Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΚουφονήσια: Επίσκεψη από τα μέλη του ΚΑΠΗ Νάξου (photos)

Κουφονήσια: Επίσκεψη από τα μέλη του ΚΑΠΗ Νάξου (photos)

|

Ημέρα χαράς για τα μέλη του ΚΑΠΗ Νάξου. Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και 170 άτομα βρέθηκαν στα Κουφονήσια όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν – έστω και με δύσκολες καιρικές συνθήκες – μία όμορφη εκδρομή… Διασκέδασαν να πέρασε ο χρόνος τους επικοδομητικά..

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος, σε ανάρτησή του μέσα από τη προσωπική του σελίδα, έκανε γνωστή την κίνηση αυτή, ενώ άδραξε της ευκαιρίας για να τιμήσει τον Νίκο Σέργη – Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – για δράσεις που είχαν να κάνουν με την εποχή όπου ο κος Σέργης διετέλεσε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Οπως σημειώνει δε ο κος Κωβαίος “ο κος Σέργης ως πρώην πρόεδρος του ΔΛΤ συνέβαλε στη βελτίωση και αποκατάσταση του κεντρικού λιμένα και λιμενικών υποδομών ενώ είχε καθοριστική δράση στην ανάθεση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και νομιμοποίησης του λιμένα και της ΧΛΖωνης”

Αναλυτικά η τοποθέτησή του 

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε χθες το ΚΑΠΗ ΝΑΞΟΥ στο όμορφο νησί μας , 170 μέλη του  δραστήριου συλλόγου συνοδευόμενα από τον εξαίρετο πρόεδρο τους Νικολα Σκουλατο και τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης – Αποχέτευσης & πρόεδρο της κοινωφελής  Επιχείρησης του Δήμου μας και πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναξου κ Νίκο Σέργη.

Ο αντιδήμαρχος με αφορμή την ολιγόωρη επίσκεψη του στο νησί μας δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και να επιθεωρήσει υποδομές και εγκαταστάσεις αρμοδιότητας του στον τόπο μας.

Από καρδιάς εκφράζουμε την αγάπη μας, την απεριόριστη εκτίμηση και τις θερμές μας ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο κ Νικο Σέργη ο οποίος διαχρονικά αποτελεί στενό συνεργάτη μας , ισχυρό συμπαραστάτη μας σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των νησιών μας. Είναι ο άνθρωπος που πάντα βάζει πλάτη στα δύσκολα και αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την πρόοδο και την ανάπτυξη μας.

Είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Λιανό  κατόπιν ενεργειών μας:

– ανέθεσαν και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η Μελέτη Βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Κουφονησίων (αρχικής αξίας 250.000€ περίπου) έργο ζωτικής σημασίας για τους αλιείς της περιοχής μας.

– συνέβαλαν καθοριστικά στο να δημιουργηθεί νέος χώρος ανέλκυσης – καθέλκυσης  και συντήρησης σκαφών κάτω των 40 μέτρων . Σωτήρια πρωτοβουλία για τους αλιείς της περιοχής μας που θα ήταν εξαναγκασμένοι να αναζητήσουν υπηρεσία στην Πάρο και στη Σύρο με μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία

– ανέθεσαν και εγκρίθηκε  η ανανέωση Περιβαλλοντικών όρων Βιολογικού καθαρισμού , Αντλιοστασίων και δικτύων Κουφονησιων (24.000€ + 12.000€).

– ανέθεσαν την σύνταξη μελέτης έργου για την πλήρη αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού η οποία έχει ολοκληρωθεί και κατατεθεί στις τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου μας για έλεγχο και έγκριση της,  καθώς παράλληλα ολοκληρώνονται και τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό του έργου προϋπολογισμού περίπου 2.000.000€.

– ανέθεσαν και υλοποιήθηκε η επέκταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης στην περιοχή Χαρακόπου αξίας 60.000€

– ανέθεσαν τη σύνταξη μελέτης φωτισμού και έργων ΗΜ για το κεντρικό λιμανι Κουφονησιων και τη Χ.Λ.ΖΩΝΗ  καθώς και τη δημοπράτηση του έργου αξίας 250.000€. Δυστυχώς παρότι έχει δημοπρατηθεί δυο φορές και το έργο θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί και οι δυο ανάδοχοι δεν εγκαταστάθηκαν και βρισκόμαστε ξανά σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επικαιροποίηση των τιμών και τευχών δημοπράτησης για την επαναδημοπράτηση του. Έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αισθητική αλλά κυρίως στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Λιμενα και της ΧΛΖ.

–  ανέθεσαν και ολοκληρώθηκε η επέκταση της νέας μονάδας αφαλάτωσης από 600 στα 700 κυβικά φτάνοντας συνολικά στα 1400 κυβικά παραγωγής νερού και αντικατέστησαν όλες τις μεμβράνες του εργοστασίου παραγωγής νερού αξιας 130.000€

– συντήρησαν και αντικατέστησαν στα 5 κεντρικά αντλιοστάσια τις ΙΝΟΧ σωλήνες που είχαν διαβρωθεί με νέες (PE) νέας γενιάς καθώς και τις Βάνας απομόνωσης

Ο κος Σέργης επίσης ως πρόεδρος της Κοινωφελής επιχείρησης συμβάλει σε πολλές δράσεις του τόπου μας όπως σε εκδηλώσεις και μουσικά φεστιβάλ, σε δράσεις για αρχαιολογικές εκθέσεις και στήριξη των αρχαιολόγων ερευνητών , στην ευζωία των γατών με στειρώσεις και τροφή στήριξη στους συλλόγους μας κοκ

Επίσης ο κος Σέργης ως πρώην πρόεδρος του ΔΛΤ  συνέβαλε στη βελτίωση και αποκατάσταση του κεντρικού λιμένα και λιμενικών υποδομών ενώ είχε καθοριστική δράση στην ανάθεση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και νομιμοποίησης του λιμένα και της ΧΛΖωνης

Και πολυάριθμες  ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις στον τόπο μας

Εκφράζουμε ξανά τις ευχαριστίες μας στο Νικος Σεργης και του ευχόμαστε όλοψυχα καλη επανεκλογή διότι είναι απαραίτητος συμπαραστάτης και σύμμαχος για τα νησιά μας”

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».