Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος: Επίσκεψη από τον Σταύρο Κελέτση, οι συναντήσεις και το Φράγμα Τσικαλαριού

Νάξος: Επίσκεψη από τον Σταύρο Κελέτση, οι συναντήσεις και το Φράγμα Τσικαλαριού

|

Στο νησί της Νάξου αφίχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Κελέτσης (σ.σ. αποδέχτηκε τη πρόταση από την Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου), συνοδευόμενος από την επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας για την προστασία των ζώων συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών Μαριάνθη Δημοπούλου.

Τον κο Kελέτση υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ο Βουλευτής Κυκλάδων κος Μάρκος Καφούρος, ο Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης και ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Νάξου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Μανιός.

Εν συνεχεία ο Υφυπουργός Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων μετέβη στο Δημαρχείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νάξου κ. Δημήτρης Λιανός. Ακολούθησε ομιλία στο γραφείο του Δημάρχου, για τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα του Υφυπουργού.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κελέτσης δέχθηκε την πρόσκληση μελών της αντιπολίτευσης για μία σύντομη συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με επίκεντρο το φράγμα του Τσικαλαριού. Εκεί δέχτηκε ερωτήσεις από την αντιπολίτευση (Χατζηανδρέου – Πολυκρέτη) και παραδέχτηκε ότι το φράγμα δεν έχει σταματήσει και μάλιστα έχει νέα χρηματοδότηση που θα φτάσει και τα 10 εκατ. ευρώ (!!!) Ενώ έρχονται και οι μελέτες για τα συνοδά έργα…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Εν συνεχεία ο κος Κελέτσης μετέβη στην ΕΑΣ Νάξου. Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, για να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο. Στο τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος μοίρασε στους παρευρισκόμενους εθιμοτυπικά δώρα.

Εν συνεχεία ο κ. Κελέτσης επισκέφθηκε το ΚΕΠΠΥΕΛ Νάξου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ενώ αμέσως μετά ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Τυροκομείο «Κουφόπουλος».

Με ενδιάμεση στάση το Επαρχείο της Νάξου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Tροφίμων, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Μονάδα Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων «Κουτελιέρης». Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Βαγγέλης και Βασίλης Κουτελιέρης, δύο εκ των ιδιοκτητών.

Ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στο συσκευαστήριο, όπου συνομίλησε με το προσωπικό, από το οποίο έλαβε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά του.

Με πληροφορίες από τη σελίδα Kykladiki.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)