Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΜ. Πολυκρέτης: Με Μανωλά και Ζουγανέλη στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το...

Μ. Πολυκρέτης: Με Μανωλά και Ζουγανέλη στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Σύλλογο Φιλωτιτών

|

Στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα από το Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου, βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Πολυκρέτης. Στο πλευρό του ήταν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Μανωλάς, ο πρώην Υπεύθυνος Τεχνικός Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Ζουγανέλης…

Ο κος Πολυκρέτης, άδραξε την ευκαιρία και συναντήθηκε με τα μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου όπου είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν το Φιλώτι. Από τις αθλητικές υποδομές έως τις συντηρήσεις δρόμων και βέβαια η επόμενη ημέρα για τον εμβληματικό Πύργο του Χειμάρρου.

Ανάλογα θέματα είχαν συζητηθεί και με τα μέλη της Κοινότητας Φιλωτίου σε πρόσφατη συνάντηση των δύο πλευτών (Πολυκρέτη – Κοινότητας)

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης

Προγραμματισμένη συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

Στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα στην Αθήνα, συζητήθηκαν θέματα και προβλήματαπου απασχολούν τους κατοίκους του Φιλωτίου Νάξου.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που έθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. του ιστορικού Συλλόγου είναι:

  • Η συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Φιλωτίου όπως ο Πύργος του Χειμάρρου, σημαντικού μνημείου των Ελληνιστικών χρόνων, η βρύση και το υδραγωγείο του Καλάμου πάνω και μέσα στον οικισμό, οι βυζαντινοί ναοί που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή και το σπήλαιο στο όρος Ζας.
  • Η προώθηση, η μελέτη ενός ολιστικού ειδικού Διαχειριστικούσχεδίουβόσκησης για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Η έλλειψη κλειστού Γυμναστηρίου για τις προπονήσεις των αθλητών και τη διεξαγωγή αγώνων.
  • Η μη ολοκλήρωση του Σταδίου-Γηπέδου στις θέση Ρίκες, ώστε να μπορούν οι αθλητές της ορεινής Νάξου να αγωνίζονται και να προπονούνται.
  • Η δημιουργία νέου κοιμητηρίου σε νέα θέση εκτός οικισμού
  • Η συντήρηση και βελτίωση δρόμων όπως στην περιοχή Κατσοπίρνου, Ρωμανού, Λαγκάδας και άλλοι, η διάνοιξη δρόμου στην περιοχή του κοιμητηρίου για την δημιουργία πρόσβασης στο τμήμα του οικισμού πάνω από την Εκκλησία της Παναγίας, ηδιαπλάτυνση καθώς και η βελτίωση του δρόμου Αγιασσού – Καλαντού.
  • Η διάνοιξη γεωτρήσεων με παράλληλη κατασκευή δεξαμενών για τη διευκόλυνση μεταφοράς νερού στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
  • Η κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
  • Η ολοκλήρωση κατασκευής του πεζοδρομίου στον κεντρικό δρόμο προς το Δημοτικό Σχολείο για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των πεζών.

Ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης, άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα και αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Το Φιλώτι είναι το μεγαλύτερο και ένα από τα ομορφότερα χωριά της Νάξου και των Κυκλάδωνκαι του αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Τα προβλήματα που και σήμερα άκουσα από τα μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, παραμένουν άλυτα τα τελευταία χρόνια, παρά τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους. Το χωριό αυτό, όπως και τα άλλα χωριά της ορεινής Νάξου, δεν θα πρέπει να τα αφήνουμε στην τύχη τους με αποτέλεσμα να ερημώνουν, αλλά να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την ανάπτυξη τους. Η αυριανή, δική μας Δημοτική αρχή, έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο την ανάπτυξη και ανάδειξη της κεντρικής και ορεινής Νάξου, τη δημιουργία υποδομών και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Θέλουμε να κρατήσουμε «ζωντανά» τα χωριά μας και οι κάτοικοί τους, όχι να τα εγκαταλείπουν, αλλά να χαίρονται να ζουν σε αυτά».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης παρευρέθηκε μαζί με συνεργάτες του και στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στην Αθήνα.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, έδωσε συγχαρητήρια στο Σύλλογο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και το έργο το οποίο επιτελεί. Ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους καλή χρονιά, και συνεχάρη τους μαθητές με καταγωγή από το Φιλώτι, οι οποίοι βραβεύθηκαν από το Σύλλογο, για την επιτυχία τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία.

Μανώλης Πολυκρέτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Επικεφαλής της Παράταξης «Αξίζουμε καλύτερα»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Μήλος: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Star Clippers για το 2023

Star Clippers: Η Μήλος νέος προορισμός κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά για το 2023

Η Σκόπελος και ο ρόλος της στην βιομηχανία κινηματογράφου

Mirror: Η Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες του κόσμου - Η σημασία των γυρισμάτων του Mamma Mia

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας