Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος - ΑΜΣ Φιλωτίου: Με επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Νάξος – ΑΜΣ Φιλωτίου: Με επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

|

Η πρόληψη σώζει ζωές. Αυτό το γνωρίζουν όλοι… Οφείλουμε όμως να το εμπεδώσουμε. Και αυτό γίνεται μέσα από συνεχόμενες ενημερώσεις με στόχο τι άλλο τον τρόπο παροχής των Πρώτων Βοηθειών. Και μας αρέσει που φορείς της Νάξου, προχωρούν σε τέτοιες ενημερωτικές δράσεις…  Το είχαμε δει στον Χείμαρρο, τώρα το συναντάμε και στο Φιλώτι μέσα από τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο και με πρωταγωνιστή τον γιατρό Γιώργο Παπαγιάννη.

Η σχετική αναφορά από τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο αναφέρει:

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ο σύλλογός μας διοργάνωσε την Τετάρτη 10 Ιουλίου σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, αναγκαίο σε κάθε ένα από εμάς διότι η πρόληψη σώζει ζωές.
Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ζωτικής σημασίας γνώση, και είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα σεμινάρια που προσφέρουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι ατυχηματικές καταστάσεις μπορούν να συμβούν αναπάντεχα και σε οποιονδήποτε από εμάς. Οι πτώσεις, οι πνιγμοί, τα εγκαύματα, οι τραυματισμοί αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα κινδύνων που μπορούν να εμφανιστούν. Αντιμετωπίζοντας ένα ατύχημα με την απαραίτητη γνώση πρώτων βοηθειών, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

 

Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ζωτική γνώση για την αντιμετώπιση ατυχημάτων. Είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να παρέχουμε την ανάλογη βοήθεια μέχρι την άφιξη των επαγγελματιών υγείας. Οι πρώτες βοήθειες μπορούν να περιλαμβάνουν τις βασικές τεχνικές αναζωογόνησης, την αντιμετώπιση αιμορραγιών, την παροχή βοήθειας σε πνιγμένους και πολλά άλλα.

Κοντά μας ήταν ο Φιλωτίτης γιατρός κύριος Παπαγιάννης Γεώργιος, γιος του κ. Βασίλη Παπαγιάννη και της κ. Χάιδω Μουστάκη. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερη δημοσίευση ο γιατρός μας είμαι πάντα δίπλα στο σύλλογο όσες φορές του έχει ζητηθεί χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του!

 

Αναμνηστικό δώρο στον κ Παπαγιαννη ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής δημιουργία της κ Ειρήνη Κύλη, έφορο Πολιτιστικών του συλλόγου μας.

 

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρο και για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου καθώς και την Κοινότητα Φιλωτίου.

 

Τέλος ευχαριστούμε όλων τον κόσμο για την συμμετοχή του στην εκδήλωση αυτή και υποσχόμαστε να την επαναλάβουμε!

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παγκόσμια ημέρα φάρων 2025: Περιήγηση στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Στις 17 Αυγούστου, πολίτες και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία των φάρων και τη συμβολή των φαροφυλάκων.

Αεροδιακομιδή Φολεγάνδρου: Επίσημες διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για το χρονικό και τις καθυστερήσεις

Το ΕΚΑΒ απαντά στις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση στη μεταφορά ασθενούς – Τι αναφέρει για τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, τον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις καιρικές συνθήκες

16ο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Στη Μύκονο ο διάλογος για τη βιωσιμότητα

Πάνω από 100 γυναίκες από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα συζήτησαν για την αειφορία, την τοπική ταυτότητα και τη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδριάζει (05/08), στην ατζέντα, καθαρισμοί ακτών, ναοί και αφαλάτωση στη Σχοινούσα

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα εξετάσουν σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις υποδομές στα νησιά του Δήμου.

6 νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις Κυκλάδες – Παρέμβαση Μονογυιού

Τέσσερα ISUZU 4x4 και δύο υδροφόρα οχήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες.

37 χρόνια “Απεραθίτικα”: Μια έκδοση–σύμβολο για την πολιτιστική ψυχή της Νάξου

Μιχάλης Φραγκίσκος: Αναδρομή στην πρώτη έκδοση του περιοδικού “Απεραθίτικα” (1η Αυγούστου 1988) και φόρος τιμής στους Μανώλη Γλέζο και Κώστα Κατσουρό

Αναφορά Φόρτωμα για τις ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους των Κυκλάδων

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπ. Εσωτερικών ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών στα νησιά.

Στη Σύρο ο Πρέσβης της Κίνας – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ο Πρέσβης της Κίνας Fang Qiu συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και συζήτησαν για τουρισμό, επενδύσεις και πολιτισμό.

Οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν τη Νάξο – η «αυθεντική» Ευρώπη γίνεται τάση

Η Νάξος και η Λευκάδα στη νέα λίστα προορισμών που επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες – στροφή από τα τουριστικά «κλισέ» στην αυθεντική εμπειρία

Φολέγανδρος: Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση σε αεροδιακομιδή επείγοντος περιστατικού

Ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου με επιστολή προς τους βουλευτές καταγγέλλει ολιγωρία που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ζητά άμεση ενίσχυση του συστήματος αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)