Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος: Εξι μαθήτριες Γυμνασίου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό "Θαλής"

Νάξος: Εξι μαθήτριες Γυμνασίου διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό “Θαλής”

|

Ο “Θαλής” αποτελεί παρελθόν και μπροστά τους οι μαθητές της Νάξου έχουν τον… “Ευκλείδη”. Τι είναι αυτά; Μα τι άλλο από τις βαθμίδες στον Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό που αισίως μετράει 85 χρόνια με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία να έχει τον πρώτο λόγο..

Με βάση τις πληροφορίες που πήραν από το Γυμνάσιο Νάξου, έχουμε έξι μαθητές – τριες, οι οποίοι πέρασαν με επιτυχία το … τεστ του Θαλή και ετοιμάζονται για την επόμενη φάση, τον “Ευκλείδη”. Διαγωνισμός που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 18 Ιανουαρίου… Από ποια σχολεία έχουμε τους επιτυχόντες; Δύο από το 1ο Γυμνάσιο και τέσσερις από το 2ο Γυμνάσιο, με τους δύο τελευταίους όμως να είναι από την Γ’ Γυμνασίου.

Αναλυτικά… 

# 1ο Γυμνάσιο Νάξου: οι Κατερίνα – Αμυγδαλία Junkerjuergen και Μαρία Λαγογιάννη (μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου)

# 2ο Γυμνάσιο Νάξου: Εμμανουέλα Αλιμπέρτη και Μαρία Πολυκρέτη (μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου) και Μιχαηλία Γρατσία και Σοφία – Δέσποινα Κυπριτζή (Γ’ Γυμνασίου)

Ομως, συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων και δη αυτών που εμπλέκονται με τα Μαθηματικά. Μπορεί όλοι να κοιτάμε τα φροντιστήρια σε κάθε επιτυχία, όμως η δουλειά που γίνεται στα Δημόσια Σχολεία – σε δύσκολες περιόδους – οφείλεται να αναγνωρίζετε στην επιτυχία των μαθητών τους..

Η επόμενη φάση 

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», θα κληθούν να διαγωνισθούν στην 42η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025, για να επιλεγεί, μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού, η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (1ο δεκαήμερο Μαΐου 2025, Σεράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη), στην 66η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (10-20 Ιουλίου 2025, Sunshine coast, Αυστραλία), στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (25-30 Ιουνίου 2025, Βόρεια Μακεδονία) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (11-17 Απριλίου 2025, Πρίστινα, Κόσοβο).

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε εξεταστικά κέντρα σε κάθε περιφερειακή ενότητα με συνθήκες ελέγχου και επιτήρησης τύπου Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπό την εποπτεία των Παραρτημάτων της ΕΜΕ, με σκοπό την εξασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού.

Τα γραπτά θα σταλούν την ίδια μέρα στην Αθήνα και θα αξιολογηθούν από τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμών της ΕΜΕ ώστε να επιλεγούν 25 περίπου μαθητές/τριες Γυμνασίου και 25 περίπου μαθητές/τριες Λυκείου. Οι μαθητές αυτοί θα αποτελέσουν τη βάση από την οποία θα επιλεγούν οι ομάδες για τους Διεθνείς Διαγωνισμούς κατόπιν συμμετοχής τους στον Προκριματικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου 2025 στην Αθήνα.

Η βράβευση των μαθητών/τριών που θα διακριθούν στην 42η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 6 Απριλίου 2025.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Ο μίτος της Αριάδνης» στη Νάξο: Ξετυλίγοντας 200.000 χρόνια ιστορίας από τη Στελίδα μέχρι τον κόσμο

Η διεθνής έκθεση του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας παρουσιάζεται στις 16 Μαΐου στη Σχολή Ουρσουλινών – Ομιλία του Καθ. Tristan Carter και διάλογος με το κοινό.

Social Media: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία συμμαχούν κόντρα στην ανεξέλεγκτη χρήση

Προωθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσία, η οποία θα υποχρεώνει τα social media να επαληθεύουν την ηλικία κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού

Selected Hideaways: Ηγεσία στον τουρισμό υψηλής αισθητικής και απόδοσης

Στρατηγική ανάπτυξη, εξατομικευμένες υπηρεσίες και διεθνής προβολή για προορισμούς υψηλής ζήτησης

Φιλαρμονική Νάξου: Μουσική συγκίνηση και πολιτιστικό αποτύπωμα στην καρδιά της Αθήνας

Μελωδίες από τη Νάξο μέχρι το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μουσικής – Θερμή υποδοχή για την πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής σε διεθνές φεστιβάλ.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star Paros στις 15, 22 & 29 Μαΐου

Ενισχύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων με έκτακτα και τροποποιημένα δρομολόγια του Blue Star Paros από και προς τον Πειραιά.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Νικόλας Ρουγκάλας: Μετά το 2ο πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας, τιμητική βράβευση στο Δημαρχείο

Ο μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου συγκίνησε με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα» που αφιέρωσε στη μνήμη του θείου του, Δημήτρη Ήμελλου. - Η ανάρτηση του Βασίλη Φλεριανού

Επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μετά από 7 χρόνια – Το POWER JET φέρνει νέα πνοή

Η SEAJETS εγκαινιάζει νέα γραμμή Ρέθυμνο – Μήλος – Πειραιάς από τις 20 Ιουνίου με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκάφος X-Shore ήρθε στην Ελλάδα και «σαλπάρει» για ένα πράσινο μέλλον (video)

Με αθόρυβη πλεύση, οικολογική σχεδίαση και υψηλή τεχνολογία, το σουηδικό ηλεκτρικό σκάφος X-Shore φέρνει επανάσταση στη ναυσιπλοΐα των ελληνικών θαλασσών (video)

Νάξος – Λιμεναρχείο: Απαγόρευση αλιείας και αγκυροβολίας σε πολυσύχναστες παραλίες (χρονοδιάγραμμα)

Σε ισχύ η απόφαση του Λιμεναρχείου Νάξου για την προστασία λουομένων και θαλάσσιου περιβάλλοντος – Ποιες παραλίες επηρεάζονται. (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης