Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΓΕΛ Νάξου "Μανώλης Γλέζος": Ταξίδι από το νησί της Αριάδνης σ' αυτό...

ΓΕΛ Νάξου “Μανώλης Γλέζος”: Ταξίδι από το νησί της Αριάδνης σ’ αυτό της Αφροδίτης

|

Νέα δεδομένα για το Γενικό Λύκειο Νάξου “Μανώλης Γλέζος”.. Η συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus δίνει την δυνατότητα στους μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες…

Κι έτσι με βάση την σχετική ενημέρωση από την αρμόδια ομάδα εκπαιδευτικών 

“Κατά την φετινή σχολική χρονιά για το ΓΕΛ Νάξου – Μανώλης Γλέζος εγκρίθηκε η συμμετοχή του στο πρόγραμμα Erasmus + (2023-2024) με τίτλο «Ταξιδεύοντας από το νησί της Αριάδνης στο νησί της Αφροδίτης για γνώση και εμπειρία» για την επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών όσο των μαθητών και των μαθητριών. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες δράσεις με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες, που συμμετέχουν.

Αρχικά την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023, υπήρξε συνάντηση ενημέρωση στον χώρο του Σχολείου από την κ. Αθηνά Σαντοριναίου, περιβαλλοντολόγο του Επαρχείου Νάξου, η οποία παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, για να επιλέξουν πού θα εστιάσουν την προσοχή τους.

Σε συνέχεια αυτής της ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 επίσκεψη στον υδροβιότοπο της αλυκής του αεροδρομίου Νάξου με παράλληλη ξενάγηση από την κ. Σαντοριναίου.

Έπειτα, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 ομάδα μαθητριών και μαθητών πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κεδροδάσος του Αλυκού, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Άγριας Ζωής Νάξου, κ. Ιωάννης Ορφανός ενημέρωσε τα παιδιά για την πανίδα της περιοχής και τους κινδύνους που διατρέχει. Επίσης, τα παιδιά παρατήρησαν και ερεύνησαν το τοπίο και κατέγραψαν αλλοιώσεις που αυτό επιδέχεται από την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα.

Την επόμενη μέρα, στις 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν διαδραστικό σεμινάριο για την διαχείριση των σκουπιδιών στις θάλασσες και ακτές μας, στο οποίο κατέθεσαν και τις δικές τους σχετικές προτάσεις.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος το ΓΕΛ Νάξου – Μανώλης Γλέζος συνεργάζεται, ήδη, με το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη Λευκωσία.

Στη διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος Erasmus +, στο σύνολο του, καθηγήτριες του ΓΕΛ Νάξου-Μανώλης Γλέζος (σ.σ.συντονίζει η κ. Ελισάβετ Ρώτα και συμμετέχουν οι καθηγήτριες του σχολείου Αθανασία Ιωαννίδου, Ιωάννα
Κατσούλη, Κυριακή Περιάλη και Μαρία Αργυρίου),
οι οποίες συντονίζουν και οργανώνουν το πρόγραμμα, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια σε επιμορφωτικά κέντρα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν σε θέματα διαχείριση τάξης (“συμβατικής” και πολυ-πολιτισμικής) και ένταξης νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος τους η περαιτέρω ενημέρωση και του υπόλοιπου εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου.

Να σημειωθεί εδώ ότι με την έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus του σχολείου μας με τίτλο: “ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ” έχουμε:  Ταξίδι και φιλοξενία στην Κύπρο. Συνεργασία με σχολείο εκεί. Επίσκεψη περιβαλλοντικών κέντρων και πολιτιστικών χώρων.
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών μας με τα παρακάτω σεμινάρια:
1. INTEGRATING MINORITY, MIGRANT AND REFUGEE PUPILS IN SCHOOLS- Διαχείρηση σχολικής τάξης
2. Environmental Education and outdoor education in non-formal settings
3. READING THE CITY- Using the city as a resource in teaching and learning
4. Robotics and STEM in education

Περισσότερες φωτογραφίες και ενημερώσεις στη σελίδα του σχολείου στα social media 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καθυστέρηση στο σημερινό δρομολόγιο του Blue Star 1, αναχώρηση από Πειραιά στις 19:00

Τροποποίηση του δρομολογίου για Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη – Δεν απαιτείται αλλαγή εισιτηρίων

Πάρος στην κορυφή: Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2025 σύμφωνα με το Travel + Leisure!

Η Πάρος εκθρονίζει κορυφαίους προορισμούς και κερδίζει την 1η θέση στη λίστα «World’s Best Awards» – Πέντε ελληνικά νησιά στις 15 κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.

Πρεμιέρα στην Αμοργό για την εκπομπή «Χωρίς Πυξίδα» της ΕΡΤ1 με την Πηνελόπη Πλάκα και τον Γιάννη Φραγκίσκο

Η Αμοργός των πανηγυριών, των μονοπατιών, της ψημένης ρακής και της αγνής ομορφιάς υποδέχεται την ταξιδιωτική σειρά της ΕΡΤ1 που εξερευνά το Αιγαίο χωρίς χαρτί και πυξίδα.

Ο Τάσος Δούσης «μετακομίζει» στον ΣΚΑΪ – Τέλος εποχής για τις «Εικόνες» στο Open

Ο γνωστός ταξιδιωτικός δημοσιογράφος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΣΚΑΪ – Στο τραπέζι και νέο τηλεοπτικό project

Η Νάξος στέκεται αλληλέγγυα στον Παλαιστινιακό λαό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές και πολιτιστικές δράσεις για τη γενοκτονία στη Γάζα – Δυναμική η παρουσία του κόσμου στις ομιλίες, την πορεία και τις συναυλίες

Δημήτρης Καρούσης: «Ο αθλητισμός της Νάξου δεν μπορεί να ζει στη ζητιανιά» (video)

Με αφορμή τη συμμετοχή του Πανναξιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, ο Δημήτρης Καρούσης μιλά για την αξία του αθλητισμού στο νησί και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σωματείων από Δήμο, φορείς και κοινωνία.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτη σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου Πάρου στο Υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση του Δημάρχου Πάρου με τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών για την εξεύρεση πόρων που θα ενισχύσουν τις υποδομές του αναπτυσσόμενου αεροδρομίου του νησιού.

Η Νύχτα των Κεριών στο Terra Grazia: Πανσέληνος, κρασί και καλοκαιρινή μαγεία στη Νάξο

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, το οινοποιείο Terra Grazia προσκαλεί το κοινό σε μια εμπειρία μοναδική, με φόντο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ζωντανή μουσική και το φως εκατοντάδων κεριών.

Μανουρομελέτα: Η παραδοσιακή ναξιώτικη ομελέτα με την αυθεντική μανούρα

Μια απλή, αγνή και απολαυστική συνταγή από την Απείρανθο της Νάξου, με τη σφραγίδα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.