Δευτέρα, 3 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςNaxos island wildlife protection: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αγριας Ζωής

Naxos island wildlife protection: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αγριας Ζωής

|

” Στην Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής, αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας να προστατεύσουμε την υπέροχη ποικιλομορφία της ζωής στον πλανήτη μας. Αναγνωρίζουμε επίσης την παταγώδη αποτυχία μας. Ένα εκατομμύριο είδη βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης, λόγω της καταστροφής των οικοτόπων, της ρύπανσης από ορυκτά καύσιμα και της επιδεινούμενης κλιματικής κρίσης. Πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο κατά της φύσης. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε τα εργαλεία, τη γνώση και τις λύσεις. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων ειδών, η οποία συνέβαλε στην προστασία χιλιάδων φυτών και ζώων.

Ποιος το αναφέρει και γιατί; Ο λόγος για τον Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικό Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αγριας Ζωής… 

Ομως, έχουμε ανάλογη αντίδραση από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου, που στέλνει το δικό του μήνυμα για αυτή τη τόσο σημαντική ημέρα…  Και όπως διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα ” Ας μην θυμόμαστε την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον μόνο κατά τις παγκόσμιες ημέρες που τα τιμούν, αλλά καθημερινά, επαγρυπνώντας για την προστασία τους”.

Αναλυτικά.. 

“Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής σήμερα και η άγρια ζωή μας έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος με κύριο αίτιο τον ανθρωπογενή παράγοντα έχει μειώσει δραματικά τους πληθυσμούς των άγριων ζώων, καθώς και τον χώρο των ενδιαιτημάτων τους. Αν δεν ληφθούν άμεσα και αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και των άγριων ζώων, τα παιδιά μας στο κοντινό μέλλον θα γνωρίζουν τα άγρια ζώα μόνο μέσα από φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ. Η άγρια ζωή δεν είναι μόνο μέρος της φυσικής ομορφιάς του κόσμου μας, αλλά παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των οικοσυστημάτων και στην ισορροπία της φύσης.

Η βιοποικιλότητα συμβάλλει στην υγεία του πλανήτη και την ευημερία των ανθρώπων, εξασφαλίζοντας καθαρό αέρα, καθαρό νερό και γόνιμα εδάφη. Η προστασία της άγριας ζωής είναι, συνεπώς, ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας των φυσικών συστημάτων από τα οποία εξαρτόμαστε όλοι. Είναι ώρα να αναγνωρίσουμε την άγρια ζωή ως αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας και να την προστατεύσουμε όπως της αξίζει.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου εδώ και χρόνια δίνει τον δικό του καθημερινό αγώνα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, για την προστασία της πλούσιας βιοποικιλότητας του νησιού. Ας μην θυμόμαστε την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον μόνο κατά τις παγκόσμιες ημέρες που τα τιμούν, αλλά καθημερινά, επαγρυπνώντας για την προστασία τους.

English Text 

World Wildlife Day today and the wildlife needs us more than ever.

The destruction of the natural environment, mainly caused by human activities, has dramatically reduced the populations of wild animals, as well as their habitats. If strict measures are not taken immediately to protect the environment and wildlife species, in the near future our children will only know them through photographs and documentaries. Wildlife is not only part of the natural beauty of our world, but also plays a crucial role in maintaining ecosystems and the balance of nature.

Biodiversity contributes to the health of the planet and the well-being of people, ensuring clean air, clean water and fertile soils. Protecting wildlife is therefore vital for maintaining the balance of the natural systems on which we all depend. It is time to recognize wildlife as an integral part of our existence and to protect it as it deserves.

Naxos Wildlife Protection Association has been fighting its own daily struggle for years, despite adverse conditions, to protect the rich biodiversity of the island. Let us not only remember wildlife and the natural environment during the international days that honor them, but daily, by being vigilant for their protection”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: Σταθερή η κατάσταση του Πάπα Φραγκίσκου, χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνοής

Σταθερή η κατάσταση του Πάπα Φραγκίσκου – Δεν χρειάζεται πλέον μηχανική υποστήριξη αναπνοής

Ο κόσμος του τζόγου στη “μεγάλη οθόνη”, ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες

Οι καλύτερες ταινίες με θέμα τα καζίνο: Ο κόσμος του τζόγου στη μεγάλη οθόνη

Αιγιαλός – Μπετόν: Οι παραλίες που είναι υπό … κατασκευή και ο κίνδυνος (χάρτης)

Η καταγραφή μέσω δορυφόρου των παράκτιων ζωνών που έχουν «τσιμεντωθεί» και οι κίνδυνοι - Η κατάσταση στο Νότιο Αιγαίο (χάρτης)

Νότιο Αιγαίο: Πρωταθλητής στην ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων

Ξενοδοχεία: Πόσες νέες πολυτελείς μονάδες άνοιξαν στην Ελλάδα – Πρωταθλητής το Νότιο Αιγαίο - Η άνοδος της Δυτικής Ελλάδας

Τέμπη: Ερχονται νέα συλλαλητήρια στις 5 και 7 Μαρτίου

Νέες συγκεντρώσεις στις 5 Μαρτίου προγραμματίζονται για τα Τέμπη σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, την ώρα που στη Βουλή θα είναι σε εξέλιξη η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Αυστραλία – Αιμοδοσία: Εφυγε από τη ζωή ο Τζέιμς Χάρισον, είχε δώσει αίμα περισσότερες από 1100 φορές (!!!)

Ο Αυστραλός αιμοδότης που τιμήθηκε από τη χώρα του για την προσφορά στον συνάνθρωπο είχε δώσει αίμα 1.173 φορές μέσα σε 60 χρόνια σώζοντας εκατομμύρια ζωές - Ήλπιζε ότι κάποιος θα έσπαγε το ρεκόρ του...

ΚΚΕ: Μίλησε ο λαός και επιτέλους έβγαλαν τον σκασμό οι ρήτορες της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη

Ελλάδα: Ο Λευτέρης από τη Δράμα που “σαρώνει” στα τηλεπαιχνίδια γνώσεων

Έφυγε από το «Πες τη λέξη» με το ποσό – ρεκόρ των 226.000 ευρώ

Νάξος – Κωμιακή: Αναλαμβάνει δράση η νέα αγροτικός γιατρός

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορωνίδας υποδέχεται τη νέα γιατρό στα όρια της Κοινότητας

Σίφνος: Πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου διακοπών

Μεταξύ των ποιοτικών συνεργασιών, που επιδιώκει ο Δήμος, είναι και το  μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σίφνου και της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Νάξος – Αεροδρόμιο: “Κλειστόν” από 11 έως και 30 Μαρτίου λόγω εργασιών

Το αεροδρόμιο Νάξου θα κλείσει από την 11η έως και την 30η Μαρτίου λόγω εργασιών - Μόνο αεροδιακομιδές θα πραγματοποιούνται

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

ΥΠΕΝ – Κυκλάδες: Ζητάει από τους Δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή δόμησης

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ζήτησε το ΥΠΕΝ από τους δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή της δόμησης, ενώ οι περισσότεροι δήμοι διαμαρτύρονται εδώ και μια τριετία για την υπερδόμηση των νησιών.

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο