Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.
Η Νάξος μέσω του Ειδικού σχολείου ΕεεΕΚ συμμετέχει στον εορτασμό και μάλιστα καλεί τους πολίτες, δημότες της Νάξου να δώσουν το “παρών” στη δράση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στο χώρο του Cafe The Locaλς στη παραλία της πόλης της Νάξου..
Οπως αναφέρει και η σχετική πρόσκληση:
Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού – 2 Απριλίου
Τόπος: The Locals Naxos
Ώρα: 11.00 με 13.00
🎈ΑΥΡΙΟ, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και συμβολικές κινήσεις ευαισθητοποίησης στοχεύουμε στην προώθηση της κατανόησης και της αποδοχής του αυτισμού.
🧩Σας περιμένουμε, να γίνουμε όλοι μας κομμάτια αυτού του παζλ για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία!
Με μπλε χρώμα θα φωτιθεί η Αψίδα του Αδριανού, το βράδυ της 2ας Απριλίου, για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό. Πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Light it up Blue» όπου εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο θα φωτιστούν με μπλε χρώμα. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίσταται τα άτομα με αυτισμό, μια αναπτυξιακή διαταραχή που αφορά όλο και περισσότερο πληθυσμό.
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά δήλωσε: «Η Πύλη του Αδριανού φωτίζεται συμβολικά με μπλε χρώμα στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό, για να μας κάνει να σκεφτούμε τους διαφορετικούς κόσμους που βρίσκονται δίπλα μας. Ας τη δούμε από τις δύο της όψεις, αισιοδοξώντας με τη σκέψη ότι κάθε διαφορετικότητα, κι αυτή του αυτισμού επίσης, πρέπει να βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας κι αυτό αποτελεί ευθύνη και φροντίδα όλων μας».