Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΚόρωνος - Γ. Κωνσταντάκης: "Περίμενα από Δήμαρχο και αντιδημάρχους περισσότερα"

Κόρωνος – Γ. Κωνσταντάκης: “Περίμενα από Δήμαρχο και αντιδημάρχους περισσότερα”

|

“…. Όσο αφορά τους βουλευτές των Κυκλάδων έκαναν αυτό που μπορούσαν, αλλά η προσφορά του Γιάννη Βρούτση ως υπουργού ήταν προεξέχουσα. Για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους έχω να πω ότι ήταν και θετικοί αλλά και αρνητικοί! Κάναμε κάποια έργα στο χωριό μας, που σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τα υποβαθμίσω, όμως με βάση τα χρήματα που πάνε στον δήμο από το Αιολικό Πάρκο θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μου, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε…”.

Ποιος τα λέει αυτά; Ο λόγος για τον τέως πρόεδρο της Κοινότητας Κορώνου Νάξου, Γιάννη Κωνσταντάκη, ο οποίος έκανε – μέσω γραπτής ανακοίνωσης – τον απολογισμό της θητείας του. Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν, εξέφρασε το παράπονό του και τοποθετήθηκε για όσα θα μπορούσαν να γίνουν αλλά δεν έγιναν…

Νάξος - Κόρωνος
Νάξος – Κόρωνος

Αναλυτικά, η τοποθέτησή του 

“Απευθυνόμενος σε όλους τους Κορωνιδιάτες, αλλά και σε όσους βοήθησαν το έργο της Κοινότητας Κορώνου,  για τα τέσσερα χρόνια που διετέλεσα πρόεδρος του χωριού μας και  θα μεταφέρω εγγράφως τα συναισθήματά μου και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους που με συνέδραμαν στο δύσκολο έργο μου.

Πρωταρχική θέση δίνω στους εθελοντές της Κορώνου και του Λυώνα, που μας βοήθησαν για το στήσιμο των τριών μουσείων μας, αλλά και σε κάθε είδος εργασίας, διότι αυτοί δεν είχαν καμία υποχρέωση αναλάβει για να προσφέρουν κι όμως πρόσφεραν! Και θέλω να γνωρίζουν πως με τις εργασίες που έκαναν μετέφεραν στο ευρύτερο κοινό και το μήνυμα της συμμετοχής στα κοινά.

Όσο αφορά τους βουλευτές των Κυκλάδων έκαναν αυτό που μπορούσαν, αλλά η προσφορά του Γιάννη Βρούτση ως υπουργού ήταν προεξέχουσα.

Για τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους έχω να πω ότι ήταν και θετικοί αλλά και αρνητικοί! Κάναμε κάποια έργα στο χωριό μας, που σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να τα υποβαθμίσω, όμως με βάση τα χρήματα που πάνε στον δήμο από το Αιολικό Πάρκο θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά ο δήμαρχος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματά μου, τουλάχιστον όσο θα έπρεπε.

Όσο αφορά την συνεργασία μας με τους αντιδημάρχους σε γενικές γραμμές καλά τα πήγαμε, όμως όφειλαν να πατήσουν πόδι στον δήμαρχο ώστε υλοποιηθούν περισσότερα έργα για το χωριό μας. Οι αντιδήμαρχοι γενικά δεν θα πρέπει να είναι όμηροι της καρέκλας τους!

Για τον έπαρχο Νάξου έχω να πω ότι ικανοποίησε κάποια αιτήματά μας, αλλά μου έχει δώσει και αρκετές υποσχέσεις για έργα που πρέπει να γίνουν από το επαρχείο στην Κόρωνο, και οφείλει να τις τηρήσει…

Για τα θέματα της σμύριδας πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στον Σύνδεσμο των Σμυριδεργατών, αλλά όσο αφορά το πέρασμα της Σμύριδας στον δήμο με την συγκεκριμένη τροπολογία, μου προκαλεί απογοήτευση! Ο δήμαρχος έπρεπε να διαπραγματευθεί σκληρά με το αρμόδιο υπουργείο και να πετύχει μια πολύ καλύτερη συμφωνία κι όμως δεν το έκανε! Και το χειρότερο ήταν ότι η τροπολογία πέρασε μεθοδευμένα διά νυκτός!  Όμως όσο αφορά την πρότερη στάση του δημάρχου στα θέματα της σμύριδας, είχε σταθεί στο πλευρό των σμυριδεργατών.

Επίσης πρέπει να επισημάνω και την θετική συμβολή του Κοινοτικού μας Συμβουλίου σε όλη την πορεία μας.

Ακόμα πρέπει να ευχαριστήσω και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που στάθηκαν θετικά κοντά μας, για την επίτευξη των στόχων μας.

Για το νέο Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας μας, οφείλω να τους πω ότι προς το συμφέρον του χωριού μας  θα είναι αν θα κρατήσουν μία υπερκομματική στάση έξω από κόμματα και παρατάξεις. Να είναι αντικειμενικοί και να λειτουργήσουν χωρίς προκαταλήψεις. Το νέο τους κόμμα να γίνει η Κοινότητα Κορώνου. Και θέλω να γνωρίζουν πως θα είμαι δίπλα τους, περισσότερο στα δύσκολα και λιγότερο στα εύκολα.

Τέλος όσα αφορά τους πολίτες της Κορώνου, τους είμαι ευγνώμων για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Κόρωνος 11/1/2024

Ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου Νάξου

Γιάννης Κωνσταντάκης

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο δρομολόγιο του “HIGHSPEED 4” για την Αμοργό στις 15 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για έκτακτο δρομολόγιο από τον δήμο Αμοργού

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

“Μια βραδιά κάτω από την ελιά 2025”: Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου συνδέει γαστρονομία, μουσική και παράδοση (αφίσα)

Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» (1–3 Οκτωβρίου 2025) στη Νάξο συνδυάζει γαστρονομία, μουσική και παράδοση με διεθνείς σεφ και τον Μανώλη Μητσιά.

Νάξος – Rugby League επιστρέφει: Ο Μανώλης Παπαντωνίου και το νέο ξεκίνημα με το Naxos Sphinx Rugby Club (video)

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων (101,3) ο προπονητής μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με έδρα τη Μονή και όνειρο συμμετοχής στη Β’ Εθνική.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζωντανεύει στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας παρουσιάζει την κλασική σάτιρα του μεγάλου Ναξιώτη συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Νάξος – δήμος: Ορισμός νέου Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συνεδριάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, με πρώτο θέμα την πλήρωση της θέσης Προέδρου της Κοινότητας Κεραμωτής, μετά τον θάνατο του προκατόχου.

«Τι είναι αγάπη;» – Διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στη Νάξο

Η Κατερίνα Γαβαλά και η θεατρική ομάδα Φ.Α.Κ.Α. φέρνουν στη σκηνή του Ιάκωβου Καμπανέλλη μια εμπειρία καρδιάς

Big Bag: Ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή αποθήκευση και μεταφορά υλικών

Το Big Bag αποτελεί την πιο αξιόπιστη και πρακτική λύση για αποθήκευση και μεταφορά υλικών. - Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας