Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Δύναμη Αλλαγής: Οι πολίτες θα στείλουν στον Λιανό τον πολιτικό...

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: Οι πολίτες θα στείλουν στον Λιανό τον πολιτικό λογαριασμό

|

“…   Και τώρα; Την ώρα που νησιά, όπως η Τήνος, η Πάρος, η Σύροςη Αμοργός και άλλα εξασφαλίζουν εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρευσης και αφαλάτωσης, η δημοτική Αρχή Λιανού μένει αδρανής και χαμένη στο πέλαγος του μικρόκοσμού της, της ανικανότητας, των συμφερόντων και της χυδαιότητας. Χωρίς να σέβεται τη θέση της, τον θεσμικό της ρόλο και τις κοινωνικές ανάγκες σε σχέση με την αγοραστική ικανότητα του λαού των νησιωτικών κοινωνιών μας….”

Μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με επίκεντρο τη συζήτηση για τα Δημοτικά Τέλη και με δεδομένο ότι θα μείνουν στο ίδιο ύψος όπως και την χρονιά που ολοκληρώνονται. Με τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου να θέτει ερώτημα στον Δήμαρχο κο Λιανό ” 15 χρόνια Δήμαρχος και πρώτος τη τάξη Αντιδήμαρχος κ. Λιανέ, τι κάνατε για να υλοποιηθούν τα εξής τουλάχιστον έργα για το νερό;” και παραθέτει πέντε έργα που θα έπρεπε εάν όχι να έχουν ολοκληρωθεί, τουλάχιστον να έχουν δρομολογηθεί..

Καταλήγει δε για μία ακόμη φορά με την έκφραση “  Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός”, ενώ είχε νωρίτερα υπογραμμίσει “Οι πολίτες θέλουν έργα υποδομής, σωστό προγραμματισμό και διεκδικήσεις πόρων. Δεν οφείλουν να πληρώνουν ακριβά τον λογαριασμό που τους βγάζει ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος που είδε ποτέ η Νάξος”.

Αναλυτικά, το δελτίο Ενημέρωσης με τίτλο ” «Μποναμάς» του Λιανού οι λογαριασμοί με τα φουσκωμένα τέλη. Οι δημότες θα του στείλουν τον πολιτικό λογαριασμό” 

“Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός εκδηλώνει πλήρως την ασυνέπεια και αδιαφορία του απέναντι στους κατοίκους των νησιών μας. Συνεπής στην ασυνέπειά του. Για άλλη μια φορά!

Οι εξοντωτικές αυξήσεις των δημοτικών τελών, που επιβλήθηκαν μέσα στο 2024 με την υπόσχεση ότι θα ίσχυαν έως το τέλος του έτους, παραμένουν ανέγγιχτες, μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της ντροπής. Αντί να αποσύρει τις θεόρατες και άδικες αυτές επιβαρύνσεις, επιλέγει να φορτώσει πάλι στους πολίτες το κόστος της πολιτικής αδράνειας και των παραλείψεών του. Πράγματι, κινείται και δεν κοιμάται! Προς ποια κατεύθυνση όμως, δεν μας είπε.

Η δημοτική παράταξή μας, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τα προβλήματα που επέρχονται. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στο θεσμικό της ρόλο. Καταθέσαμε συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για τη διασφάλιση της επάρκειας του νερού, τον σωστό προγραμματισμό και τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και έργων, για να μην χρεωθούν υπερβολικά οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίοι. Αυτή ήταν και είναι η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ μας παρέμβαση.

Πώς αντέδρασε ο κ. Λιανός; Με φτηνές, χαμηλού επιπέδου ειρωνείες, όπως το συνηθίζει. «Θα βρέξει» μας απάντησε.

Και τώρα; Την ώρα που νησιά, όπως η Τήνος, η Πάρος, η Σύρος, η Αμοργός και άλλα εξασφαλίζουν εκατομμύρια ευρώ για έργα ύδρευσης και αφαλάτωσης, η δημοτική Αρχή Λιανού μένει αδρανής και χαμένη στο πέλαγος του μικρόκοσμού της, της ανικανότητας, των συμφερόντων και της χυδαιότητας. Χωρίς να σέβεται τη θέση της, τον θεσμικό της ρόλο και τις κοινωνικές ανάγκες σε σχέση με την αγοραστική ικανότητα του λαού των νησιωτικών κοινωνιών μας.

Οι συνέπειες είναι πλέον ορατές και οδυνηρές για την τσέπη του πολίτη και την οικονομία του τόπου. Και πληρώνουμε υπέρογκα χαράτσια και δεν έχουμε τις ανάλογες ανταποδοτικές υπηρεσίες.

