Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΓιατί ο Μανώλης Πολυκρέτης αναρωτιέται "υπάρχει Δήμαρχος;"

Γιατί ο Μανώλης Πολυκρέτης αναρωτιέται “υπάρχει Δήμαρχος;”

|

…. Κύριε δήμαρχε, τα οικονομικά του δήμου δεν είναι και τόσο καλά κι εσείς χάνετε τις ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις έργων τη μια πίσω από την άλλη και δεν φτάνει αυτό, αλλά δηλώνετε ότι …αν χρειαστεί θα πάρετε και δάνειο. Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ ότι λόγω της αδιαφορίας και της απραξίας σας μπορεί να οδηγηθείτε σε αύξηση των δημοτικών τελών…”.

Ποιος το αναφέρει αυτό και γιατί; Μιλάμε για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Με τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη να αναρωτιέται εάν “υπάρχει Δήμαρχος” και να προχωρεί σε ανακοίνωση με σημείο αναφοράς αναξιοποίητα προγράμματα στα οποία ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν κατέθεσε προτάσεις για χρηματοδοτήσεις αναγκαίων για τα νησιά έργων, όπως πιστεύει…

Με αφορά μάλιστα το σημερινό δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. ώρα έναρξης 14:00) με είκοσι θέματα, παραθέτει τέσσερα προγράμματα που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδοποιίας, έργα ύδρευσης και παρεμβάσεις υπογειοποίησης εναερίων δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικά η δήλωσή του με τίτλο “Υπάρχει δήμαρχος;” 

” Αγαπητοί συμπολίτες,

Σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Όταν έλαβα την πρόσκληση για τη συνεδρίαση, με αγωνία κοίταξα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να δω μέχρι και τώρα, την τελευταία στιγμή, εάν περιλαμβάνονται θέματα για κατάθεση αιτημάτων – τεχνικών δελτίων, σε χρηματοδοτούμενα έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του.

Στις 30 Νοεμβρίου κλείνουν ακόμα δύο προσκλήσεις, όπου η μία είναι για έργα οδοποιίας και η άλλη είναι για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά όπως διαπιστώνω είναι έργα τα οποία και πάλι απαξιώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός,  λες και ο Δήμος μας δεν τα έχει ανάγκη.

Πώς μπορώ να ξεχάσω όταν πριν από δύο εβδομάδες που επισκεφτήκαμε τον κ. Λιανό να του γνωστοποιήσουμε την ανάγκη να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην ορεινή Νάξο, εκείνος το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να προσβάλει το νέο πρόεδρο της Κορωνίδας Αντώνη Χωριανόπουλο λέγοντάς του ότι «νομίζετε ότι θα σχολούμε με εσάς εκεί πάνω που είσαστε 150 άτομα»;

Από εκεί και πέρα τι να περιμένει κανείς;

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν λήξει ακόμα δύο προσκλήσεις ενώ αύριο λήγουν άλλες δύο αναξιοποίητες από το Δήμο μας.

Κύριε δήμαρχε, τα οικονομικά του δήμου δεν είναι και τόσο καλά κι εσείς χάνετε τις ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις έργων τη μια πίσω από την άλλη και δεν φτάνει αυτό, αλλά δηλώνετε ότι…αν χρειαστεί θα πάρετε και δάνειο.

Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ ότι λόγω της αδιαφορίας και της απραξίας σας μπορεί να οδηγηθείτεσε αύξηση των δημοτικών τελών.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, έχω υποχρέωση να σας ενημερώσω για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο μας.

Γι’ αυτό παραθέτω τις προσκλήσεις για ένταξη έργων των τελευταίων τεσσάρων μηνών που …πέρασαν και χάθηκαν και σας παρακαλώ να τις διαβάσετε για ενημέρωση σας”.

Ας δούμε τα σχετικά προγράμματα όπως αναφέρει ο κος Πολυκρέτης 

  1. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: 
ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

2. «Βελτίωση εθνικού / επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς» 

«Βελτίωση εθνικού _ επαρχιακού οδικού δικτύου και οδών πρόσβασης σε τουριστικούς προορισμούς»

3. «Κατασκευή, επέκταση ή / και αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης, μονάδων αφαλάτωσης και διύλισης τοπικής κλίμακας και δεξαμενές αποθήκευσης νερού»  

27-Δ.2.6 Υδρευση

4. «Παρεμβάσεις Υπογείωσης Eναερίων Δικτύων Μεταφοράς και Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Δήμους»  

Παρεμβάσεις Υπογείωσης Eναερίων Δικτύων Μεταφοράς

Με εκτίμηση Μανώλης Πολυκρέτης
Δημοτικός σύμβουλος 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.