Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΤρίποδες - Δημοτικό Σχολείο: Κάλεσμα συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό «Πυθαγόρας»

Τρίποδες – Δημοτικό Σχολείο: Κάλεσμα συμμετοχής στον μαθητικό διαγωνισμό «Πυθαγόρας»

|

Πρωτότυπος Διαγωνισμός “Πυθαγόρας”… Το 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σχεδίασε για τους συνδρομητές του νέου περιοδικού της Εταιρείας ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων
διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που θα ήθελαν να γευθούν τη μαθηματική εμπειρία, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στα Μαθηματικά.

• Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

• Επιδιώκει να εμπλακούν όλοι οι μαθητές σε μαθηματικές δράσεις στις οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες που ανήκουν στο φάσμα του μαθηματικού τρόπου σκέψης.

Ο 7ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου 2025 ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Η διάρκειά του είναι μια ώρα. Πρέπει να τονιστεί ότι από φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές/τριες να ακούσουν την εκφώνηση της άσκησης, εφόσον το επιθυμούν.

Διαγωνισμός στη Νάξο – Τρίποδες 

Τι σχέση έχει με τη Νάξο όλο αυτό; Μα πολύ απλά το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου, και φέτος, αναλαμβάνει ως εξεταστικό κέντρο τη διεξαγωγή του μαθηματικού διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.  Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με την Φ.14/88093/ΦΔ/89435/Δ1/19-7-2022 απόφαση.

Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές Β’, Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου. Ο διαγωνισμός αυτός κατά κύριο λόγο δεν ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση.

Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και σκέψης και στην κατανόηση από πλευράς των μαθητών/τριών η σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου 2025

Και για τη φετινή χρονιά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, όχι στο εξεταστικό κέντρο, αλλά ο κάθε μαθητής/τρια θα συμμετάσχει από τον χώρο του. Την ημέρα της εξέτασης ο μαθητής/τρια θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του ένα ψηφιακό μέσο (pc, laptop, tablet κ.λ.π)  και  πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής (ο ίδιος ή ο κηδεμόνας του) μαζί με την εγγραφή του θα καταβάλει στα εξεταστικά κέντρα και την ετήσια συνδρομή (κόστος 10 ευρώ) στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της ΕΜΕ.

Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται μέχρι τις 12 Μαρτίου 2025

Για να θεωρηθεί ένας μαθητής εγγεγραμμένος στον διαγωνισμό θα πρέπει να κάνει κατάθεση στην τράπεζα το ποσό των 10€ στον λογαριασμό της ALPHA BANK me IBANGR3401406200620002101112607 και να στείλει με email στη διεύθυνση: dimotikovivlou@gmail.com την Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα και την απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα.

Όσοι γονείς επιλέξουν να καταθέσουν την συνδρομή με web banking θα πρέπει να επιλέξουν να ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ της διατραπεζικής συναλλαγής, καθώς υπάρχει διαφορά στα χρήματα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν μπορεί να το καλύψει.

Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα/Κηδεμόνα: pdf   doc

Μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι μαθητές/τριες θα παραλάβουν το ετήσιο περιοδικό «Πυθαγόρας»

Η πρόσκληση αφορά όλους τους μαθητές/τριες των Δημοτικών και Γυμνασίων των Κυκλάδων. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε επικοινωνήσετε με τον Δ/ντή  του ΔΣ Βίβλου κο Χρήστο Σκάρκο στον τηλεφωνικό αριθμό: 2285360071 ή με email: dimotikovivlou@gmail.com.

Επιπλέον πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.hms.gr/pythagoras/.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Ιστότοποι στοιχημάτων που δέχονται Skrill (2025): ο απόλυτος οδηγός

Παρακάτω θα βρεις https://lesvoscuba.gr/betting-websites-accept-skrill/ ιστορία, στατιστικά, τέλη, όρια, καθώς και βιβλιοθήκη από στοιχηματικές που δέχονται Skrill—με έμφαση σε ταχύτητα και αξιοπιστία.

Γιάννης Βλασσερός: «Η Κόρωνος δεν μπορεί να είναι μόνο καλοκαιρινό χωριό»

Στη γενική συνέλευση της Κορώνου, ο γιατρός και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μέτρα στήριξης, καλύτερη συγκοινωνία και σταθερή υγειονομική κάλυψη.

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Γιάννης Ζουγανέλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Ελένη Καρακάση και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη στις 26 Αυγούστου.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Σαντορίνη – Γ. Βρούτσης: Ανακατασκευή τεσσάρων γηπέδων, έρχεται νέο στάδιο το 2026 (video)

Με προϋπολογισμό 326.000 ευρώ ξεκινά η αναβάθμιση των γηπέδων σε Εμπορείο, Ακρωτήρι, Βόθωνα και Θηρασιά, ενώ προχωρά το σχέδιο για σύγχρονο στάδιο στη Σαντορίνη.

Θεατρική Παράσταση στο Φιλώτι: «Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα» (αφίσα)

Μια κωμωδία μυστηρίου του David Tristram ζωντανεύει στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, με τους Μάριο Αθανασίου, Βαλέρια Κουρούπη και Σπύρο Πούλη.

Αλλαγές στο ΕΚΑΒ: Νέα ασθενοφόρα και ελικόπτερα – Παραμένει το πρόβλημα του προσωπικού

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ενίσχυση στόλου και καλύτερο συντονισμό, όμως η έλλειψη διασωστών παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο.

Αεροδρόμια: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε Αθήνα, Κρήτη, Καλαμάτα και 22 περιφερειακά

Από το φιλόδοξο σχέδιο των 1,28 δισ. ευρώ στο «Ελ. Βενιζέλος» έως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και τις παραχωρήσεις στην Καλαμάτα και σε 22 περιφερειακά, η Ελλάδα επενδύει στρατηγικά για να στηρίξει την άνοδο του τουρισμού.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί