Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Κατ. Μουστάκη για ΕεεεΚ: "Έναν αξιοπρεπή χώρο χρειάζονται οι...

Νάξος – Κατ. Μουστάκη για ΕεεεΚ: “Έναν αξιοπρεπή χώρο χρειάζονται οι μαθητές, όχι πασαλείμματα…”

|

“Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας μαζί του και ο πρόεδρος της Χώρας Νάξου πανηγυρίζουν δημόσια από χθες, για το μπάλωμα της στέγης των κοντέινερ, επειδή τώρα θα μπαίνουν λιγότερα νερά από πριν!!!… Αυτό το θεωρούν έργο!!! Ντράπηκε και ντροπή… Πανηγυρίζουν που πάνω στα σκουριασμένα κοντέινερ, στις πόρτες που κρέμονται στον αέρα, πέρασαν βαφή (ούτε καν τα έξυσαν) για να βγάλουν φωτογραφία το έργο τους, διατυμπανίζοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η παιδεία και συνεχίζουμε…”

Ποιος το αναφέρει και γιατί; Ο λόγος για την Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης “Δύναμη Αλλαγής” Κατερίνα Μουστάκη, η οποία σχολίασε μέσω ανάρτησης στη προσωπική της σελίδα στα social media την ανακοίνωση από τον Αντιδήμαρχο κο Φώτη Μαυρομμάτη για εργασίες στο ΕεεεΚ Νάξου.

Μέσα από την ανάρτησή της προχώρησε σε καταγγελία ότι τα πατώματα είναι σάπια, η μοναδική τουαλέτα για ΑΜΕΑ έχει διαρροές, οι αίθουσες στάζουν όταν βρέχει και ο χώρος για φυσικοθεραπεία είναι ανεπαρκής.

Επέκρινε δε τη δημοτική αρχή για αδιαφορία, επισημαίνοντας ότι, αντί να δώσει ουσιαστική λύση, επιδίδεται σε επιφανειακές παρεμβάσεις, όπως βάψιμο των κοντέινερ, παρουσιάζοντάς το ως έργο.

Και κατέληξε τονίζοντας ότι, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για νέες αίθουσες, καμία ενέργεια επί της ουσίας δεν έχει γίνει και ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2025 υπάρχει σχετική πρόβλεψη.

Νάξος – ΕεεεΚ: Εργασίες, βελτίωση οροφής και εξωτερικού συστήματος υδρορροής

Αναλυτικά, η τοποθέτηση της κας Μουστάκη αναφέρει:

Δεκατέσσερις μαθητές της Νάξου είναι αναγκασμένοι, χρόνια τώρα, να κάνουν καθημερινά μάθημα σε σάπιες κι επικίνδυνες αίθουσες-κοντέινερ.

Ναι, εν έτει 2025 στη Νάξο υπάρχει σχολείο και μάλιστα μαθητών με ειδικές ανάγκες που στεγάζεται σε σάπια και διαλυμένα κοντέινερ!!! Οι μαθητές προσπαθούν να ισορροπήσουν στα σάπια πατώματα, στην αίθουσα των εργαστηρίων εδώ και μήνες έχουν υποχωρήσει μεγάλα κομμάτια και κινδυνεύουν να βρεθούν στο κενό.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας μαζί του και ο πρόεδρος της Χώρας Νάξου πανηγυρίζουν δημόσια από χθες, για το μπάλωμα της στέγης των κοντέινερ, επειδή τώρα θα μπαίνουν λιγότερα νερά από πριν!!!…

Αυτό το θεωρούν έργο!!!

Ντράπηκε και ντροπή…

Πανηγυρίζουν που πάνω στα σκουριασμένα κοντέινερ, στις πόρτες που κρέμονται στον αέρα, πέρασαν βαφή (ούτε καν τα έξυσαν) για να βγάλουν φωτογραφία το έργο τους, διατυμπανίζοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η παιδεία και συνεχίζουμε…
Παιδεία είναι όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και όχι να τα διαχωρίζουμε.

Αλήθεια οι αρμόδιοι θα θέλαν τα δικά τους παιδιά να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες;

Δεν είναι πρώτη φορά που η δημοτική αρχή προσπαθεί το μαύρο να το παρουσιάσει άσπρο, αλλά χρειάζεται και λίγο σεβασμός, συνείδηση, ευθύνη για τους μαθητές και τους καθηγητές που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά να μην γίνει κάποιο ατύχημα.

Έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων κάνουν κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ περιγράφοντάς την επικίνδυνη τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερις προκάτ κατασκευές κοντέινερ που φοιτούν δεκατέσσερα παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

Στο έγγραφο αυτό επί λέξη διατυπώνονται παρακάτω θλιβερά γεγονότα:
📌”τα πατώματα έχουν βουλιάξει είναι σάπια και ασταθή για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κίνηση τους”,
📌”στην μία και μοναδική τουαλέτα για ΑΜΕΑ τρέχουν νερά από τις σωληνώσεις με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στην κουζίνα και ελλοχεύει υγειονομικός κίνδυνος”,
📌”όταν βρέχει η οροφή στάζει μέσα στις αίθουσες”,
📌”η αίθουσα που χρησιμοποιείται για γυμναστική-εργοθεραπεία δεν χωράει τα πανάκριβα μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές να κάνουν την φυσικοθεραπεία τους”.

Σε κανένα παιδί, εκπαιδευτικό δεν αξίζουν τέτοιες συνθήκες κι ευθύνες βαραίνουν δήμαρχο και αντιδήμαρχο παιδείας. Το θέμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο και ξανά ,ξανά οι ίδιες δικαιολογίες, αίθουσες που τις παραγγέλνουν αλλά χάνονται στον δρόμο, μελέτες για καινούριο σχολείο, δώδεκα χρόνια τώρα οι ίδιες υποσχέσεις.

Μάλιστα η τελευταία δέσμευση του Δημάρχου τον περασμένο Αύγουστο ήταν ότι τον Δεκέμβριο θα τοποθετηθούν οι καινούργιες αίθουσες. Αλλά δεν μας είπε ποιόν Δεκέμβρη;

Στο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής για το έτος 2025 δεν υπάρχει για μια ακόμα φορά ανάθεση μελέτης για κατασκευή νέου κτιρίου.

Η δημοτική αρχή επιτέλους πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το τόσο σοβαρό, ευαίσθητο θέμα και καθηγητές μαθητές να έχουν τον χώρο που τους αξίζει.

Έναν αξιοπρεπή χώρο χρειάζονται οι μαθητές, όχι πασαλείμματα…”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)