15 χρόνια Δήμαρχος και πρώτος τη τάξη Αντιδήμαρχος κ. Λιανέ, τι κάνατε για να υλοποιηθούν τα εξής τουλάχιστον έργα για το νερό;

  • Ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαριού με ολοκηρωμένα δίκτυα.
  • Εξάλειψη των απωλειών νερού από το φράγμα της Φανερωμένης και τη λιμνοδεξαμενή των Εγκαρών.
  • Εγκατάσταση μεγάλης αφαλάτωσης, που σχεδιαζόταν για τη Νάξο το 2019, αλλά καλύφθηκε από τη χαρτούρα των προεκλογικών σας ταξιμάτων, με τα οποία υποκλέβατε τη ψήφο των δημοτών.
  • Λειτουργία τριτοβάθμιας επεξεργασία των λυμάτων των ΒΙΟΚΑ, όπως κάνουν άλλοι δήμοι.
  • Εκπόνηση Στρατηγικό Σχεδίου (Master Plan) – έγκαιρα και όχι κάτω από την πίεση των καιρών- για την αντιμετώπιση, συντονισμένα, μεθοδικά και ολοκληρωμένα, του υδρευτικού και αρδευτικού προβλήματος των νησιών του δήμου μας και κυρίως της Νάξου.

Η έλλειψη ικανότητας για πρόβλεψη και το έλλειμμά σας σε ιδέες, δράσεις και αξιοποίηση εμπειριών έχουν αφήσει τον δήμο χωρίς βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό . Όταν καλείστε να δώσετε εξηγήσεις, αντί να αναλάβετε την ευθύνη, όπως επιβάλλει η θεσμική σας αποστολή, πετάτε το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, ζητώντας να κάνουμε εμείς το χρέος σας, να καταρτίσουμε προϋπολογισμό και να τον ψηφίσετε (!). Τόση πολιτική αφέλεια και ανοησία!

Όχι μόνο δεν επιδιώκετε ουσιαστικό διάλογο και παροχή πλήρους ενημέρωσης, αλλά αρνείστε και να μας παραχωρήσετε Γραφείο για την άσκηση των δημοτικών καθηκόντων μας. Παρ’ όλα αυτά, εμείς πάντα και κρίνουμε, όπως έχουμε ελεγκτικό θεσμικό χρέος, και προτείνουμε. Αλλά πρέπει να υπάρχουν και αυτιά ανοιχτά για να ακούνε.

Η παράταξή μας διατρανώνει ξεκάθαρα:

  • Όχι στις υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών που δημιουργούν ασήκωτα βάρη, κοινωνικές και ενδοδημοτικές ανισότητες.
  • Όχι στη φορομπηχτική πολιτική που φορτώνει το βάρος της ανικανότητάς σας στους δημότες.

Οι πολίτες θέλουν έργα υποδομής, σωστό προγραμματισμό και διεκδικήσεις πόρων. Δεν οφείλουν να πληρώνουν ακριβά τον λογαριασμό που τους βγάζει ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος που είδε ποτέ η Νάξος.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός.

Λεονάρδος Χατζηανδρέου / Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Αλλαγής»

 

 

  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πόσο θα κοστίσει φέτος ένα ταξίδι στις Κυκλάδες για μια τετραμελή οικογένεια;

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μειώνουν τις τιμές ενόψει καλοκαιριού – Παραμένει υψηλό το κόστος για οικογένειες και παρέες παρά τις προσφορές

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης σε Πισίνα: Πρεμιέρα με δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα

Με δύο παγκόσμια ρεκόρ και ελληνικό χρώμα στο βάθρο, η πρεμιέρα του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης Πισίνας στο ΟΑΚΑ

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πεντάωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/05) στην Κωμιακή

Πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη (22/05) στην Κωμιακή. Ποιος ο λόγος;

«Πνίγονται» από τουρίστες: Στη Ζάκυνθο η μεγαλύτερη τουριστική πίεση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού οργανισμού «Which?», η Ζάκυνθος έχει αναλογία 150 τουριστών για κάθε κάτοικο – Η Αθήνα στη δεύτερη θέση με τη μεγαλύτερη τουριστική πυκνότητα στην Ευρώπη

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος το Σάββατο 24 Μαΐου σε περιοχές της Χώρας Νάξου

Απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ θα προκαλέσουν διακοπή ρεύματος το πρωί του Σαββάτου – Αναλυτικά οι περιοχές

Στη Ρίγα η ελληνική αποστολή για το Eurobasket 2029, “παρών” και ο Γιάννης Βρούτσης

Η Ελλάδα διεκδικεί τη διοργάνωση με ισχυρή πολιτική και αθλητική εκπροσώπηση – Κρίσιμη η απόφαση της FIBA στις 22 Μαΐου

Ο Νικόλας Πιτταράς και τα “κορίτσια” του: Μια τυροκομική ιστορία από το Κουρουνοχώρι που μυρίζει Νάξο

Από τη στάνη στο πιάτο: Ο Νικόλας Πιτταράς φτιάχνει τυριά με την ψυχή του, σέβεται τη γη, τιμά τα ζώα του και αποτυπώνει στα προϊόντα του το γνήσιο ναξιώτικο γευστικό αποτύπωμα

Ιος: Στην κορυφή των κορυφαίων παραλιών της Ευρώπης για το καλοκαίρι 2025

Διεθνής διάκριση για την Ίο από το γερμανικό blog Zauberhaft Reisen – Στην 1η θέση της λίστας με τους 10 καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης

Νάξος: “Το μέρος που με διάλεξε και το διάλεξα κι εγώ”

Η Στέλλα Νικολάκη γράφει για την δική της Νάξο...

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της