Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝοσοκομείο - Κ.Υ. Νάξου: Στον ... αέρα τα τεύχη δημοπράτησης για την...

Νοσοκομείο – Κ.Υ. Νάξου: Στον … αέρα τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκτασή του

|

Τετάρτη 13 Μαρτίου και ημέρα όπου το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση με θέμα την Υγεία.. Κάτι που το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη από τη στιγμή που έρχονται εξελίξεις..

Ποιες είναι αυτές; Εεε η ώρα για την επέκταση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, η οποία ακούγεται εδώ και τουλάχιστον μία τριετία. Το ανέφερε άλλωστε και ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός τονίζοντας “για το Νοσοκομείο της Νάξου, με πρόταση δική μου, ήδη είχε ολοκληρωθεί, η μελέτη για την επέκταση του Νοσοκομείου και προχωράει. Θα γίνει μία επέκταση 2500 τ.μ. ύψους 6 εκ. ευρώ, που είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς βλέπουμε τις συνθήκες σήμερα στους διαδρόμους….”

Και χθες, Τρίτη 12 Μαρτίου έχουμε στον… αέρα τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκταση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας. Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Υγείας. Η χρηματοδότηση  της παρούσας είναι εγγεγραμμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αρ. ΣΑΤΑ ΤΑ091: Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη την Ελλάδα (ΑΔΑ:ΩΖΡ5Η-6ΗΧ). Πιο συγκεκριμένα, η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 5.483.870,97 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά του ΠΔΕ ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 1.316.129,03 ευρώ και αφορά στον ΦΠΑ 24%.

Το έργο αφορά στην «Προσθήκη Διώροφης πτέρυγας Γ’ με υπόγειο, κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου.» και ειδικότερα :
Aφορά στην Α’ Φάση της Επέκτασης και Αναβάθμισης των Υφιστάμενων Εγκαταστάσεων Του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, που βρίσκεται στη περιοχή «Έλλη», στη Χώρα της Νάξου, του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Αφορμή για την εκπόνηση του εν λόγω Έργου αποτελεί η ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων των υφιστάμενων υπηρεσιών και διαθέσιμων χώρων καθώς και η ανάγκη για αναδιαρρύθμιση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μονάδων. Ειδικά, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των 30 κλινών που απαιτεί ο υφιστάμενος οργανισμός του Νοσοκομείου, αυτές δεν καλύπτονται από τους υφιστάμενους διαθέσιμους χώρους, ενώ επιπλέον υπάρχει ανάγκη για επέκταση τμημάτων, νέους χώρους προσωπικού και χώρους βοηθητικών
χρήσεων.

Στο αντικείμενο του Έργου περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Επισημαίνεται ότι στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και οι απαραίτητες εργασίες  κάλυψης όλων των κατακόρυφων διελεύσεων των Η/Μ/ δικτύων (αποχετεύσεων κλπ) στους υποκείμενους ορόφους με σύστημα ξηράς δόμησης. Όπου απαιτείται επισκεψιμότητα, αυτή θα εξασφαλιστεί με τη κατασκευή κατάλληλων θυρίδων. Τις παραπάνω παρεμβάσεις ολοκληρώνουν οι εργασίες χρωματισμών.
Σκοπός του έργου είναι οι νέες εγκαταστάσεις που θα ανεγερθούν κατ’ επέκταση του Νοσοκομειακού συγκροτήματος να είναι σύγχρονες και να λειτουργούν σε ένα ενιαίο σύνολο, ανταποκρινόμενες στις αυξημένες σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, αλλά και των γύρω νησιών.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 08/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00.  Μία ημέρα αργότερα έχουμε την αποσφράγιση των προσφορών… Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 540 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. 

ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στο τραπέζι και lockdown μετακινήσεων

Συναγερμός στο ΥΠΑΑΤ μετά την έξαρση κρουσμάτων. Σχέδιο άμεσης δράσης με ελέγχους, σταθμούς απολύμανσης και αυστηρή βιοασφάλεια· προειδοποίηση Τσιάρα για καθολική παύση μετακινήσεων αν δεν ανακοπεί η διασπορά.

Σύρος στο ισπανικό Viajar: «Βασίλισσα των Κυκλάδων» με ιστορία, αρχιτεκτονική και… off-season γοητεία

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ισπανίας (με έναν από τους πιο επιδραστικούς ταξιδιωτικούς ιστότοπους παγκοσμίως) αφιερώνει διαδοχικά θέματα στη Σύρο, αναδεικνύοντας Ερμούπολη, Άνω Σύρο, μουσεία και παραθαλάσσια χωριά — με απήχηση 5,1 εκατ. αναγνωστών.

Αμοργός: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει για 16η χρονιά

Από 13 έως 18 Νοεμβρίου 2025, η Αμοργός γίνεται ξανά σημείο συνάντησης για τον τουριστικό και πολιτιστικό κινηματογράφο, με ισχυρή διεθνή συμμετοχή και ελληνική παρουσία.

Τέλος Κρουαζιέρας: 20,24 εκατ. σε 52 ημέρες, Πού κατευθύνονται τα έσοδα

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας μιλά για τα πρώτα έσοδα, την κατανομή τους σε Δήμους–λιμάνια–τουρισμό και το σχέδιο «πράσινης» αναβάθμισης στόλου και υποδομών.

«Θηραϊκές Τελετουργίες»: Παράδοση και μέλλον της Σαντορίνης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Η έκθεση υδατογραφιών της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη γίνεται αφετηρία μιας εκδήλωσης στις 19 Σεπτεμβρίου 2025

Σαντορίνη: Το Ίδρυμα «Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού» στήριξε την ολοκλήρωση του νέου νηπιαγωγείου Μεσαριάς

Με χρηματοδότηση 135.000 €, το Ίδρυμα συνέβαλε καθοριστικά στην αποπεράτωση του έργου, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση αναγνώρισης της συνεισφοράς του.

Καναπές… στο δάσος: «φυσικό σαλόνι» στην έξοδο της Κωμιακής ζητά …σωστό καθιστικό

Κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια στο δρόμο Κωμιακής–Απόλλωνα εμφανίστηκε… σαλονάκι. Όμορφη ιδέα, λάθος υλικά: πρόταση για πετρόχτιστα πεζούλια ή ξύλινα παγκάκια, με πρωτοβουλία συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νερό–«χρυσάφι» στις Κυκλάδες: λειψυδρία, πισίνες και αφαλατώσεις εκτοξεύουν τους λογαριασμούς

Μήλος στα 4,5€/m³, Κουφονήσι έως 9,67€/m³: γιατί οι λογαριασμοί «φεύγουν», τι ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες, και ποιες λύσεις συζητούνται.

Εθνικό Απολυτήριο: Αλλαγές-τομή στο Λύκειο και στις εισαγωγές στα ΑΕΙ από το 2026

Ανεξάρτητη αρχή εξετάσεων, τράπεζα θεμάτων, ψηφιακός φάκελος μαθητή και βάση του 10 συνθέτουν το νέο πλαίσιο για το εθνικό απολυτήριο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου