Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Γ. Παπαδόπουλος: Λέει το δικό του αντίο στον "Γελωτοποιό", κατά...

Νάξος – Γ. Παπαδόπουλος: Λέει το δικό του αντίο στον “Γελωτοποιό”, κατά κόσμο Παύλο Θωμόπουλο

|

Θλίψη σκόρπισε στο αναγνωστικό κοινό η είδηση πως την περασμένη Τετάρτη έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Παύλος Θωμόπουλος ή αλλιώς, γνωστός ως “Γελωτοποιός” σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση η επίσημη σελίδα του συγγραφέα, γράφοντας  “Με βαθιά λύπη σας ανακοινώνουμε πως ο Παύλος μας ή αλλιώς “Γελωτοποιός” αποχώρησε χθες από τον πλανήτη Γη και ξεκίνησε για το μακρινό του ταξίδι. Σας στέλνει την μεγάλη του αγάπη και το απέραντο φως του. Η κηδεία του θα τελεσθεί σε κοντινό οικογενειακό κύκλο , όπως ήταν η επιθυμία του. Θέλει να τον θυμάστε γερό, δυνατό και χαμογελαστό έτσι όπως τον ξέρατε. Τη νύχτα αν κοιτάξετε στον ουρανό θα διακρίνετε το πιο λαμπρό αστέρι, εκεί κάπου βρίσκεται ο αγαπημένος μας τώρα πια… ΥΓ. Θα σας ενημερώσουμε για την τοποθεσία του μνήματος του εάν θελήσετε να το επισκεφτείτε.”

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός και στη Νάξο. Βλέπετε ο Παύλος Θωμόπουλος πέρασε ουκ ολίγα καλοκαίρια στη Νάξο, δούλεψε με σημείο αναφοράς το “Ραντεβού” έκανε δυνατές φιλίες (σ.σ. βλέπε θαμώνες του jam bar) ενώ στα βιβλία του (βλ το τελευταίο “Ολα τα πήρε το καλοκαίρι”) η Νάξος και η οικογένεια Παπαδόπουλου είχε τη δικιά της …γωνία.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιάννης Παπαδόπουλος μέσα από τη προσωπική του σελίδα του λέει “αντίο” τονίζοντας στον επίλογο “Επέλεξα να σ αποχαιρετήσω με κάποιες φωτογραφίες από τότε . Να σε βλέπω να γελάς. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ . Χαιρετίσματα στους Νικόληδες (Παππά, Σαρρή και στη Δήμητρα θα τζαμάρετε μαζί στους κήπους του Παραδείσου) . Φιλιά στην Κυρά Σταμάτα – θα σου μαγειρεύει αυτά που σου άρεσαν . Καλό ταξίδι φίλε μου”.

Η ανάρτηση ..

“ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” ……και σένα μαζί.

Κι έρχονται εκείνες οι ώρες οι στενάχωρες οι πολύ ζόρικες. Τότε που χάνεις ένα αληθινό φίλο ένα πολύ δικό σου άνθρωπο, ένα στήριγμα του είναι σου, ένα κομμάτι ιδιαίτερο από το παζλ της ζωής σου. Τίποτε άλλο δεν ταιριάζει στη θέση του τίποτε άλλο δεν εφαρμόζει στη θέση του αν λείψει εκείνο.

Τότε που μετράς στο ταξίδι της ζωής σου πόσο σημαντικός ήταν ένας φάρος που συνάντησες. Πόσο φωτεινός ,τι μαγευτικές πολιτείες έκρυβε σε τι κόσμους σε οδήγησε.
Τότε που κοιτώντας τα δέντρα που αντίκρυσες στο δάσος που διάβηκες ανακάλυψες πως κάποια δέντρα ήταν πιο όμορφα με πολύ νόστιμους καρπούς και μεγάλη σκιά.

Προσπαθώ να μετρήσω το μέγεθος της αγάπης μου για σένα Παύλο και είναι αδύνατο. Ίσως το φοβερό μου κλάμα από την ώρα που πληροφορήθηκα το χαμό σου αν μπορούσε να μετρηθεί ,αν οι μνήμες ξαναζωντάνεψαν θα το φανέρωναν.

Πριν λίγο καιρό έλαβα ένα δέμα από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσες. Μου είχες στείλει το βιβλίο σου “ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” Ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα το οποίο διαδραματίζεται στη Νάξο την εποχή εκείνη της νιότης μας με αναφορές εκτενείς σε πρόσωπα και πράγματα , σε τοπία . Τότε που ζούσες εδώ και δουλεύαμε μαζί. ,

Για σένα η εστίαση δεν ήταν δουλειά έτσι κι αλλιώς τα χρήματα δεν τα είχες σε υπόληψη πότε. Ήταν η ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους να αναλύσεις χαρακτήρες και συμπεριφορές να επικοινωνήσεις με τις ψυχές. Να επικοινωνήσεις διεισδύοντας στον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων να ανακαλύψεις την ουσία των πραγμάτων. Οι ερωτήσεις σου καθήλωναν όποιον γνώριζες γρίφοι υπαρξιακοί κομμάτια ψυχανάλυσης.

Πήρα το βιβλίο στα χέρια μου. Πίσω από το εξώφυλλο η αφιέρωση: “με πολύ αγάπη για το Γιάννη. Τα χρόνια που πέρασα στο Ραντεβού ήταν από τα καλύτερα που έχω ζήσει. Και συνεχίζουμε . Πάμε γερά. Γελωτοποιός.” Ξέροντας να χρησιμοποιείς τέλεια τις λέξεις και να κλειδώνεις τις προτάσεις αδιάρρηκτα εσκεμμένα ξεκίνησες την πρόταση σου με μικρό γράμμα “με πολύ αγάπη για το Γιάννη” και όχι Με. Γιατί πολύ απλά δεν ήταν η αρχή της πρότασης αλλά η συνέχεια στην ιστορία της σχέσης μας που δεν διακόπηκε πότε από το 1998 .

Σε συνεχάρηκα για το βιβλίο σου ευχήθηκα “και νομπελίστας” -μπορούσες. Σου είπα θα κάνουμε παρουσίαση του βιβλίου στη Νάξο – δεν προλάβαμε.

Θα είσαι πάντα εδώ με το ανεξίτηλο πέρασμα σου με τη σοφία που σε διέκρινε με την αγάπη σου για τους ανθρώπους και τη ζωή. Τη ζωή που τη ρουφούσες με μανία στο τσιγάρο σου . Με πάθος χωρίς ενδοιασμούς χωρίς αναστολές πάντα για να ανακαλύψεις το συναίσθημα της στιγμής την αλήθεια.

Επέλεξα να σ αποχαιρετήσω με κάποιες φωτογραφίες από τότε . Να σε βλέπω να γελάς. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ . Χαιρετίσματα στους Νικόληδες (Παππά, Σαρρή και στη Δήμητρα θα τζαμάρετε μαζί στους κήπους του Παραδείσου) . Φιλιά στην Κυρά Σταμάτα – θα σου μαγειρεύει αυτά που σου άρεσαν . Καλό ταξίδι φίλε μου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σίφνος: Ο μικρός Μανώλης που έγινε το πιο γλυκό καλωσόρισμα του νησιού

Ο Μανώλης με το γιλέκο του υποδέχεται και αποχαιρετά τα πλοία στις Καμάρες, χαρίζοντας χαμόγελα σε ταξιδιώτες και ντόπιους

Αυξητική τάση στις αεροδιακομιδές – Πάνω από 1.400 περιστατικά σε επτά μήνες

Ραγδαία αύξηση στις ανάγκες επείγουσας αεροδιακομιδής, με 1.452 περιστατικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2025. Πρωταγωνιστικό ρόλο τα μέσα που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ μέσω δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».