Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΜιχαήλ Δουκάκης: "Μπήκα στο θεατρικό μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ήταν σα να...

Μιχαήλ Δουκάκης: “Μπήκα στο θεατρικό μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ήταν σα να μπαίνω σε Εκκλησία” (video)

|

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ιάκωβος Καμπανέλλης, ανέβηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η παράσταση «Επικήδειος» του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα.

Τα φώτα άναψαν και στη σκηνή εμφανίστηκε ένας “ηλικιωμένος” άνδρας που για μία ώρα και ένα τέταρτο περίπου, καθήλωσε τους θεατές στη θέση τους, κάνοντάς τους άλλοτε να γελούν άλλοτε να συγκινούνται και σίγουρα να προβληματίζονται.

Την παράσταση προλόγισε η κόρη του Πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου Κατερίνα Καμπανέλλη.

Ο Μιχαήλ Δουκάκης, πρωταγωνιστής της παράστασης, μεταφέρει με τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης τον διαχρονικό και πάντα επίκαιρο Καμπανέλλη σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και εισπράττει την επίδραση του έργου στους ανθρώπους κάθε εθνικότητας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Ιδιαίτερα συγκινημένος αυτή τη φορά μιας και η αυλαία ανέβηκε στη γενέτειρα του Παγκόσμιου Καμπανέλλη, μας μίλησε για την επίσκεψή του στο θεατρικό Μουσείο που φέρει το όνομά του, εκεί που μπορεί κανείς να νοιώσει πως μπήκε στο σπίτι του.

«Το είπα σε όλους, ένοιωσα όταν μπήκα στο θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης σα να μπαίνω σε Εκκλησία» μας ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας στη συχνότητα της Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3 και στην εκπομπή “Cyclades On Air”.

Μιλήσαμε για την παράσταση και για το πως την αντιλαμβάνεται ο κόσμος που την παρακολουθεί όπου κι αν ανεβαίνει. Ο κ. Δουκάκης, τόνισε την δύναμη της επίδρασης που έχουν τα έργα του Καμπανέλλη στους ανθρώπους και σχολίασε πως με τον Καμπανέλλη εξάγουμε ελληνικό θέατρο στο εξωτερικό, παίζουμε στη γλώσσα μας!

Το έργο αυτό πρόσθεσε, ανεβαίνει στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες στην Τσεχία, στην Πράγα κι εκεί οι Έλληνες μας αγκαλιάζουν και μας λένε πως νοιώσαμε για μία ώρα και ένα τέταρτο σα να είμασταν στη χώρα μας..!

Ο κ. Δουκακης μας μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία, για τη σπουδαία οσκαρική ηθοποιό και θεία του Ολυμπία Δουκάκη και φυσικά για τη χώρα του, την Ελλάδα που κάθε χρόνο επισκέπτεται.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο χρέος που έχουν οι Ναξιώτες να διαφυλάξουν την κληρονομιά που άφησε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

«Η Νάξος και οι άνθρωποί της έχουν ένα ιδιαίτερο χρέος να διαφυλάξουν την περιουσία, την κληρονομιά που αφήνει ο Πατριάρχης του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβος Καμπανέλλης. Θέλω να ελπίζω ότι το Δημοτικό θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης θα φτιαχτεί και θα γεμίζει με παραστάσεις χειμώνα καλοκαίρι. Γνωρίζω τις δυσκολίες, αλλά αυτό το θέατρο θα ωφελήσει ντόπιους και επισκέπτες» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας.

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε στην “Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3″…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μητρόπολη Παροναξίας: Με λαμπρότητα στη Νάξο ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Νάξο - Δείτε την σχετική ενημέρωση από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Ελλάδα: Η φέτα κέρδισε τη μάχη στην αγορά της Χιλής

Η διένεξη για την προστασία της φέτας στην αγορά της Χιλής ξεκίνησε το 2021, όταν ο ΣΕΒΓΑΠ ενέγραψε και κατοχύρωσε τη φέτα στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Χιλής

Πρόταση Ημέρας: Φάβα σαντορινιά με τρεις τρόπους

Όποια ποικιλία φάβας και αν διαλέξετε, περιχύστε τη στο τέλος με καλό λάδι και προσθέστε φρέσκα μυρωδικά και ξερό ή φρέσκο κρεμμύδι.

Μ. Καφούρος: Παρουσία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάρου

Ο Μ. Καφούρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου - Ενημέρωση για τα σοβαρά θέματα

Λειψυδρία: Στη Νάξο έρχεται μονάδα αφαλάτωσης 2.000 m3

Πώς θα σωθούν τα νησιά από τη λειψυδρία – Ποια νησιά είναι στη λίστα προτεραιότητας από το Νότιο Αιγαίο

Τα Πανηγύρια της Νάξου

Παραδόσεις από το χθες... Τα πανηγύρια του Νάξου, ο ιδανικός οδηγός για την καλοκαιρινή περίοδο

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Παναθηναϊκός: Στροφή στα νιάτα, το καλοκαίρι θέλει να επενδύσει σε νεαρούς σε ηλικία παίκτες

Στροφή στα νιάτα επιχειρεί ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι - Ποιοι φεύγουν και γιατί; Οι σκέψεις για μεταγραφές

Κέα: Eβδομάδα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία

Κέα - Ενημέρωση: Εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία - Γίνε και εσύ μέρος της αλυσίδας αγάπης!

Τήνος: Λέει “όχι” στις στρατηγικές επενδύσεις

Ο δήμος Τήνου προτείνει την απαγόρευση των στρατηγικών επενδύσεων στον τουρισμό και τη δημιουργία ΕΣΧΑΣΕ

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Express Skopelitis: Παράταση ακινησίας έως και την 30η Μαρτίου

Μία επιπλέον εβδομάδα θα παραμείνει σε ... ακινησία το Express Skopelitis - Πότε επιστρέφει στη ... ρουτίνα του

Αμοργός – Σαντορίνη: Σεισμός 4,1 R από το ρήγμα της Ανύδρου

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό - Που εντοπίστηκε το επίκεντρο, ποιο το εστιακό βάθος

“HighSpeed 3”: θα ενώνει καθημερινά τον Πειραιά με την Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Τα δρομολόγια του HIGHSPEED 3 στην γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Πειραιά (πίνακας)

Νάξος – Σπ. Παπαδόπουλος: “Πολλοί λένε πως το τρέξιμο είναι προπόνηση, για μένα είναι ψυχανάλυση”

Κυριακάτικη ψυχοθεραπεία - Ο Σπύρος Παπαδόπουλος μοιράζεται τις σκέψεις του για το τρέξιμο στην επαρχεία και δη στη Νάξο

Εκτακτο – Αμοργός: Σεισμός 4 R προερχόμενος από το ρήγμα Ανυδρου

Δεύτερος σεισμός σε λιγότερο από 24 ώρες από το ρήγμα Ανυδρου - Ποιο ήταν το εστιακό βάθος

Hellenic Highspeed: Μπαίνει αύριο και για λίγες ημέρες στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Τήνος – Μύκονος

Το "Hellenic Highspeed" αντικαθιστά το "Fast Ferries Andros" - Σε ποια γραμμή μπαίνει και έως πότε - Χρονοδιάγραμμα

Κυκλάδες – Ευθ. Λέκκας: Εκλύθηκε σεισμική ενέργεια ίση με σεισμό 6,5 R

Λέκκας για σεισμική ακολουθία: «Οι πάνω από 20.000 σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν την τελευταία περίοδο αντιστοιχούν σε τόση σεισμική ενέργεια όση έχει ένας σεισμός των 6,5 Ρίχτερ"

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)