Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Δύναμη Αλλαγής: "Το αναγκαστικό κατέβασμα, το μάζεμα των σημαιών είναι...

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: “Το αναγκαστικό κατέβασμα, το μάζεμα των σημαιών είναι μειωτικό για τους Ναξιώτες”

|

“… Οι αρνητικές επιπτώσεις για την εικόνα του νησιού μας, που το δυσφημεί η σημερινή δημοτική Αρχή παγκοσμίως, είναι ανυπολόγιστες και σε βάθος χρόνου. Πισωγυρίζει τη Νάξο, που αντί να αυξήσει τις Γαλάζιες Σημαίες της, οδηγείται σε αναγκαστική υποστολή και των υπαρχουσών. Η προφανής αδυναμία του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού και της δημοτικής του Αρχής να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των ακτών μας, πλήττει την αξιοπιστία της Νάξου ως τουριστικού προορισμού….”

Μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” με αφορμή την αφαίρεση των Γαλάζιων Σημαιών από τις παραλίες της Νάξου.. Κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις και (βλ ανακοίνωση του Ιωάννη Μαράκη) αν και ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που ναυαγοσώστες δεν υπάρχουν….

Η αντιπολίτευση προχωρεί σε καταγγελία προς την Δημοτική Αρχή μιλάει για “ανικανότητα” και “ντροπή” τονίζοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση πλήττει σοβαρά το κύρος, την αξία και τη φήμη της Νάξου, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.

Καταλήγει δε “ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η έλλειψη ναυαγοσωστών από τις παραλίες της Νάξου, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, δεν θα οδηγήσει σε άλλα δυσάρεστα αποτελέσματα”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της παράταξης Λεονάρδου Χατζηανδρέου…

“To σβήσιμο από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο και των τριών Γαλάζιων Σημαιών των φημισμένων και πασίγνωστων παραλιών της Νάξου (Αγία Άννα/Μάραγκας, Άγιος Γεώργιος και Άγιος Προκόπιος) αποτελεί ντροπή και κόλαφο για τη δημοτική Αρχή. Να και μια πρωτιά!

Η αναφορά επί λέξει ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού…» δείχνει την ανικανότητα της Διοίκησης του Δήμου μας, που έχει ονοματεπώνυμο. Πλήττει, δυστυχώς, το κύρος, την αξία, το φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο και τη φήμη του νησιού μας στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Είναι αδιανόητο ένα νησί με τόσες και τόσο εξαίσιες παραλίες, που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, να υποβαθμίζεται και να απομειώνεται, εξαιτίας της βαρύτατης αμέλειας και της ανεπάρκειας των αρμοδίων να τηρήσουν τα κριτήρια του προγράμματος.

Οι αρνητικές επιπτώσεις για την εικόνα του νησιού μας, που το δυσφημεί η σημερινή δημοτική Αρχή παγκοσμίως, είναι ανυπολόγιστες και σε βάθος χρόνου. Πισωγυρίζει τη Νάξο, που αντί να αυξήσει τις Γαλάζιες Σημαίες της, οδηγείται σε αναγκαστική υποστολή και των υπαρχουσών. Η προφανής αδυναμία του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού  και της δημοτικής του Αρχής να διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των ακτών μας, πλήττει την αξιοπιστία της Νάξου ως τουριστικού προορισμού.

Οι ελλείψεις έχουν αρνητική επίδραση στους λουόμενους και επισκέπτες, στην ασφάλειά τους, στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση.

Εμείς έχουμε επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις μας και απαιτούμε άμεση δράση και σωστή οργάνωση για την επαναφορά των Γαλάζιων Σημαιών μας και την αύξησή τους από του χρόνου πλέον, μετά το φιάσκο και της φετινής χαμένης χρονιάς. Δεν ανεχόμαστε άλλο την υποβάθμιση και την κατρακύλα του τόπου μας.

Η δημοτική Αρχή οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να εργαστεί με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, σχέδιο και συνέπεια για το καλό του νησιού μας.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η έλλειψη ναυαγοσωστών από τις παραλίες της Νάξου, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, δεν θα οδηγήσει σε άλλα δυσάρεστα αποτελέσματα.

Το αναγκαστικό κατέβασμα, το μάζεμα των σημαιών είναι μειωτικό για τους Ναξιώτες.

Αλλά η ευθύνη είναι αποκλειστικά της δημοτικής Αρχής, που οφείλει δημόσια να την αναλάβει και να απολογηθεί στον Ναξιακό λαό”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί