Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - Δύναμη Αλλαγής: Επίθεση στην Δημοτική Αρχή για την "φορομπηχτική" πολιτική...

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: Επίθεση στην Δημοτική Αρχή για την “φορομπηχτική” πολιτική για τα τέλη Υδρευσης (και όχι μόνο)

|

“… Η πολιτική της διοίκησης του Δήμου φτωχοποιεί τους δημότες μας. Και είναι κοινωνικά άδικη. Η κλιμακωτή αύξηση, ανάλογα με την κατανάλωση, δεν σημαίνει κλιμακωτή αύξηση του κ.μ. Το κατανοείτε; Αλήθεια, κάνατε στοιχειώδη διάλογο με τους δημότες, προεκλογικά και μετεκλογικά, για το θέμα αυτό; (Κατά τα άλλα, υπάρχει «ελλιπής πληροφόρηση» και «παραπληροφόρηση» στον κόσμο. Με ευθύνη τίνος;).

Ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο προηγήθηκε συζήτηση. Σημειώνω με ενδιαφέρον ότι τώρα, μετά τη διαμαρτυρία, θυμήθηκε ο Δήμαρχος πως είναι θεσμικά το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου! Η φορομπηχτική αυτή πολιτική έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός!…”

Με μία σκληρή ανακοίνωση – και έχοντας ως σημείο αναφοράς όσα έγιναν στη συνεδρίαση της 16ης Ιουλίου αλλά και της ανάρτησης από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσω των social media – που φέρει την υπογραφή του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, η δημοτική παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη από την έως τώρα πολιτική της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά από τον κο Δημήτρη Λιανό, τον Δήμαρχο, για όσα έχουν να κάνουν με την πρόσφατη αύξηση στα τέλη Υδρευσης (και όχι μόνο)…

Η επιδεικτική αδιαφορία από την Δημοτική Αρχή στα προβλήματα των πολιτών καθιστά τον Δήμο ευάλωτο στα προβλήματα που έρχονται και τονίζει ότι “Όλα εδώ πληρώνονται. Αλλά δυστυχώς τα πληρώνουν και αυτοί που δεν πρέπει και όχι μόνο οι παραπλανηθέντες ή η εκλογική πελατεία του δημάρχου”.

Αναλυτικά η δήλωση της παράταξης “Δύναμη Αλλαγής” που φέρει την υπογραφή του επικεφαλής Λεονάρδου Χατζηναδρέου, αναφέρει:

“Η διαμαρτυρία δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιουλίου για τις εξοντωτικές και παράλογες αυξήσεις των τελών ύδρευσης φαίνεται πως πέρασε «κάτω από τις κεραίες» του Δημάρχου.

Αυτό δείχνει η χθεσινή ανακοίνωσή του που δεν έχει ίχνος αυτοκριτικής και αναπαράγεται… ανιδιοτελώς και άκριτα από τους γνωστούς, εμφανείς και αφανείς, ψιττακούς της δημοτικής εξουσίας. Φαίνεται πως έχει χάσει κάθε επαφή με τις κοινωνίες του Δήμου μας και τα προβλήματά τους, με τα προβλήματα κυρίως των φτωχότερων στρωμάτων και περιοχών.

Απαντούμε, λοιπόν, ξανά στη δημαρχιακή αλαζονεία και διαστρέβλωση:

  • Στην άδικη και αλλοπρόσαλλη αύξηση των δημοτικών τελών οδήγησε η λαϊκίστικη και ψηφοθηρική πολιτική των προηγούμενων ετών.
  • Η διοίκηση του Δήμου τον άφησε ανοχύρωτο υδρευτικά, αρδευτικά και περιβαλλοντικά, μπροστά στην επαπειλούμενη κλιματική αλλαγή και κρίση, που δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
  • Η διοίκηση του Δήμου τον άφησε ανοχύρωτο οικονομικά, όταν άλλοι Δήμοι ζήτησαν και έλαβαν ικανές οικονομικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της ανομβρίας και λειψυδρίας.
  • Δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα, όταν από τον περασμένο Μάρτιο τον προειδοποιούσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου Ηλίας Νόκας και η παράταξή μας.
  • Δεν είχε και δεν έχει σχέδιο για το υδατικό πρόβλημα των νησιών του Δήμου μας, ειδικά σε έκτακτες καταστάσεις.
  • Δεν συνέβαλε στη δημιουργία του Φράγματος του Τσικαλαριού, που θα έλυνε προβλήματα, αν είχε τελειώσει εγκαίρως, τότε που η ανομβρία δεν είχε τη σημερινή ένταση και απειλή.
  • Δεν αντιμετώπισε τα τρέχοντα προβλήματα του δικτύου, της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Απεναντίας και το νερό ήταν στη φαρέτρα της εξαργύρωσης ψήφων.
    •Τα ίδια, αναλογικά, μπορεί να πει κανείς για όλες τις υπέρογκες και άδικες αυξήσεις και των λοιπών δημοτικών τελών.

Επειδή, πλέον, η καραμέλα της δήθεν έλλειψης εναλλακτικών προτάσεων έχει λιώσει, ο δήμαρχος πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η εποχή των μονόδρομων «λύσεων», η εποχή του «αποφασίζομεν» και διατάσσομεν», η εποχή της λήψης αποφάσεων στο «αμήν», έτσι χωρίς πρόγραμμα, έχει τελειώσει ή μάλλον πρέπει να τελειώσει διά παντός.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εναλλακτικά μέτρα που αν είχαν γίνει δεν θα υπήρχε το σημερινό δίλημμα με το μαχαίρι στο λαιμό: αυξήσεις στα τέλη ή δίψα!

Η πολιτική της διοίκησης του Δήμου, κυρίως, οδήγησε στο μη περαιτέρω.

Η πολιτική της διοίκησης του Δήμου φτωχοποιεί τους δημότες μας. Και είναι κοινωνικά άδικη. Η κλιμακωτή αύξηση, ανάλογα με την κατανάλωση, δεν σημαίνει κλιμακωτή αύξηση του κ.μ. Το κατανοείτε; Αλήθεια, κάνατε στοιχειώδη διάλογο με τους δημότες, προεκλογικά και μετεκλογικά, για το θέμα αυτό; (Κατά τα άλλα, υπάρχει «ελλιπής πληροφόρηση» και «παραπληροφόρηση» στον κόσμο. Με ευθύνη τίνος;). Ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο προηγήθηκε συζήτηση. Σημειώνω με ενδιαφέρον ότι τώρα, μετά τη διαμαρτυρία, θυμήθηκε ο Δήμαρχος πως είναι θεσμικά το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου!

Η φορομπηχτική αυτή πολιτική έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός!

Φορτώνει στον λαό τα προγραμματικά λάθη, την αδυναμία πρόβλεψης, το όργιο των ρουσφετιών, την έλλειψη ικανότητας. Και κάνει πως «δεν του αρέσει», τάχα, που αυξάνει τα τέλη! Προεκλογικά εξαπάτησε το λαό. Τώρα του στέλνει τον λογαριασμό. Όλα εδώ πληρώνονται. Αλλά δυστυχώς τα πληρώνουν και αυτοί που δεν πρέπει και όχι μόνο οι παραπλανηθέντες ή η εκλογική πελατεία του δημάρχου.

Όσον αφορά «τις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες της δημοκρατίας»: Νομίζει ότι είναι ο καταλληλότερος να τις επικαλείται; Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει άνετα ο θεατής και ακροατής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί καταπατεί πολλαπλώς κάθε δημοκρατική αρχή, κάθε δημοκρατικό ήθος και ύφος. Υποτιμά εκλεγμένους εκπροσώπους των Δημοτικών Κοινοτήτων, αντί να τους ακούει με προσοχή και σεβασμό, για να μην πω να τους μεταβιβάσει αποφασιστικές αρμοδιότητες. Κατηγοριοποιεί κοινότητες, ανάλογα με το παραταξιακό του γούστο και δεν έχει τον επιβαλλόμενο διάλογο με τις κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτιστικές οργανώσεις των νησιωτικών κοινωνιών μας οι οποίες, τονίζουμε, οφείλουν με νόμιμο και ειρηνικό τρόπο να εκφράζουν και να διεκδικούν τα αιτήματα τους.

Η δημοκρατία, κ. Λιανέ, δεν είναι θεωρία και μια παράγραφος σε μια κοινότοπη ανάρτηση στο Facebook. Είναι διαχρονική και καθημερινή πράξη!”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Αυξημένη επαγρύπνηση για τη Legionella σε τουριστικές εγκαταστάσεις

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου – Υποχρεωτική δειγματοληψία δύο φορές τον χρόνο στα καταλύματα

Καύσωνας στις Κυκλάδες: Στους 37°C η Νάξος (Δαμαριώνας & Λυγαρίδια), ρεκόρ η Σκάλα Μεσσηνίας με 43.2°C

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με 39 σταθμούς να καταγράφουν πάνω από 40°C – Στους 37°C Λυγαρίδια Νάξου και Δαμαριώνας, έντονη ζέστη και στην Πάρο

Δυναμώνει η Μύκονος: Ο Κέντρικ Ρέι στην ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου

Η νεοφώτιστη στη Stoiximan Basket League ομάδα συνεχίζει τις ηχηρές κινήσεις με την απόκτηση του έμπειρου γκαρντ Κέντρικ Ρέι και του Κωνσταντίνου Σιμιτζή

Η Πατινάδα ζωντάνεψε τις Τρίποδες, ένα ποιητικό ταξίδι στο παρελθόν και την καρδιά της παράδοσης

Η Πατινάδα στις Τρίποδες Νάξου αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων και τη Χορευτική Ομάδα “Αξοπατήματα”. Ένα συγκινητικό δρώμενο που τίμησε τη ζωντανή παράδοση του νησιού

Σύρος: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη “Σύριγγα” της Απάνω Μεριάς

Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής, εθελοντών και Πολιτικής Προστασίας απέτρεψε τον κίνδυνο εξάπλωσης – Δεν κινδύνεψαν σπίτια παρά την εγγύτητα με τις φλόγες

Νάξος: Το καλοκαιρινό εργαστήριο καινοτομίας από τη Μονή «πετά» προς την Απείρανθο!

Με 3D εκτυπωτές, παιδικά χαμόγελα, λέιζερ, pizza και… πολυελαίους, το Καλοκαιρινό Εργαστήριο Καινοτομίας άγγιξε καρδιές στη Μονή – κι ετοιμάζεται για νέο ταξίδι στην Απείρανθο από Δευτέρα!

Εκτακτο – Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης και Μπουκώρος

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης βλέπουν την πόρτα της εξόδου με φόντο τη δικογραφία της υπόθεσης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που βρίσκεται ήδη στη Βουλή. Παραίτηση υπέβαλε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος.

Στενή συνεργασία για τον πρωτογενή τομέα: Συνάντηση Ζαννετίδη – Λιανού – Μαργαρίτη στη Νάξο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νοτίου Αιγαίου σε επαφές στη Νάξο – Ακολουθεί επίσκεψη στη Σχοινούσα με φόντο τη 12η Γιορτή Φάβας

Κατ. Μονογυιού: Συνάντηση με τη Σοφία Ζαχαράκη για την ενίσχυση της νησιωτικής εκπαίδευσης

Η Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ έθεσε σειρά κρίσιμων ζητημάτων στην Υπουργό Παιδείας – Από την ποσόστωση στις Πανελλαδικές για σεισμόπληκτα νησιά, έως την αναμόρφωση σχολικών μονάδων και την ενίσχυση της ναυτιλιακής παιδείας

Κουφονήσια – 31η Cyclades Regatta: Μια γιορτή ιστιοπλοΐας, συνεργασίας και φιλοξενίας

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας καλωσόρισαν τους ιστιοπλόους και τίμησαν τον ΝΟΤΚ με μια λαμπρή εκδήλωση, με την υποστήριξη φορέων, εθελοντών και επιχειρήσεων

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.