Ο Σταύρος Κελέτσης – υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – το Σάββατο που μας πέρασε βίωσε μια ξεχωριστή εμπειρία.
Καλές οι επισκέψεις σε συσκευαστήρια και Τυροκομεία (βλ Πιτταράς) όπου έμαθε από πρώτο χέρι πως δραστηριοποιούνται οι τοπικές μικρές επιχειρήσεις ακούγοντας με προσοχή τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Ομως, καλύτερη όλων αποδείχτηκε η επίσκεψη (σ.σ. μαζί του ο βουλευτής Δωδεκάνησων Μάνος Κόνσολας, ο Επαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Τοπικής, Αντώνης Μανιός, Πρόεδρος της Κοινότητας Φιλωτίου Βασίλης Κρασσάς κ.α.) στον Αγιασό, στο Τυροκομείο της Οικογένειας Μπαμπούνη. Και γιατί “καλύτερη”; Προερχόμενος από τον Εβρο βρέθηκε να απολαμβάνει την φιλοξενία αλλά και την δράση σε ένα μικρό τυροκομείο.
Προγραμματισμένη κουρά προβάτων. Πόσο συχνά την βλέπει; Περίπου 30 άνθρωποι να εργάζονται για να κουρέψουν τα πρόβατα της οικογένειας. Εκεί έμαθε για την χρήση του μαλλιού, για τον παραδοσιακό τρόπο κουράς.
Κι όχι μόνο. Ο πατέρας Ιωάννης (σ.σ. Μανιός) έκανε αγιασμό καθότι έρχονται και οι γιορτές ενώ στη συνέχεια γεύτηκε το παραδοσιακό μπάτουδο από τα χέρια της μαμάς του οικοδεσπότη Μπαμπούνη.
Και βέβαια είδε την παραγωγή του περίφημου Αρσενικού και απόλαυσε κάθε στιγμή που βρέθηκε στο τυροκομείο που αρχικά τον χαρακτήρισε ως οικοτεχνία, αλλά σίγουρα δεν είναι.
Μάλιστα, ο κος Κελέτσης ενθουσιασμένος προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του όπου αναφέρει: “Ξεχωριστή στιγμή η φιλοξενία που απολαύσαμε και το τραπέζι που μας έκανε στην αγροικία της στην Αγιασσό – μετά το κούρεμα των προβάτων που παρακολουθήσαμε – η οικογένεια ενός νέου κτηνοτρόφου, του Γιώργου Μπαμούνη, πατέρα πέντε παιδιών, ιδιοκτήτη και ενός μικρού Τυροκομείου, παραγωγής του “Αρσενικού” ενός ξεχωριστού τυριού της Νάξου”.