Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με...

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

|

Ο χαμός ενός ανθρώπου δεν μετριέται μόνο με το βιογραφικό του, αλλά κυρίως με την αγάπη που αφήνει πίσω του. Ο Στέλιος Ζαφειρόπουλος, εκπαιδευτικός, επιστήμονας και άνθρωπος βαθιάς ανθρωπιάς, υπήρξε ένας από εκείνους τους καθηγητές που δεν περιορίζονταν ποτέ σε διδακτικά εγχειρίδια. Άφησε στους μαθητές του όχι μόνο γνώσεις αλλά κυρίως αξιοπρέπεια, εμπιστοσύνη, έμπνευση.

Με το πέρασμά του από τα σχολεία της Νάξου, κέρδισε την αγάπη των συναδέλφων, την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας και –ίσως το σημαντικότερο– την καρδιά των μαθητών του. Για πολλούς, ήταν ένας αληθινός φίλος, που στάθηκε δίπλα τους όχι μόνο στην τάξη αλλά και στις κρίσιμες στροφές της ζωής τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου, αναγνωρίζοντας το σπάνιο ήθος και την ανιδιοτελή προσφορά του εκλιπόντος, εκφράζει με συγκίνηση τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη σύζυγό του Κατερίνα, εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Νάξου, και στην κόρη του Μαριφαίη, στις οποίες εύχεται δύναμη και παρηγοριά.

Η μνήμη του Στυλιανού Ζαφειρόπουλου θα μείνει ζωντανή μέσα από τα βλέμματα των ανθρώπων που τον γνώρισαν και τον τίμησαν, όχι μόνο ως καθηγητή, αλλά ως ακέραιο και φωτεινό άνθρωπο.

Ας δούμε το ψήφισμα που εκδόθηκε στη μνήμη του.. Η εξόδιος ακολουθία έγινε χθες Σάββατο 12 Ιουλίου στην Αθήνα, ενώ θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο τον Αύγουστο στην αγαπημένη του Ποταμιά 

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου,  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση,  μετά την είδηση του θανάτου του εκλεκτού μέλους της κοινωνίας μας, Στυλιανού Ζαφειρόπουλου, ο οποίος υπήρξε εξαιρετικός επιστήμονας και άριστος εκπαιδευτικός.

Η παιδαγωγική του επάρκεια και η μεγαλοσύνη της ψυχής του τον καθιέρωσαν στην συνείδηση των μαθητών που είχαν την τύχη να το έχουν καθηγητή,  ως έναν από τους λιγοστούς και αξιαγάπητους ανθρώπους – φίλους.

Στο χρονικό διάστημα που διετέλεσε καθηγητής στα σχολεία της Νάξου γνώρισε την αγάπη, την εκτίμηση και την αναγνώριση της προσφοράς του σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στο σύνολο των μαθητών του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  θέλει να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στους συγγενείς του και ιδιαιτέρως στην σύζυγο του Κατερίνα εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνάσιο Νάξου καθώς και στην αγαπημένη κόρη του Μαριφαίη.

Το παρόν ψήφισμα να δοθεί στον τοπικό τύπο και τους οικείους του.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου

-Στράτος Ευαγγ. Φουτάκογλου

-Ζωή Γεωργ. Τζαννίνη

-Μιχάλης Βας. Φραγκίσκος

-Τάσος Νικ. Σφυρόερας

-Μανώλης  Γεωργ. Σέργης”

#Εικόνα στο άρθρο από συγκέντρωση μαθητών της τάξης του 1985… Ευχαριστούμε τον αγαπημένο καθηγητή μας για όλα όσα μας χάρισε όλα αυτά τα χρόνια… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Κοροϊδία οι δωρεάν μετακινήσεις μόνο στις άγονες γραμμές – Ανάγκη κάλυψης όλων των σωματείων»

Ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ και τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το κυβερνητικό μέτρο ως μισή αλήθεια και προτείνει ολοκληρωμένη λύση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Γ. Μαργαρίτης: “Δίνει πνοή και ελπίδα στους νέους μας, διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες”

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία – Δήλωση του Επάρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Μουσικός Περίβολος 2025: Συναυλία (27/08) με τον Βασίλη Σκουλά

Ο κορυφαίος Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής έρχεται στη Νάξο για μια μοναδική βραδιά στο Γυμνάσιο Νάξου.

Δήμος Νάξου: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στα Αγγίδια λόγω εργασιών στο 5ο Νηπιαγωγείο

Από 27 έως 30 Αυγούστου η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά για τη σύνδεση του νέου WC ΑμεΑ με το κεντρικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: «Άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου»

Σοβαρές καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου – Ερωτήματα λογοδοσίας προς την Περιφέρεια

Ψέριμος: Ιδρύεται μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο για δύο παιδιά

ε απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το μικρό ακριτικό νησί αποκτά Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά του.

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοσή του

Παράταση έως 5 Νοεμβρίου 2025 για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού. Στατιστικά, οδηγίες και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SKY express: Καμία ακύρωση πτήσεων στις 28 Αυγούστου

SKY express: Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη — πιθανές μόνο χρονικές προσαρμογές αν γίνει η στάση εργασίας

Νάξος – Fani’s Dance Studio: Νέα χορευτική χρονιά, εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η σχολή χορού Fani’s Dance Studio ανοίγει ξανά τις πόρτες της και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί