Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές Κυκλάδες«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου...

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

|

Οι εκπομπές του Ιουλίου για το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ξεκινούν από τη ΝάξοΣήμερα, Τρίτη 1 Ιουλίου στις 14.45, η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής βρίσκονται στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Ένα νησί με πλούσια ιστορία, δημοφιλή αξιοθέατα, έντονη πολιτιστική κίνηση και πλήθος διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Το ενετικό κάστρο της κατοικείται αδιαλείπτως από την κατασκευή του, που έγινε και με υλικά από τον ναό του Απόλλωνα στον οποίον οδηγούσε η ξακουστή Πορτάρα. Η βόλτα στη Χώρα αποκαλύπτει ανεξίτηλα σημάδια πολιτισμού αλλά και σύγχρονης γαστρονομίας.

Από τις παραλίες του Αγίου Προκοπίου και της Αγίας Άννας μέχρι εκείνες της Πλάκας και της Χαβάης, η Νάξος προσφέρει ατέλειωτες επιλογές για κολύμπι, αθλήματα της θάλασσας αλλά και χαλάρωση. Τις ανακαλύπτουμε με ένα φουσκωτό.

Η καλλιέργεια πατάτας στη Νάξο απειλείται από τη λειψυδρία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αγρότες καταφεύγουν στη λύση του υφάλμυρου νερού ενώ οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να αγοράζουν πλέον τις ζωοτροφές αντί να τις καλλιεργούν. Το Φράγμα της Φανερωμένης κατασκευάστηκε για άρδευση αλλά χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ύδρευση, ενώ το σχεδιαζόμενο Φράγμα Τσικαλαριού δημοπρατήθηκε πριν από 16 χρόνια αλλά το έργο δεν έγινε ποτέ. Έχει όμως εγκαινιαστεί 4 φορές.

Εκατοντάδες αθλητές του στίβου γεννιούνται στα ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Νάξου. Νέα παιδιά ζουν και αγωνίζονται μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και διακρίνονται με τα χρώματα του Πανναξιακού. Οι οικογένειές τους όμως δυσκολεύονται να καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς των παιδιών. Ακούμε τα ίδια τα παιδιά αλλά και τις προτάσεις των παραγόντων που φροντίζουν για την άσκηση και στήριξή τους.

Ο Πύργος Μπαζαίου είναι παλιό εντυπωσιακό μοναστήρι. Σήμερα, αναστηλωμένος άριστα εδώ και μια 20ετία, λειτουργεί ως αειφόρος χώρος πολιτισμού. Ο απόγονος της οικογένειας, στον οποίον ανήκει το οίκημα, μοιράζεται μαζί μας μια γνώση που έρχεται από παλιά.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων