Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΚόρωνος - Γ. Κωνσταντάκης: "Περίμενα από Δήμαρχο και αντιδημάρχους περισσότερα"

Κόρωνος – Γ. Κωνσταντάκης: “Περίμενα από Δήμαρχο και αντιδημάρχους περισσότερα”

|

“…. Όσο αφορά τους βουλευτές των Κυκλάδων έκαναν αυτό που μπορούσαν, αλλά η προσφορά του Γιάννη Βρούτση ως υπουργού ήταν προεξέχουσα. Για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους έχω να πω ότι ήταν και θετικοί αλλά και αρνητικοί! Κάναμε κάποια έργα στο χωριό μας, που σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τα υποβαθμίσω, όμως με βάση τα χρήματα που πάνε στον δήμο από το Αιολικό Πάρκο θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μου, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε…”.

Ποιος τα λέει αυτά; Ο λόγος για τον τέως πρόεδρο της Κοινότητας Κορώνου Νάξου, Γιάννη Κωνσταντάκη, ο οποίος έκανε – μέσω γραπτής ανακοίνωσης – τον απολογισμό της θητείας του. Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, εξέφρασε το παράπονό του και τοποθετήθηκε για όσα θα μπορούσαν να γίνουν αλλά δεν έγιναν…

Νάξος - Κόρωνος
Νάξος – Κόρωνος

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του 

“Απευθυνόμενος σε όλους τους Κορωνιδιάτες, αλλά και σε όσους βοήθησαν το έργο της Κοινότητας Κορώνου,  για τα τέσσερα χρόνια που διετέλεσα πρόεδρος του χωριού μας και  θα μεταφέρω εγγράφως τα συναισθήματά μου και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους που με συνέδραμαν στο δύσκολο έργο μου.

Πρωταρχική θέση δίνω στους εθελοντές της Κορώνου και του Λυώνα, που μας βοήθησαν για το στήσιμο των τριών μουσείων μας, αλλά και σε κάθε είδος εργασίας, διότι αυτοί δεν είχαν καμία υποχρέωση αναλάβει για να προσφέρουν κι όμως πρόσφεραν! Και θέλω να γνωρίζουν πως με τις εργασίες που έκαναν μετέφεραν στο ευρύτερο κοινό και το μήνυμα της συμμετοχής στα κοινά.

Όσο αφορά τους βουλευτές των Κυκλάδων έκαναν αυτό που μπορούσαν, αλλά η προσφορά του Γιάννη Βρούτση ως υπουργού ήταν προεξέχουσα.

Για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους έχω να πω ότι ήταν και θετικοί αλλά και αρνητικοί! Κάναμε κάποια έργα στο χωριό μας, που σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τα υποβαθμίσω, όμως με βάση τα χρήματα που πάνε στον δήμο από το Αιολικό Πάρκο θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μου, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε.

Όσο αφορά την συνεργασία μας με τους αντιδημάρχους σε γενικές γραμμές καλά τα πήγαμε, όμως όφειλαν να πατήσουν πόδι στον δήμαρχο ώστε υλοποιηθούν περισσότερα έργα για το χωριό μας. Οι αντιδήμαρχοι γενικά δεν θα πρέπει να είναι όμηροι της καρέκλας τους!

Για τον έπαρχο Νάξου έχω να πω ότι ικανοποίησε κάποια αιτήματά μας, αλλά μου έχει δώσει και αρκετές υποσχέσεις για έργα που πρέπει να γίνουν από το επαρχείο στην Κόρωνο, και οφείλει να τις τηρήσει…

Για τα θέματα της σμύριδας πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στον Σύνδεσμο των Σμυριδεργατών, αλλά όσο αφορά το πέρασμα της Σμύριδας στον δήμο με την συγκεκριμένη τροπολογία, μου προκαλεί απογοήτευση! Ο δήμαρχος έπρεπε να διαπραγματευθεί σκληρά με το αρμόδιο υπουργείο και να πετύχει μια πολύ καλύτερη συμφωνία κι όμως δεν το έκανε! Και το χειρότερο ήταν ότι η τροπολογία πέρασε μεθοδευμένα διά νυκτός!  Όμως όσο αφορά την πρότερη στάση του δημάρχου στα θέματα της σμύριδας, είχε σταθεί στο πλευρό των σμυριδεργατών.

Επίσης πρέπει να επισημάνω και την θετική συμβολή του Κοινοτικού μας Συμβουλίου σε όλη την πορεία μας.

Ακόμα πρέπει να ευχαριστήσω και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που στάθηκαν θετικά κοντά μας, για την επίτευξη των στόχων μας.

Για το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας μας, οφείλω να τους πω ότι προς το συμφέρον του χωριού μας  θα είναι αν θα κρατήσουν μία υπερκομματική στάση έξω από κόμματα και παρατάξεις. Να είναι αντικειμενικοί και να λειτουργήσουν χωρίς προκαταλήψεις. Το νέο τους κόμμα να γίνει η Κοινότητα Κορώνου. Και θέλω να γνωρίζουν πως θα είμαι δίπλα τους, περισσότερο στα δύσκολα και λιγότερο στα εύκολα.

Τέλος όσα αφορά τους πολίτες της Κορώνου, τους είμαι ευγνώμων για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Κόρωνος 11/1/2024

Ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου Νάξου

Γιάννης Κωνσταντάκης

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εικονική περιήγηση στον ναό του Απόλλωνα μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (vid)

Η τεχνολογία φέρνει στο φως τον αρχαίο ναό του 6ου αιώνα π.Χ., προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία περιήγησης και σύνδεσης με την ιστορία του κυκλαδικού πολιτισμού.

Η Τέχνη που ενώνει τα νησιά: Έρχεται η 3η Χορευτική Σύμπραξη Κυκλάδων στη Νάξο;

Μαθητές από 7 νησιά της Περιφέρειας ανεβαίνουν στη σκηνή με ψυχή, ταλέντο και φαντασία — Μια γιορτή πολιτισμού με επίκεντρο τον χορό και τη συνεργασία

Από την ταράτσα του Πύργου Μπαζαίου: Μια κραυγή για τη γη της Νάξου

Ένα βλέμμα στον πλούτο και την παρακμή της ναξιώτικης γης μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη – Μήνυμα αφύπνισης και ευθύνης

Κυκλάδες: Ισχυροί άνεμοι στο επίκεντρο και πάλι η Τήνος, τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα (πίνακας)

Ριπές που άγγιξαν τα 95 km/h την Κυριακή – Πού θα παραμείνουν τα 8 μποφόρ και τι προβλέπει η ΕΜΥ για τις Κυκλάδες τη Δευτέρα 23 Ιουνίου

Χίος σε πύρινο κλοιό: Τρία ανεξέλεγκτα μέτωπα – Εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και ενισχύσεις από όλη τη χώρα

Μεγάλη φωτιά στη Χίο: Εκκενώνονται διαδοχικά περιοχές – Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη – Έρευνες για εμπρησμό από τη ΔΑΕΕ

ΚΚΕ Νάξος: Συλλαλητήριο (22/06) ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Διαμαρτυρία στην Πλατεία Μανδηλαρά απόψε στις 7:00 μ.μ., με αίτημα την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές εξελίξεις στο Ιράν

Μια βραδιά ιστορικής μνήμης και διαλόγου στην Απείρανθο με τον συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Θάνατοι στη Χούντα" παρουσία του συγγραφέα και πλήθους κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού

Νάξος – Χαλκί: Ο “Αντίλαλος” δίνει φωνή στις γυναίκες του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη

Το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος» παρουσιάζει απόψε μια μουσική παράσταση-φόρο τιμής στους δύο μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και στις γυναίκες-ηρωίδες των τραγουδιών τους

Αμοργός: Το “μαργαριτάρι του Αιγαίου” που κλέβει την καρδιά των Γάλλων

Αυθεντική, ήρεμη και μακριά από την πολυκοσμία, η Αμοργός αναδεικνύεται σε διαμάντι του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τα μάτια των γαλλικών ΜΜΕ

Στον αυτόματο πιλότο το ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, έκκληση για μόνιμες λύσεις πριν να είναι αργά

Καλοκαίρι με εκατομμύρια επισκέπτες και 2-3 διασώστες ανά νησί – Οι Κυκλάδες σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την υγεία και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.