Ποιος μπορεί να το πιστέψει αλήθεια…
Η Κατερίνα έφυγε νωρίς. Πάλεψε σκληρά… Ο Μιχάλης, ο “Μάικ” της δικής μας σειράς, το παιδί που χαμογελούσε ακόμη και στα πιο δύσκολα, άφησε αυτό το κόσμο πριν από τρία χρόνια…
Και τώρα ο Γιώργος… (σ.σ. δεύτερος τη σειρά με έναν χρόνο διαφορά από τη Κατερίνα και δύο από τον Μιχάλη καθότι γεννηθείς του 1965) Ο δάσκαλος… Ο θεατράνθρωπος… Ο στοχαστής… Εφυγε κι αυτός νωρίς… Σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλεύονταν εδώ και μερικές ημέρες…
Ο Γιώργος Μεσολογγίτης δεν είναι πια ανάμεσά μας και στη Νάξο όλοι πάγωσαν…
Εκπαιδευτικός σχεδόν τριάντα χρόνια, με πολύ μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και με εκπληκτική ικανότητα να “βγάλει” το καλύτερο από τους μαθητές του. Τόσο στο 1ο Δημοτικό όσο και στις Μέλανες λίγο αργότερα…
Με ιδιαίτερη αγάπη για τους ομογενείς έχοντας διδάξει σε ελληνικά σχολεία σε Λίβανο – Ουγγαρία και Αιγυπτο πριν γυρίσει στην Ελλάδα…
Η δε τελευταία του δουλειά; Στο Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών, στον Κολωνό.
Να μην μιλήσουμε για την παρουσία του τόσο στα ερτζιανά των Κυκλάδων όσο και στα πολιτιστικά δρώμενα της Νάξου, όπου άφησε την σφραγίδα του…
Από τους πρωτεργάτης της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου….
Μάλιστα, το 2018, ο μονόλογος του «Βασιλική Τριανταφύλλου: Αχ, Γιάννη μ’!» “Ο γιος μου Γιάννης Μακρυγιάννης” σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στον πολυχώρο Vault, στο Γκάζι..
Ποιος ήταν;
Γεννήθηκε στη Νάξο. Αποφοίτησε από τη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και συνέχισε σπουδές στο τμήμα Κοινωνιολογίας στο Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας ενώ, παράλληλα, αποφοίτησε από την Ιδιωτική Σχολή Δημοσιογραφίας του «Δ. Χάγιου» στην Αθήνα.
Παρακολούθησε μαθήματα θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θεατρικό Εργαστήρι «Σχεδία» της Σίσης Βαφέα στην Αθήνα με καθηγήτρια την Ελένη Καραγεώργη. Εργάστηκε στη Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ραδιοφωνία Κυκλάδων» ως δημοσιογράφος και παραγωγός μουσικών εκπομπών.
Η ταινία «mind reader» σε δικό του σενάριο και σκηνοθεσία Μαρίας Παπαγεωργίου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Μονάχου το 1998.
Συνεργάστηκε με το «Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα» γράφοντας τους στίχους στα χορικά για την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, και στα τραγούδια της παράστασης «Η χρυσή μηλιά», ένα παραδοσιακό πολωνέζικο παραμύθι, που ανέβηκε από την παιδική σκηνή του θεάτρου το 2001-2002.
Εργάστηκε στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Καΐρου στην Αίγυπτο, και ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Πάπυροι», που εξέδιδε το Ε.Π.Κ.Κ.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο μετέφρασε στα ελληνικά το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων του Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, από τις εκδόσεις Farid Atiya Press.
Δίδαξε την ελληνική γλώσσα σε ομογενείς και αλλοδαπούς σπουδαστές στην Τρίπολη του Λιβάνου και στο ελληνικό χωριό της Ουγγαρίας, Μπελογιάννης.
Έχουν ανέβει στη σκηνή τα θεατρικά του έργα για παιδιά «Τα μαγικά κουλουράκια» και «Η Κάλω και οι καλικάντζαροι», καθώς και το έργο «Λυσιστρώ …όνειρα γλυκά».
Ευχαριστώ την Ελένη Κονταξή για την φωτογραφία του Γιώργου
Εμείς να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς Παναγιώτη – Μαρία που καλούνται να “σηκώσουν” έναν ακόμη σταυρό…