Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΛονδίνο – WTM: Βράβευση ως καλύτερος βιωματικός προορισμός για τη Νάξο και...

Λονδίνο – WTM: Βράβευση ως καλύτερος βιωματικός προορισμός για τη Νάξο και η δυναμική εκπροσώπηση

|

Διεθνής Εκθεση Τουρισμού, World Travel Market (WTM) και οι Βαγγέλης Κατσαράς – Αντώνης Πιτταράς – ως εκπρόσωποι του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – καλούνται στο βάθρο των νικητών για να παραλάβουν το βραβείο του «Καλύτερου Βιώσιμου Προορισμού» (Best Sustainable Destination) από το “Greek Travel Awards”..

Η επιλογή της Νάξου έγινε μέσω μιας προσεκτικής διαδικασίας αξιολόγησης από τον ΕΟΤ, με προηγούμενες στοχευμένες πρωτοβουλίες και ένα επιτυχημένο ταξίδι εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

Λονδίνο – WTM: Η Νάξος αναδείχθηκε ο καλύτερος βιώσιμος προορισμός

Ο Βαγγέλης Κατσαράς μέσω της προσωπικής του σελίδας ανάμεσα στα άλλα θα σημειώσει: “Σπουδαία διεθνή διάκριση απέσπασε η Νάξος μας στα φετινά Greek Travel Awards που απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, μετά το τέλος της διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM 2024! Η Νάξος αναδείχθηκε σε κορυφαίο βιώσιμο προορισμό μέσα από συγκεκριμένη ποιοτική διαδικασία αξιολόγησης, ψηφοφορίας και επιλογής που επιμελείται ο ΕΟΤ”.

Και σήμερα έχουμε τον … επίλογο μέσω δελτίου ενημέρωσης για την δυναμική παρουσία με διακρίσεις στο Λονδίνο για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τι αναφέρει;

“Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2024 στο Λονδίνο. Με τη στήριξη εξειδικευμένης εταιρείας συμβούλων τουριστικής προβολής οργανώθηκε σειρά επαφών με επαγγελματίες, bloggers, travel influencers και δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βαγγέλη Κατσαρά και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Πιτταρά που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους τουριστικών φορέων, μέσων ενημέρωσης και ταξιδιωτικών δικτύων. «Μέλημα μας είναι να αναδείξουμε τις διαφορετικές θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρουν οι προορισμοί μας.

Στη διάρκεια της έκθεσης, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για φυσιολατρία,  πεζοπορία, καταδύσεις,  γαστρονομία, island hopping σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες, τοπικά προϊόντα και για την αστείρευτη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μας. Φροντίζουμε κάθε δράση να έχει συνέχεια με την προηγούμενη και την επόμενη ώστε όλα μαζί να συνθέτουν ένα οργανωμένο πρόγραμμα προβολής σε Ελλάδα και εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Κατσαράς.

Στο πνεύμα αυτό, σπουδαία διεθνή διάκριση απέσπασε η Νάξος στα φετινά Greek Travel Awards που απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο, μετά το τέλος της WTM. Η Νάξος αναδείχθηκε σε κορυφαίο βιώσιμο προορισμό μέσα από συγκεκριμένη ποιοτική διαδικασία αξιολόγησης, ψηφοφορίας και επιλογής που επιμελείται ο ΕΟΤ.

Στην κατεύθυνση αυτή προηγήθηκαν στοχευμένες πρωτοβουλίες του Δήμου καθώς και ένα επιτυχημένο ταξίδι εξοικείωσης εξειδικευμένων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που υλοποιήθηκε πρόσφατα από τον Δήμο σε συνεργασία με το δραστήριο Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και τη διευθύντρια του, Ελένη Σκαρβέλη”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και “Το σπίτι μας είναι και των άλλων”

Η άγρια ζωή της Νάξου χάνει το σπίτι της. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε, πριν χάσουμε και το δικό μας.

Naxos Medical: Αγγειοχειρουργικό ιατρείο, εξειδικευμένη φροντίδα δίπλα μας

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας επιστρέφει (για μία ακόμη φορά) στη Νάξο για να προσφέρει εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές εξετάσεις στο πλευρό των κατοίκων

Αντίο Μίμη: Θλίψη στην οικογένεια της ΑΕΚ για τον Δημήτρη Χατζηχρήστο

Βαρύ πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Χατζηχρήστου, μιας από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της εξέδρας στη χώρα μας.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Σίφνος: Οι «Φρυκτωρίες» φωτίζουν ξανά τις Κυκλάδες, σημείο συνάντησης πολιτισμού (αφίσα)

Την Κυριακή 8 Ιουνίου, 14 νησιά των Κυκλάδων ενώνονται συμβολικά μέσω των Φρυκτωριών, τιμώντας την ιστορική μνήμη και την ανάγκη για επικοινωνία και συλλογικότητα

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γιατί για εμάς, το περιβάλλον δεν είναι μια μέρα, είναι τρόπος ζωής

Το Τυροκομείο Πιτταρά στη Νάξο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πράξεις που ξεκινούν από τη γη και καταλήγουν στο τραπέζι μας

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: Το Καλοκαίρι γεμίζει (και φέτος) ήχους και δημιουργία (αίτηση)

Με την καλλιτεχνική διεύθυνση του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Καλογερά, τα μουσικά εργαστήρια προσφέρουν δωρεάν εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους από τις 23 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2025 (αίτηση)

Νάξος: «Αυτές που κάψαν το σανίδι», θεατρικό αφιέρωμα στις γυναίκες του ρεμπέτικου

Δύο παραστάσεις αφιερωμένες στις σπουδαίες γυναικείες φωνές του ρεμπέτικου τραγουδιού, με την καθοδήγηση του Χρήστου Ζέκα, από την Ομάδα 9+ Έντεκα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.