Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Κελέτσης: "Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του...

Νάξος – Κελέτσης: “Έχει εκτελεστεί το 45% του έργου στο φράγμα του Τσικαλαριού, θα τελειώσει γιατί υπάρχει η βούληση”.

|

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το έργο (σ.σ. κατασκευή φράγματος Τσικαλαριού) δεν βρίσκεται στο σημείο μηδέν… Συνεχίζει να χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Αναπτύξεως. Ήδη, έχει εκτελεστεί το 45% αυτού.», διευκρίνισε/ξεκαθάρισε σήμερα από την Νάξο, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Κείμενο: Γιάννης Βλαχάκης 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ μηνών (14 Φεβρουαρίου), στην Αθήνα, με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων, αποφασίστηκε – «προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί» – να υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 50%. Κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ερωτηματικό παραμένει το θέμα των δικτύων αν και γι αυτό υπάρχει απάντηση.

Απανωτές συναντήσεις…
Απανωτές ήταν οι μέχρι σήμερα, ώρες πρωινές, συναντήσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος, που είχε κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στο νησί της Νάξου, κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Αναπτύξεως, με επικεφαλής τον υφυπουργό, Σταύρο Κελέτση, για θέματα που αφορούν κυρίως στον πρωτογενή τομέα.

Από τα θέματα που κυριάρχησαν στις ήδη πραγματοποιηθείσες συναντήσεις αυτές, ήταν το οξύ πρόβλημα της ανομβρίας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγική διαδικασία), η κατασκευή του φράγματος του Τσικαλαριού, η επικρατούσα κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα κ.ά.

Στ. Κελέτσης ενώπιον του Δημάρχου Νάξου: «Δεσμεύομαι…»

Με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό και από την αίθουσα συνεδριάσεων του ημετέρου δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Κελέτσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Πλην του κ. Λιανού, στα έδρανα του προεδρείου του δ.σ., τον Υφυπουργό Αναπτύξεως & Τροφίμων, πλαισίωσαν, οι βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κ. Καφούρος και Κόνσολας, αντίστοιχα, ο έπαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, άλλοτε αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Αντώνης Μανιός.

Οι διαδοχικές συναντήσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Αναπτύξεως & Τροφίμων:
-Με τον δήμαρχο, Δ. Λιανό και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, με τον πρώτο να ενημερώνει τον κ. Κελέτση, για τα σημαντικότερα εκ των θεμάτων που απασχολούν τον πολυνησιακό ημέτερο δήμο…

-Με επιχειρήσεις και εκπροσώπους τους, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα…

-Με την ηγεσία της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και τον πρόεδρο, μεταξύ άλλων (της ΕΑΣ), Δημήτρη Καπούνη…

-Την Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου και τον πρόεδρο αυτού, που είχαν άλλωστε και τον πρώτο λόγο στην έλευσή του στη Νάξο.

*Ας σημειωθεί ότι ο κ. Κελέτσης που είχε την ευκαιρία χτες να επισκεφτεί το Φιλώτι και την Απείρανθο συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους συλλόγων της ορεινής Νάξου όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους και να ακούσει προβλήματα από πρώτο ..χέρι.

Η δημόσια δέσμευση… / Οι ευρωεκλογές και «το μήνυμα πολιτικής σταθερότητας στην χώρα»

«Δεσμεύομαι ότι τα θέματα που ετέθησαν από τους παραγωγούς, τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τις οργανώσεις κ. ά, κατά την επίσκεψή μας εδώ, με την επιστροφή στο υπουργείο, θα τα κοιτάξουμε, θα τα φροντίσουμε, προκειμένου να δώσουμε άμεσα λύσεις και να αντιμετωπιστούν…

Κλείνοντας να πω ότι το στοίχημα των ευρωεκλογών είναι πολύ σημαντικό πολιτικό στοίχημα για την χώρα. Όπως επανειλημμένως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, μπορεί οι ευρωεκλογές να φαίνονται για τους πολίτες κάτι απόμακρο, αλλά δεν είναι. Γιατί, πραγματικά, οι περισσότερες πολιτικές, …πολλά από αυτά που ζούμε στην πράξη ως αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων, έχουν να κάνουν με αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη…

Οι ευρωεκλογές είναι μια πολιτική μάχη, από την οποία πρέπει να βγει το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας στην χώρα… Καλούμε τους Ναξιώτες, με την επιλογή τους, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. … », σημείωσε ο υφυπουργός Αναπτύξεως & Τροφίμων, Σ. Κελέτσης.

Δ. Λιανός: «Ο πλούτος που έχουμε…»

«Όλος αυτός ο πλούτος που έχουμε εμείς εδώ στο νησί μας, δίνει μια προστιθέμενη αξία και στο τουριστικό προϊόν», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Νάξου, ο οποίος αναφέρθηκε, ανάμεσα στα άλλα, στην μεγάλη παραγωγή γάλακτος και στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Ι. Μαργαρίτης: «Το 50% του πληθυσμού ασχολείται με την αγροτοκτηνοτροφία… Το νησί μας οδεύει προς τον τουρισμό. Όμως, ο πρωτογενής τομέας είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα…», τόνισε σε αποστροφή του λόγου του, ο έπαρχος Νάξου & Μικρόν Κυκλάδων, Γιάννης Μαργαρίτης.

Μ. Κόνσολας: «Χρειάζεται για την Νάξο ένα οραματικό, στρατηγικό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια», παρατήρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας

Μ. Καφούρος, βουλευτής Κυκλάδων: «Οι συζητήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα ήταν και ουσιαστικές και εποικοδομητικές… Μπήκαν θέματα του νησιού… Κυριάρχησαν τα θέματα του πρωτογενή τομέα…»

Α. Μανιός, πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Ν.Δ.): «Ο κόσμος χρειάζεται ενημέρωση γύρω από την εκμετάλλευση και την προώθηση των προϊόντων του νησιού…»

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Νικόλας Ρουγκάλας: Μετά το 2ο πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας, τιμητική βράβευση στο Δημαρχείο

Ο μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου συγκίνησε με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα» που αφιέρωσε στη μνήμη του θείου του, Δημήτρη Ήμελλου. - Η ανάρτηση του Βασίλη Φλεριανού

Επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μετά από 7 χρόνια – Το POWER JET φέρνει νέα πνοή

Η SEAJETS εγκαινιάζει νέα γραμμή Ρέθυμνο – Μήλος – Πειραιάς από τις 20 Ιουνίου με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκάφος X-Shore ήρθε στην Ελλάδα και «σαλπάρει» για ένα πράσινο μέλλον (video)

Με αθόρυβη πλεύση, οικολογική σχεδίαση και υψηλή τεχνολογία, το σουηδικό ηλεκτρικό σκάφος X-Shore φέρνει επανάσταση στη ναυσιπλοΐα των ελληνικών θαλασσών (video)

Νάξος – Λιμεναρχείο: Απαγόρευση αλιείας και αγκυροβολίας σε πολυσύχναστες παραλίες (χρονοδιάγραμμα)

Σε ισχύ η απόφαση του Λιμεναρχείου Νάξου για την προστασία λουομένων και θαλάσσιου περιβάλλοντος – Ποιες παραλίες επηρεάζονται. (χρονοδιάγραμμα)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση θαλασσίων μέσων αναψυχής στα Κουφονήσια

Με απόφαση του Λιμενάρχη Νάξου, Αλέξη Αποστολόπουλου, απαγορεύεται πλήρως η χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής στα Άνω και Κάτω Κουφονήσια, με στόχο την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του τόπου.

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Ψήνεται ή δεν ψήνεται τελικά; Τα πανηγύρια, οι ψησταριές και το… φανταστικό catering

Μια σούβλα δεν φέρνει την άνοιξη – αλλά ευτυχώς, ούτε και η κυβέρνηση την απαγόρευσε.

Τουρισμός: “ΚΙΜΩΛΟΣ, όπως εσύ, Μοναδική, Αυθεντική, Αληθινή”

ο Δήμος Κιμώλου απευθύνεται στους δυνητικούς επισκέπτες του εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου

Νίκος Λεβογιάννης: “Η ιστορία της Νάξου είναι ένα ερωτικό ταξίδι με το παρελθόν”

Ο Νίκος Λεβογιάννης και η αγάπη του για τη νεότερη ιστορία του νησιού μας και την κατάγραφή της.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης