Η ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού στην Ελλάδα και η μεγάλη αύξηση του yachting στο Αιγαίο μεταλλάσσει ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους γραφικούς προορισμούς της άγονης γραμμής.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νέα ιδιοκτησία έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη διακεκριμένη σεφ της Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Θεοδωρακάκη, προκειμένου η ταβέρνα να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει υπό τη διεύθυνσή της ως «Duck», με το σήμα, δηλαδή, του γνωστού εμβληματικού εστιατορίου της συμπρωτεύουσας που βρίσκεται στα Πατριαρχικά Πυλαίας.
Η Σχοινούσα, εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς, της σχετικής ιδιωτικότητας, που εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και λόγω των παραθεριστικών κατοικιών που διατηρούν εκεί σημαντικά ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού και αστικού κόσμου που συχνά έχουν προσκεκλημένους, έχει καταστεί αγαπημένος προορισμός για ιδιωτικές και ναυλωμένες θαλαμηγούς, ενώ τα πάρτι, οι δεξιώσεις και οι γάμοι που έχουν γίνει εκεί της έχουν προσδώσει έναν αυστηρά διακριτικό, αλλά και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.
Σε αυτήν την εικόνα έρχεται τώρα ένα μεγάλο όνομα του fine dining, το «Duck», να βάλει τη δική του πινελιά. Κάτι το οποίο συμβαίνει αυτή την περίοδο και σε άλλα μικρά νησιά, με ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, τις συζητήσεις της «Εστιατόρια Παπαϊωάννου» για παρουσία τους στην Πάτμο, βάζοντας τη σφραγίδα τους στο εστιατόριο «Το Κύμα», στην είσοδο του λιμανιού της Σκάλας.
Η Σχοινούσα βρίσκεται περίπου στο κέντρο του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, νότια της Νάξου και βορειοανατολικά της Ηρακλειάς. Είναι μικρό νησί με 211 κατοίκους και έκταση μόλις 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ η υψηλότερη κορυφή του, ο Μύλος, έχει ύψος μόλις 133 μέτρα. Το λιμάνι της είναι το Μερσίνι, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε όλο το Αιγαίο.