Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΚουφονήσια: Αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης (photos)

Κουφονήσια: Αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης (photos)

|

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τα Κουφονήσια θωρακίζονται. Οπως διαβάζουμε στην ανάρτηση που έκανε νωρίτερα χθες το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Κωβαίος υπήρξαν εξελίξεις και δράσεις αναβάθμισης σε ότι έχει να κάνει με ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης..

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά “στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας και της βελτίωσης των βασικών υποδομών της ΔΕ Κουφονησίων και δη του Δικτύου Αντλιοστασίων και αποχέτευσης, ολοκληρώσαμε την αναβάθμιση των 5 αντλιοστασίων λιμάτων της ΔΕ Κουφονησίων με προμήθεια και εγκατάσταση πέντε νέων σύγχρονων ηλεκτρονικών πινάκων και των συστημάτων παρακολούθησης – αυτοματοποίησης και διαχείρισης”…

Και δεν είναι μόνο αυτό καθότι “εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου μας με το αποφρακτικό όχημα πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αντλιοστασίων με αντικατάσταση αντλιών” αλλά και “μέσω των υπηρεσιών προβαίνουμε στη διαδικασία προμήθειας δυο νέων αντλιών για το αντλιοστάσιο στην περιοχή “Πόρτα” που χρίζουν άμεσης αντικατάστασης”

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κου Κωβαίου 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 ΝΕΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 ΝΕΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Το έργο περιελάμβανε τον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ενός Σύγχρονου Ολοκληρωμένου Συστήματος Παρακολούθησης, Αυτοματοποίησης και Διαχείρισης της λειτουργίας των πέντε κεντρικών αντλιοστασίων του Βιολογικού Καθαρισμού και των επιμέρους μονάδων τους.

Με την εγκατάσταση των νέων Σύγχρονων Συστημάτων Αυτοματισμών, Οργάνων Ελέγχου και Δικτύου Συλλογής και μετάδοσης των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων (σε κεντρική μονάδα και στα κινητά τηλ των αρμόδιων) αναβαθμίζεται καθοριστικά η άμεση και έγκαιρη παρακολούθηση και λειτουργία τους συμβάλλοντας στη βελτίωση του δικτύου αποχέτευσης, αντλιοστασίων και του Βιολογικού Καθαρισμού του νησιού μας.

Παράλληλα εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου μας με το αποφρακτικό όχημα πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αντλιοστασίων με αντικατάσταση αντλιών όπου απαιτείτο καθώς και συντήρηση στο σύστημα προεπεξεργασίας ΧΟΥΜΠΕΡ του Βιολογικού Καθαρισμού.

Επίσης μέσω των υπηρεσιών προβαίνουμε στη διαδικασία προμήθειας δυο νέων αντλιών για το αντλιοστάσιο στην Περιοχή Πόρτα Που χρίζουν άμεσης αντικατάστασης για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του κεντρικού αντλιοστασίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο μας Dimitris Lianos, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φώτης Μαυρομμάτης, τους υπηρεσιακούς παράγοντες: τον Δντη Περιβάλλοντος κ Δημήτρης Γρυλλάκης, τον Προϊστάμενο Ύδρευσης – Αποχέτευσης κ Μιχάλη Τριαντάφυλλο, τον αρμόδιο Υπάλληλο μηχανικό κ Renos Kioulafis για τη συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες τους καθώς και τον αρμόδιο συνεργάτη παρακολούθησης των υποδομών Μιχαήλο Ψαρρό και το εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου μας και τους εξωτερικούς συνεργάτες για την εντατική και ιδιαίτερα φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν κατά την διάρκεια των εργασιών και για την επίλυση των ζητημάτων, την εγκατάσταση των συστημάτων και τη συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης.

Ευχαριστούμε και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων Katerina Prassinou για τη βοήθεια της”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.