Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Β. Κατσαράς: "Θέμα χρόνου η έλευση των ναυαγοσωστών για την...

Νάξος – Β. Κατσαράς: “Θέμα χρόνου η έλευση των ναυαγοσωστών για την κάλυψη στις παραλίες” (video)

|

“Το οξύμωρο είναι ότι ενώ πέρυσι δεν είχαμε “Γαλάζιες Σημαίες” είχαμε ναυαγοσώστες, ενώ φέτος, ξεκινήσαμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, από τον Μάρτιο συμφωνήσαμε για δύο χρόνια αλλά και πάλι μπλέξαμε στη δικαστική διαμάχη των δύο εμπλεκόμενων εταιριών. πληρώνουμε την δική τους κόντρα…”

Ποιος το αναφέρει αυτό και γιατί; Ο λόγος για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλη Κατσαρά, ο οποίος έχει στους ώμους του τα οικονομικά αλλά και τα ζητήματα τουρισμού και ότι έχει σχέση με τις παραλίες….

Μίλησε την περασμένη Τετάρτη (05/06) στην “Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101.3” και στην εκπομπή “Cyclades On Air” με την ευκαιρία της συζήτησης στην Δημοτική Επιτροπή του Δήμου σχετικά με τον προϋπολογισμό…

Ας δούμε τι είπε ανάμεσα στα άλλα...

“Τελευταία εβδομάδα Ιουνίου όπως όλα δείχνουν θα έχουμε Προϋπολογισμό και Τεχνικό πρόγραμμα καθότι θα έχουν περάσει από το Παρατηρητήριο. Εγινε η συζήτηση στην δημοτική Επιτροπή, αυτή τη στιγμή τρέχουμε έργα αξίας 42 εκατ. ευρώ κι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μας κατηγορούν για την καθυστέρηση της κατάθεσης του προϋπολογισμού”

“Δεν υπάρχουν επαρκείς δικαιολογίες, ήταν μία δύσκολη χρονιά, ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών σε μία προσπάθεια να είναι ισοσκελισμένος. Από εκεί και πέρα, τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το θέμα του Τεχνικού προγράμματος για το 2025 και τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε τον προϋπολογισμού του επόμενου έτους

“Για τη Δημοτική Αρχή, όλοι οι πολίτες είναι ίσοι στον Δήμο. Για πρώτη φορά έχουμε αυτή την ολοκληρωμένη εικόνα και μέσα από το κοινωνικό τιμολόγιο οι πιο αδύναμοι οικονομικά και κοινωνικά θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις στα Δημοτικά Τέλη”

“Στο Τεχνικό πρόγραμμα μπορεί να υπάρχει κωδικός για το νέο λιμάνι, αλλά εάν χρειαστεί θα τον ανοίξουμε. Αλλωστε, αυτές τις εβδομάδες είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τη νέα τοποθεσία που θα μας ορίσει ο αρμόδιος  και χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου έχουμε θωρακίσει το λιμάνι μας, το οποίο πέρασε από την ΕΣΑΛ”

“Για την Ναυαγοσωστική κάλυψη τι να πω; Από τον Μάρτιο έχουμε έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία και μάλιστα για δύο χρόνια. Είχαμε όμως δικαστική εμπλοκή και στις 20 Μαϊου υπήρχε η ολοκλήρωση της διαδικασίας. Από ημέρα σε ημέρα περιμένουμε την απάντηση και ελπίζουμε άμεσα να δούμε τους ναυαγοσώστες στο νησί έως τέλη Σεπτεμβρίου”

“Για την καθαριότητα στις παραλίες, ακολουθούμε ότι λέει ο Νόμος και τίποτα περισσότερα. Στις απάτητες παραλίες πηγαίνουν εργάτες με τα χέρια και καθαρίζουν, ενώ στις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε με βάση τις οδηγίες του Νόμου. Δεν κάνουμε τίποτα παράνομο, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Δεν θέλουμε καθαρές παραλίες; ” 

“Σύντομα θα είναι έτοιμη η ράμπα για τους συμπολίτες μας ΑμέΑ στην Αγία Αννα ενώ του χρόνου θα έχουμε τρεις ακόμη με βάση την πρόβλεψη για την προσβασιμότητα στις παραλίες… ”

Και τέλος “οι έλεγχοι στις παραλίες θα είναι συνεχόμενοι. Ομως εμείς δεν έχουμε ευθύνη. Απλά ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν”…

Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε στην “Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3” και στην εκπομπή “Cyclades On Air”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ναξιακά Γράμματα: 15 χρόνια πνευματικής συνέχειας, Κυκλοφόρησε το 54ο τεύχος

Μελετήματα για την αγροτική κληρονομιά, την απεραθίτικη παράδοση και τη μικρασιατική μνήμη – Αφιέρωμα στη γυναικεία ποίηση της Απειράνθου

Νίκος Ρογκαβόπουλος: “έκλεψε την παράσταση” στην τελετή λήξης της ΑΕ Σαντορίνης

Ο διεθνής άσος της Μπασκόνια και μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού βρέθηκε στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ, αποθεώθηκε από μικρούς και μεγάλους και έδειξε την αγάπη του για τη Σαντορίνη

Δονούσα: Ένας καλοκαιρινός προορισμός με ψυχή, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το ταξίδι σας

Η Κοινότητα Δονούσας ενημερώνει με σεβασμό και αγάπη τους επισκέπτες για βασικές οδηγίες που διαφυλάσσουν την ταυτότητα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στο νησί.

Η Νάξος ζωντανεύει την ιστορία της με την εφαρμογή NAXOS AR!

Καινοτόμες πινακίδες με QR code στον Ναό του Απόλλωνα προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες σε μια εικονική αναβίωση του μνημείου – Μια πρωτοβουλία του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κίμωλος: Η αθόρυβη ομορφιά του Αιγαίου, είναι ένας μυστικός Παράδεισος (video)

Από την Ψάθη στο Χωριό, ένα αυθεντικό ταξίδι στη γαλήνη, την αρχιτεκτονική και την αύρα του Αιγαίου

Kανονισμοί άρδευσης έως το 2026: Τέλος στις σπατάλες, αρχίζει η ορθή διαχείριση ύδατος

Ριζική αναδιάρθρωση στον αγροτικό υδατικό τομέα με σύγχρονους κανόνες, ενίσχυση παρακολούθησης και αξιοποίηση ανακυκλωμένου νερού – Προχωρούν έργα 500 εκατ. ευρώ.

Santo Wines – Καινοτομία στην παραγωγή οίνου: Μη οινοπνευματική οινοποίηση ΠΟΠ Σαντορίνη & ΠΓΕ Κυκλάδες

Παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής νέας τεχνολογίας αφαίρεσης αλκοόλης με διατήρηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών

Χωρίς Τέλος Ταφής οι εισφορές των Δήμων στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Η Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο το Σάββατο 14 Ιουνίου, επικύρωσε τους νέους Πίνακες Εισφορών των Δήμων, σε εφαρμογή του ν. 5193/2025

Στην Τήνο ο Γιάννης Βρούτσης: Ανακοινώνει Κολυμβητήριο 2 εκατ. ευρώ

Μεγάλη ημέρα για τον αθλητισμό στις Κυκλάδες – Στην Τήνο ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού μαζί με κορυφαίους αθλητές για την ανακοίνωση του σύγχρονου κολυμβητηρίου στο νησί.

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Φαβορί με γκολ και combo bets

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Τσέλσι, Μπενφίκα και Φλαμένγκο στο επίκεντρο

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.