Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος: Τιμή στους μαθητές, ξεχώρισαν οι "χάλκινοι Ολυμπιονίκες" (video)

Νάξος: Τιμή στους μαθητές, ξεχώρισαν οι “χάλκινοι Ολυμπιονίκες” (video)

|

Με απόλυτο σεβασμό στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», η τελετή βράβευσης των μαθητών που πέτυχαν το 2023, την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων έδωσαν το παρών, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και επίσημοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό χώρο.

Ανάμεσά τους ήταν οι εξής: Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κύλης, ο Έπαρχος Νάξου Ιωάννης Μαργαρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Ευδοκία Κατσάνη, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός,  οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κατσαράς, Νίκος Βαθρακοκοίλης, Ηλίας Ορφανός και Ευάγγελος Παντελιάς. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Γιάννης Μαράκης δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου. Οπως βέβαια και οι υποψήφιοι είτε στην Περιφέρεια (βλ Κατερίνα Ανδρούτσου – Κουτελιέρη) είτε για τη Δημοτική Αρχή…

Έλαμψαν οι «χάλκινοι» μαθητές της Λετονίας

Το απόγευμα της Κυριακής ήταν δεδομένο πως θα γίνει ξεχωριστή αναφορά και βράβευση, για την τεράστια φετινή επιτυχία των μαθητών του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος», Σοφίας Κλουβάτου, Κυριακής-Στυλιανής Σαλτερή και Τζοέλ Μπόσκου, που μας γέμισε όλους περηφάνια, όταν επέστρεψαν από την Ρίγα της Λετονίας και την Ευρωπαική Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους.

Την προετοιμασία των παιδιών είχε αναλάβει ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Βαθρακοκοίλης, υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Νάξου, ο οποίος συνόδεψε τους μαθητές, σε αυτή τη δύσκολη αποστολή, ήδη από τον Πανελλήνιο διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί στην Αθήνα, όπου οι μαθητές, κατέκτησαν την πρώτη θέση, αλλά και την ευθύνη να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στον διαγωνισμό της Ρίγας.

Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων όπως και άλλοι χορηγοί του νησιού, υπήρξε μέγας υποστηρικτής της αποστολής, αναλαμβάνοντας οικονομικά τη μετάβαση και επιστροφή της ομάδας, ώστε οι οικογένειες των παιδιών, να επιβαρυνθούν το ελάχιστο δυνατό, σε αυτό το ταξίδι.

Τη βράβευση της ομάδας και του ΓΕΛ Νάξου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Τίμησε την εκδήλωση ο Ομότιμος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μανόλης Σέργης

Προσκεκλημένος του Δήμου Νάξου και ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μανόλης Σέργης.

Η ομιλία του κ. Σέργη καθήλωσε το κοινό και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε.

Χαιρετισμός μέσω βίντεο από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Γερμανίας Άρτεμις Πιτταρά

Ένα ακόμη ξεχωριστό γεγονός στην τελευτή βράβευσης, ήταν ο χαιρετισμός μέσω βίντεο, της συντοπίτισσας και καθηγήτριας στο θέατρο και την ιστοριογραφία, στο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας,  Κας Άρτεμις Πιτταρά.

Η κ. Πιτταρά συνεχάρη τους μαθητές για την επιτυχία τους και έδωσε όλες τις απαραίτητες συμβουλές στους πρωτοετείς φοιτητές.

Βραβεύσεις

Αμέσως μετά τις ομιλίες, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις στους μαθητές που πέτυχαν στην εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αρχής γενομένης από αυτούς των Μικρών Κυκλάδων.

Εν συνεχεία και με αλφαβητική σειρά, παρέλαβαν τον έπαινό τους και μία σχολική τσάντα, όλοι οι υπόλοιποι μαθητές, ενώ στο τέλος, βγήκε και η απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία, όλων των επιτυχόντων.

Χορηγία από την SKY EXPRESS στους επιτυχόντες

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ανέφερε στην ομιλία του για την γενναία χορηγία από τον Γιάννη Γρύλλο, πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας SKY EXPRESS.

Η συγκεκριμένη χορηγία περιλαμβάνει ένα αεροπορικό εισιτήριο aller-retour, Νάξο-Αθήνα, σε όλους τους νέους φοιτητές και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Δείτε το σχετικό video από την εκδήλωση (ευχαρστούμε την εφημερίδα Κυκλαδική)

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Η ομάδα της Cyberno παρουσιάζει εφαρμογές AI στην τάξη και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα THINKSAFE – Ανοιχτό κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς του νησιού

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.