Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΜ. Πολυκρέτης: Το κτηριακό στο επίκεντρο της συνάντησης με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού...

Μ. Πολυκρέτης: Το κτηριακό στο επίκεντρο της συνάντησης με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

|

Με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Πολυκρέτης στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων του με φορείς, τις αρχές του τόπου και κατοίκους.

Ο κ. Πολυκρέτης άκουσε με προσοχή τα θέματα και τα προβλήματα που τέθηκαν και που απασχολούν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου και συζήτησε με τους εκπροσώπους του, λύσεις και προτάσεις που ο ίδιος και η παράταξη του θα εντάξουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και θα υλοποιήσουν.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν αφορά το κτηριακό. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών του νησιού οι χώροι στο σημερινό κτήριο που στεγάζεται η Υπηρεσία, δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως η μη σωστή λειτουργία της υφιστάμενης ηλεκτρικής εγκατάστασης και του θερμοσίφωνα, αλλά και η έλλειψη θέρμανσης.

Το κτήριο που στεγάζεται το Κλιμάκιο δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια, (όσον αφορά στα κουφώματα, δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρισμού, στους χρωματισμούς τοίχων, στην επισκευή υγρομόνωσης κ.ά.), ενώ λόγω της αδιαφορίας και της αδράνειας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δεν διαθέτει ούτε καν καθαρίστρια.

Από την πλευρά της Υπηρεσίας, έχει ζητηθεί η μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε καταλληλότερο κτήριο, στο οποίο θα μπορεί να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και τα στελέχη να λειτουργούν απρόσκοπτα και περισσότερο αποδοτικά. Επίσης έχει ζητηθεί και η συντήρηση του υπάρχοντος κτηρίου χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση.

Πάγιο αίτημα των Πυροσβεστών της Νάξου είναι η ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στην Χώρα της Νάξου ή η ίδρυση 2ου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί, καθώς και η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε είναι η έλλειψη συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης στο Χαλκί ώστε τα οχήματα της Πυροσβεστικής να σταθμεύουν με ασφάλεια. Επίσης στο αεροδρόμιο, δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για το Πυροσβεστικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων, ο οποίος είναι μικρής έκτασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης: «Η μη ανταπόκριση από την Δημοτική Αρχή στα αιτήματα και τις προτάσεις που έχουν γίνει από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου με σκοπό την οργάνωση, τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας, για ακόμα μία φορά δείχνουν την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση που δείχνει στα πραγματικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή και ώρα είναι έτοιμοι να ριχτούν σε “μάχες” για την ασφάλεια των πολιτών και των νησιών μας».

 

 

Δημοτική παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα»
Υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"