Γραβιέρα Νάξου … Ισως το καλύτερο τυρί του κόσμου… Πρόσφατα στον διαγωνισμό της πλατφόρμας Taste Atlas που ασχολείται με ζητήματα γαστρονομίας εντόπισε τα 100 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου… Εκπληξη; Στο Νο 2 βρίσκεται η Γραβιέρα Νάξου…
Ισως το καλύτερο τυρί του κόσμου, όπως ανέφερε ο Νικόλας Πιτταράς, η ψυχή του “Τυροκομείου Πιτταράς” παράγει Γραβιέρα Νάξου, η οποία προκαλεί γαστρονομικούς οργασμούς στους λάτρεις των τυροκομικών προϊόντων…
TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου
Ο κος Πιτταράς μίλησε χθες Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Πρωϊάν σε Είδον” για την Γραβιέρα Νάξου και τόνισε ότι “είναι το καλύτερο τυρί στο κόσμο.. Μπορεί η Παρμεζάνα να είναι στη κορυφή αλλά αναλογικά με βάση τις ψήφους που πήραν η γραβιέρα μας είναι καλύτερη”.
Ανέλυσε τα προτερήματα της Γραβιέρας, αναφέρθηκε στην ιστορία του Τυροκομείου και στην ερώτηση τι είναι αυτό που καθιστά το προϊόν ξεχωριστό με δύο λέξεις έδωσε την απάντηση “παράδοση και αγάπη”. Παράδοση γιατί από την εποχή του Ομήρου έχουμε αναφορές στην Τυροκομία Νάξου και αγάπη γιατί “ότι κάνουμε έχει ως σκοπό να δώσουμε τροφή στην δική μας οικογένεια και μετά στους φίλους και επισκέπτες αλλά και καταναλωτές”…
Τέλος, ο κος Πιτταράς σημείωσε ότι αυτή η επιτυχία μέσω του Taste Atlas αποτελεί κίνητρο για την επόμενη ημέρα και για κάτι καλύτερο όσον αφορά την ποιότητα των τυροκομικών προϊόντων της Νάξου… Και βέβαια της τυροκομικής μονάδας Πιτταρά που ξεχωρίζει…
Δείτε το σχετικό video