Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος: Οι όμιλοι που αναζητούν έξτρα έσοδα από τον τουρισμό

Νάξος: Οι όμιλοι που αναζητούν έξτρα έσοδα από τον τουρισμό

|

Αν και η βασική δραστηριότητά τους δεν σχετίζεται με τον τουρισμό, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια επενδύουν στη φιλοξενία, αναπτύσσοντας πολυτελή ξενοδοχεία, με στόχο να επωφεληθούν από τις ισχυρές επιδόσεις που καταγράφει ο πιο νευραλγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας.

Στο επενδυτικό στόχαστρο βρίσκονται δημοφιλείς προορισμοί που προσφέρουν… εγγυημένες αποδόσεις, όπως η Κρήτη, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, αλλά και περιοχές που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκτήσει την ταυτότητα των καθιερωμένων προορισμών στη συνείδηση των τουριστών, όπως η Πάργα.

Attica Group

Με στόχο την αξιοποίηση της ισχυρής δυναμικής που έχει αποκτήσει χάρη στην πολυετή παρουσία του στην ακτοπλοΐα, ο όμιλος Attica, με εφαλτήριο την εξαγορά του Naxos Resort Beach Hotel το 2021, επεκτάθηκε σε έναν νέο, συμπληρωματικό της κύριας δραστηριοποίησής του τομέα, τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Μέσω της Attica Blue Hospitality, 100% θυγατρικής της, η Attica Group εξαγόρασε πριν από τρία χρόνια το ξενοδοχείο που βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο Νάξου, έναντι τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ. Φέτος το Naxos Resort Beach Hotel θα λειτουργήσει με νέα ανανεωμένη ταυτότητα μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισής του.

Έναν χρόνο μετά το ντεμπούτο της στον κλάδο της φιλοξενίας, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της παρουσίας της στον ελληνικό τουρισμό, η εισηγμένη απέκτησε ένα ακόμη ξενοδοχείο, το Tinos Beach, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, με στόχο να το επανατοποθετήσει με αξιώσεις στον τουριστικό χάρτη της Τήνου.

Interlife

Σε έναν δυναμικά ανερχόμενο παίκτη του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα αναδεικνύεται η ασφαλιστική εταιρεία Interlife, η οποία εδραιώνει σταδιακά την παρουσία της στην ξενοδοχειακή αγορά της Ρόδου. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η εταιρεία, η οποία έχει διαγράψει τη δική της πορεία στον ασφαλιστικό κλάδο, ενίσχυσε το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιό της με την απόκτηση του Elite.

Αυτό είναι το τέταρτο ξενοδοχείο που αποκτά η ασφαλιστική στο νησί των Ιπποτών, ενισχύοντας το έρεισμά της. Το Elite, που λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι πλήρως ανακαινισμένο, αναπτύσσεται σε έξι ορόφους και διαθέτει 46 δωμάτια και δύο σουίτες, συνολικής χωρητικότητας 104 κλινών.

ΑS Company

Μπορεί το κοντέρ της να έχει καταγράψει πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο του παιχνιδιού, ωστόσο, η AS Company, με στόχο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο οικονομικά μεγέθη της και δη την κερδοφορία της, έχει πάρει θέση και στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε, έναντι 900 χιλιάδων ευρώ, γειτνιάζοντα ακίνητα στην περιοχή των Ματάλων στο Ηράκλειο της Κρήτης, με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών καταλυμάτων.

Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη κίνηση της AS Company στον κλάδο της φιλοξενίας. Μέχρι τότε, η εισηγμένη είχε αγοράσει συνολικά 82 στρέμματα στην Κρήτη με σκοπό την τουριστική τους αξιοποίηση. Τα 52 στρέμματα αποτελούν ενιαία έκταση στην Ελούντα, ενώ τα υπόλοιπα 30 στρέμματα βρίσκονται σε άλλη περιοχή το νησιού.

Fais Group

Άνοιγμα στον κλάδο της φιλοξενίας έχει κάνει κι ένας από τους ισχυρούς παίκτες του λιανεμπορίου, ο όμιλος Fais. Το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Φάις, το Radisson Blu Zaffron Resort, στη Σαντορίνη στον ένα από τους δύο premium προορισμούς της χώρας, έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2021, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την έλευση της Radisson Hotels, με το brand Radisson Blu, στο κυκλαδίτικο νησί.

Το πολυτελές ξενοδοχείο που αντιστοιχεί σε μία επένδυση ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ, διαθέτει 103 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, καθώς επίσης και αυτόνομες βίλες των 54 τ.μ.

Στην Κέρκυρα βρίσκεται το δεύτερο project του ομίλου στον χώρο του τουρισμού, το οποίο αφορά την επένδυση του Castello Bibelli, ενός ακινήτου σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Ο σχεδιασμός του ομίλου προβλέπει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου, με στόχο τη μετατροπή του σε ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων που θα αναβαθμίσει το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν του νησιού των Φαιάκων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse αναδείχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την αξιοποίηση του ακινήτου Castello Bibelli. Εκτιμάται ότι το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων, θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ.

Στο Hospitality & Gastronomy Division του ομίλου έχουν επίσης ενταχθεί η Αγορά Μοδιάνο και η αλυσίδα παγωτού Bufala Gelato.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Την είσοδό του στον τουρισμό με ένα διπλό χτύπημα κάνει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ.

Με όχημα την Black Delta Entertainment Services SA, εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου, ο επιχειρηματίας απέκτησε το 2021 για 40 χρόνια, έπειτα από διαγωνισμό του Δήμου Πάργας, ένα ακίνητο έκτασης 40.172,24 τ.μ. στη θέση «Κλιμάτι» Λούτσας στην Πάργα, εκεί όπου λειτουργούσαν παλιότερα οι κατασκηνώσεις του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Tράπεζας (ΤΥΠΕΤ). Στόχος είναι η τουριστική εκμετάλλευση του ακινήτου έπειτα από την υλοποίηση ενός επενδυτικού πλάνου, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια κατεύθυνση, λίγο πριν τελειώσει το 2023, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΟ, μέσω της εταιρείας Black Wave Βάρκιζα, έκανε το δεύτερο επιχειρηματικό του βήμα στον τουρισμό, καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος στο πλαίσιο διαγωνισμού για την παραχώρηση της Ακτής Βάρκιζας. Το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στα επίπεδα του 1,31 εκατ. ευρώ και η διάρκεια της μίσθωσης έχει προσδιοριστεί στα 25 χρόνια, ενώ ο δήμος θα εισπράττει και ποσοστό 6% επί του τζίρου που θα πραγματοποιεί η επιχείρηση.

Η κατακύρωση του διαγωνισμού στην Black Wave Βάρκιζα ενεργοποίησε επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την οργανωμένη ακτή της Βάρκιζας.

Eurocatering

Τις δυνάμεις του στον χώρο του τουρισμού δοκιμάζει ο Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, ο οποίος συνδέεται με την εταιρεία Serifos Village, φορέα ανάπτυξης ενός νέου ξενοδοχείου στην περιοχή Γάνεμα στο Σέριφο.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι γνωστός από τη δραστηριότητά του στον κλάδο των τροφίμων, με όχημα τη Eurocatering και το brand «Φρεσκούλης», έχει δρομολογήσει την κατασκευή ενός υπόσκαφου ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 93 κλινών, στο κυκλαδίτικο νησί.

Οικογένεια Τσατσαρωνάκη

Στον τουρισμό ποντάρει και η οικογένεια Τσατσαρωνάκη, γνωστή από τη δραστηριότητά της στον τομέα της αρτοποιίας. Στόχος της εταιρείας «Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα Α.Ε.», η οποία συνδέεται με την οικογένεια, είναι η ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος υψηλών προδιαγραφών, προϋπολογισμού περί τα 70 εκατ. ευρώ, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Φαλάσαρνα των Χανίων.

Με πληροφορίες Sofokleius10.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ειδική Αγωγή με Καρδιά: Σε τροχιά ολοκλήρωσης τα ειδικά σχολεία στη Νάουσα Πάρου

Ένα όραμα γίνεται πράξη: Σχεδόν έτοιμα το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πάρου – Επίσκεψη Αντιδημάρχου και Προέδρου Παιδείας στον χώρο των εργασιών

Η Μήλος δείχνει τον δρόμο της προσβασιμότητας, σε λειτουργία εκ νέου τα seatrac για ΑμεΑ

Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα για όλους και ο Δήμος Μήλου το αποδεικνύει στην πράξη: πλήρης επαναλειτουργία των αυτόνομων μηχανισμών σε Πλάθιενα και Παπικινού, έπεται και των Πολλωνίων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Χρυσή η Εθνική πόλο γυναικών, παγκόσμιες πρωταθλήτριες μετά από 14 χρόνια

Μετά από μια ονειρική πορεία και έναν τελικό για την ιστορία, τα χρυσά κορίτσια της Ελλάδας θριάμβευσαν επί της Ουγγαρίας (12-9) και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή του κόσμου

Δανακός: Θυρανοίξια με κατάνυξη και ιστορική βαρύτητα στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Οκτώ αιώνες ιστορίας συνάντησαν τη σύγχρονη ευλάβεια στο ανακαινισμένο κοιμητηριακό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου στον Δανακό, με την παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, αισθητός σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Αττική

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και προκάλεσε ανησυχία σε ευρύ γεωγραφικό φάσμα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Νάξος: “Παραμύθι, παραμύθι… στο Καλόξυλο η μαγεία παίρνει σάρκα και οστά” (αφίσα)

Το χωριό-σκηνικό της Νάξου μεταμορφώνεται για δύο μέρες σε καμβά παράδοσης τέχνης παιχνιδιού και πολιτιστικής συγκίνησης – Ελάτε να ξαναγίνουμε παιδιά!

Α.Ο. Θήρας: Με όνειρα και πάθος ξεκινά το φετινό ταξίδι στη Volley League Γυναικών (πρόγραμμα)

Η κλήρωση για το πρωτάθλημα 2025-2026 έφερε πρεμιέρα εντός έδρας με το Μαρκόπουλο – Σαντορίνη, έτοιμη για μεγάλες αναμετρήσεις και ευρωπαϊκές προκλήσεις!

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της