Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Γλινάδο: Ενημερωτική εκδήλωση με επίκεντρο το αίγειο γάλα και συμπληρώματα...

Νάξος – Γλινάδο: Ενημερωτική εκδήλωση με επίκεντρο το αίγειο γάλα και συμπληρώματα διατροφής (video)

|

Με στόχο και σκοπό την υποστήριξη των παραγωγών/κτηνοτρόφων του νησιού, και στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που συχνά πυκνά πραγματοποιεί, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργάνωσε ενημερωτική μερίδα (προ ολίγων ωρών), στην κοινότητα Γλινάδου.

Ραπόρτο: Γιάννης Βλαχάκης 

Δεκάδες οι αγρότες που έδωσαν το «παρών» στην εν λόγω συνάντηση/εκδήλωση (κυρίαρχο θέμα της οποίας ήταν «η βελτίωση της σύστασης και της ποσότητας του αίγειου γάλακτος μέσω χορήγησης στις αίγες συμπληρώματος διατροφής με το προβιοτικό στέλεχος Lastobacillus Plantarum PCA236.)

Και φυσικά, οι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Στέλιος Δρυς, Κατερίνα Παπαϊωάννου και Ηλίας Καραμαντόζος που από το βήμα της ενημερωτικής εκδηλώσεως έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες στους κτηνοτρόφους /παραγωγούς.

Συμπερασματικά, και με βάση όλα όσα ειπώθηκαν:

#Η χορήγηση του προβιοτικού στελέχους δεν επηρέασε το μικροβίωμα του γάλακτος και των κοπράνων.

#Η περιεκτικότητα του γάλακτος σε πρωτεΐνη, λίπος και λακτόζη, δεν μεταβλήθηκε με την χορήγηση του προβιοτικού στελέχους.

# Η ποσότητα του παραγόμενου γάλακτος, κατά την διάρκεια του πειράματος, αυξήθηκε κατά 75% με την ενσωμάτωση του προβιοτικού στελέχους στο σιτηρέσιο των ζώων.

Στέλιος Δρυς (video):

«Το πρόγραμμα που ξεκίνησε η Ένωση είναι καινοτομικό…»

«Η ΕΑΣ Νάξου έφτιαξε ένα καινούργιο τυροκομείο. Πρόκειται για μια επένδυση άνω των 6 εκατ. ευρώ. Έτσι, μπορεί να προστατέψει ΚΑΙ την ποιότητα. Μπορεί δε, να δεχτεί πολύ περισσότερη ποσότητα μη μολύνοντας το περιβάλλον…»

-«Η κτηνοτροφία βάλλεται, κυρίως, από το κόστος ενέργειας. Ειδικότερα σε εμάς εδώ στα νησιά, αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Είναι πιο έντονο…»

-«Οι παραγωγοί/κτηνοτρόφοι εκείνο που χρειάζονται είναι μια συνεχή υποστήριξη. Αλλιώς, την δουλειά τους, την ξέρουνε εξαιρετικά καλά! Εκείνο για το οποίο ανησυχούν είναι η επιβίωσή τους…»

-«Εκείνο που νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε, είναι να μπούμε πιο πολύ στην έννοια του συνεταιρίζεσθαι…»

Ο κ. Δρυς (video):

Το μέλος της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Καραμαντόζος (video):

Η της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κατερίνα Παπαϊωάννου (video):

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Και μουσική παρένθεση!

Μετά το τέλος της ενημερώσεως, το λόγο είχε η νησιώτικη μουσική… ενημέρωση (για όλους τους παρευρεθέντες)!

 

* Ο κ. Στέλιος Δρυς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του και το μεταπτυχιακό του στα περιβαλλοντικά συστήματα προστασίας εδαφών.

Στη συνέχεια εργάσθηκε ως στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών όπως η Rhone Poulenc και η Aventis ενώ σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος της foodstandard ΑΕ.

Έχει σπουδάσει συστήματα ποιότητας, σαν Quality Assurance στη Λυών αλλά και Μ.sc. στο Marketing στην Αθήνα.

Έχει αναλάβει δε και καθήκοντα γενικού διευθυντή στον Σύνδεσμο των Συσκευαστικών Επιχειρήσεων Φρέσκων Φρούτων & λαχανικών (ΣΣΕΦΦ).

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.