Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΘέατροTerra Pontica: Κάτι νέο γεννιέται στη Νάξο, πότε είναι η πρώτη συνάντηση

Terra Pontica: Κάτι νέο γεννιέται στη Νάξο, πότε είναι η πρώτη συνάντηση

|

Φανταστείτε έναν χώρο κενό. Και μέσα σε αυτόν τον κενό χώρο ένα σώμα που στέκεται ή που βρίσκεται σε δράση. Αρκεί ένα βλέμμα κατάλληλο για να αρχίσει αυτό το σώμα να σημαίνει κάτι ή να φτιάχνει μια ιστορία. Αυτή είναι η πιο απλή, πρωταρχική μορφή του θεάτρου. Και αν κοιτάξετε γύρω σας, είναι παντού και κάθε στιγμή.

Η συνάντηση και σύμπραξη της Φιλίππας Καραμολέγκου (Θεατρολόγος-σκηνοθέτις/ηθοποιός) και της Δήμητρας Λούπη (Θεατρολόγος- ηθοποιός) δημιούργησαν την Εταιρεία Θεάτρου Terra Pontica.

Terra Pontica σημαίνει θαλάσσια γη ή Γη μέσα στη θάλασσα ή Νησί. Όταν ναυαγήσεις το Θέατρο μπορεί να γίνει η γη που θα πατήσεις και από εκεί μπορείς να αγναντέψεις, να οραματιστείς και να ανακαλύψεις νέους τόπους ή νέους τρόπους για να πορευτείς και να δημιουργήσεις. Αυτός είναι και ο στόχος αυτής της σύμπραξης, να δημιουργηθεί το «έδαφος», όπου μέσα από την τέχνη του θεάτρου οι άνθρωποι θα συναντηθούν, νέες ιδέες θα γεννηθούν, βλέμματα και χαμόγελα θα λάμψουν. Το θέατρο πάντα ήταν το αντίδοτο των καιρών.

Η Terra Pontica εγκαινιάζει τη λειτουργία της με τη δημιουργία εργαστηρίων θεάτρου για όλες τις ηλικίες (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες) με σκοπό την προαγωγή της τέχνης του θεάτρου στο νησί της Νάξου. Ο στόχος των εργαστηρίων είναι εκπαιδευτικός και καλλιτεχνικός. Έτσι, οι συμμετέχοντες/ουσες εισάγονται στην τέχνη του θεάτρου και τα εργαλεία του και εξασκούν την έκφραση μέσα από το σώμα και το λόγο. Ταυτόχρονα, αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και καλλιεργούν την αισθητική, τη συνεργασία και ανταλλαγή.

Τα εργαστήρια θεάτρου ξεκινούν αρχές Οκτώβρη, ενώ την Πρασκευή 22/9/2023στις 19.00 στον χώρο των εργαστηρίων (Χώρα Νάξου-πάνω από την ACS) θα γίνει ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας και παρουσίασης των εργαστηρίων.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θεάτρου μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Φιλίππα Καραμολέγκου (6977551920)

Δήμητρα Λούπη (6984869891)

E-mail: terrapontica2@gmail.com

Ας γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές

Λούπη Δήμητρα

Θεατρολόγος – ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2001-2006) και Θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2011-2015). Τον Μάρτιο του 2022 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική πράξη και Διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες στα πλαίσια του Φεστιβάλ νέων δημιουργών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, του Μουσείου Μπενάκη  και της AthensBiennale, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ.α. Είναι συνιδρυτικό μέλος του χώρου ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ και συμμετέχει στις παραστάσεις της δημιουργικής ομάδας του χώρου. Από το 2020 διδάσκει Θεατρική Αγωγή στα σχολεία της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης.

Καραμολέγκου Φιλίππα

Θεατρολόγος – Σκηνοθέτις / ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Παράλληλα ακολούθησε μαθήματα  στη μουσική, τον χορό και τη σκηνογραφία. Ολοκλήρωσε τη σπουδή της στη  σχολή δραματικής τέχνης του Άκη Δαβή επί των ετών της Ρούλας Πατεράκη. Μαθήτευσε και υπήρξε μέλος της πολωνικής ομάδας σωματικού θεάτρου “BonesTheatre” στο Λονδίνο. Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για παιδιά (“Ο Ευτυχισμένος Πρίγκηπας” Ουαιλντ, ” Ιστορίες του ΤζιάνιΡοντάρι”, “Ένα άλλο μάθημα: μία θεατρική προσέγγιση στα νεοελληνικά κείμενα του γυμνασίου”) και για ενήλικες (“Το πανηγύρι” Κοκτώ, “Οι Μύγες” Σάρτρ, “Ο πρίγκηπας με την σκουριασμένη πανοπλία” Roth, “H Τρελή του Σαγιώ” Zιρωντου κ.α.), καθώς έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις, performances και ταινίες. Υπήρξε ιδρυτικό και οργανωτικό μέλος της ΚοινΣεΠ “ΚΥΚΛΑΔΙΑ” με έδρα τη Νάξο και αντικείμενό της τη διάδοση των Τεχνών και των Επιστημών στις Κυκλάδες. Στη διάρκεια αυτή οργάνωσε τη διεξαγωγή πολλών σεμιναρίων, εκπαιδευτικών δράσεων, συναυλιών, θεατρικών κ.α. Σήμερα φοιτεί στο τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο