Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε την Πέμπτη του Πάσχα, 24 Απριλίου 2025, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην πόλη της Νάξου.
Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, πλαισιωμένος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνο Κύλη, κληρικούς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο θείος λόγος κηρύχθηκε από τον εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νεκτάριο Αλεξόπουλο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πασχαλινές ευχές στους πιστούς και διένειμε παραδοσιακά πασχαλινά αυγά και γλυκίσματα.
Παράλληλα, με τη δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκε και το Πανηγύρι της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας στο Πανναξιακό Ιερό Προσκύνημα. Την Ιερά Ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Προσκυνήματος, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Βενετσανόπουλος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία με τη συμμετοχή ιερέων από όλο το νησί.
Την κυριώνυμη ημέρα, Παρασκευή του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον νέο υπερμεγέθη Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αργοκοίλι, πλαισιωμένος από ιερείς του νησιού. Ο θείος λόγος κηρύχθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Σταυράκη.
Μετά την Ακολουθία, πραγματοποιήθηκε η ευλογία των εδεσμάτων και η διανομή τους στους πιστούς, ενώ ακολούθησε η παραδοσιακή Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας, υποβασταζόμενη τιμητικά από ναύτες του Ναυτικού Παρατηρητηρίου της περιοχής.
Στην πανηγυρική ημέρα παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Μάρκος Καφούρος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού κ. Γιάννης Μαργαρίτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων και και εκπρόσωποι φορέων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της Πανηγύρεως και ευχήθηκε πλούσια τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας σε όλο τον λαό της Νάξου.
Να σημειωθεί ότι, πιστοί στην παράδοση αιώνων, εκατοντάδες νέοι και νέες της Νάξου έφτασαν οδοιπορώντας από την παραμονή μέχρι το πρωί της Πρωτομαγιάς στο Ιερό Προσκύνημα, πραγματοποιώντας τάματα ή ζητώντας ευλογία από τη Χάρη της Παναγίας.
Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας