Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος»: Με την αρωγή των Μαρίας Πολυκρέτη και Γιάννη...

ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος»: Με την αρωγή των Μαρίας Πολυκρέτη και Γιάννη Μαργαρίτη οι μαθητές θα “πετάξουν” για τη Λετονία

|

 «Με την προσφορά τους δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να διαγωνιστούν σε Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών, να προσπαθήσουν να διακριθούν και να συμβάλουν σε μια ευρωπαϊκή αναγνώριση της Ελλάδας, της Νάξου και του ΓΕ.Λ. Νάξου – “Μανώλης Γλέζος”, προάγοντας την επιστήμη και τον πολιτισμό»

Ποιος το λέει και γιατί;

Μέρος της ανοιχτής, ευχαριστήριας επιστολής από την Διεύθυνση του ΓΕΛ Νάξου «Μανώλης Γλέζος» προς την οικογένεια της Μαρίας Πολυκρέτη και Γιάννη Μαργαρίτη…

Των επιχειρηματιών, οι οποίοι έβαλαν το χέρι βαθιά ώστε να συνδράμουν οικονομικά και να γίνει πραγματικότητα το αυτονόητο: Να ταξιδέψουν τα τρία χρυσά παιδιά της Νάξου (Σοφία Κλουβάτου, Τζοέλ Μπόσκου Τζοέλ και Κυριακή – Στυλιανή Σαλτερή) μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους (Νίκος Βαθρακοκοίλης – Στέλιος Γιαμπουράς) στη Ρίγα της Λετονίας (το διάστημα από 29 Απριλίου έως 5 Μαϊου).

Ποιος ο λόγος; Μα η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023

Βέβαια, χρειάζονται κι άλλα χρήματα. Υπάρχει η προετοιμασία στην Αθήνα γιατί οι μαθητές που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό τώρα θα βρεθούν μπροστά σε νέα δεδομένα.  Η οικογένεια Μαρίας Πολυκρέτη – Γιάννη Μαργαρίτη έβαλε το πιο σημαντικό λιθαράκι… Καιρός να βοηθήσουμε όλοι… Γιατί τα τρία αυτά παιδιά (μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους) δεν αντιπροσωπεύουν μόνο τον εαυτό τους ή το σχολείο τους. Κυρίως θα κουβαλήσουν στην Λετονία το όνομα της Νάξου.. Κι αυτό οφείλουμε όλοι να το θυμόμαστε…

Τι ανέφερε η κα Μαρία Πολυκρέτη (photo-credit Πέτρος Κονδύλης) σε ανάρτησή της στη προσωπική της ιστοσελίδα; «Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους μαθητές του ΓΕ.Λ. Νάξου Μανώλης Γλέζος και τους καθηγητές τους, τον κ. Νικόλαο Βαθρακοκοίλη εμπνευστή και καθοδηγητή αυτής της προσπάθειας και τον κ. Στέλιο Γιαμπουρά για τη σπουδαία επιτυχία τους η οποία μας γέμισε χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία.

Απέδειξαν για άλλη φορά ότι όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει αξιοσύνη, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά. Ακόμα περισσότερο επιβεβαίωσαν την ποιότητα δουλειάς που γίνεται στο ΓΕ.Λ. Νάξου όπως και σε όλα τα δημόσια σχολεία του νησιού μας  η οποία είναι αντίστοιχη με αυτή που συναντά κανείς σε Πρότυπα και Ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε αυτό το ταξίδι τους στη Λετονία στο οποίο κουβαλούν στους ώμους τους την Ελλάδα μας και εκπροσωπούν το νησί μας να είναι βέβαιοι ότι θα τους συντροφεύουν οι καλύτερες ευχές μας για καλή επιτυχία και για πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον. Είμαστε δίπλα τους έμπρακτα»

Αντίστοιχη αναφορά διαβάζουμε και στη σελίδα του Ιωάννη Μαργαρίτη, που σημειώνει ότι « Αγαπητά παιδιά και αξιότιμοι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Νάξου Μανώλης Γλέζος θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να σας συγχαρούμε και να σας ευχαριστήσουμε για τη σπουδαία επιτυχία σας η οποία μας γέμισε χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία.

Αποδείξατε για άλλη φορά ότι όλα είναι δυνατά όταν υπάρχει αξιοσύνη, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά. Ακόμα περισσότερο επιβεβαιώσατε την ποιότητα δουλειάς που γίνεται στο ΓΕ.Λ. Νάξου αλλά και σε όλα τα δημόσια σχολεία του νησιού μας  η οποία είναι αντίστοιχη με αυτή που συναντά κανείς σε Πρότυπα και Ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε αυτό το ταξίδι σας στη Λετονία στο οποίο κουβαλάτε στους ώμους σας την Ελλάδα μας και εκπροσωπείτε το νησί μας να είστε βέβαιοι ότι θα σας συντροφεύουν οι καλύτερες ευχές μας για καλή επιτυχία και για πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον. Εγώ και η συζυγός μου Μαρία είμαστε έμπρακτα δίπλα σας όπως και ολόκληρη η κοινωνία της Νάξου».

Τέλος να σημειώσουμε ότι στην ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Νάξου «Μανώλης Γλέζος» Δημήτρης Σκουλάτος και ο Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Νάξου Νίκος Βαθρακοκοίλης υπάρχει η κατάληψη «τέτοιες εξαίρετες πρωτοβουλίες αποτελούν πρότυπο για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μας».

Με την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνέχεια…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.