Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΦεστιβάλ Νάξου 2024: "Μπλε Κλωστή" με τον Νίκο Αντωνόπουλο

Φεστιβάλ Νάξου 2024: “Μπλε Κλωστή” με τον Νίκο Αντωνόπουλο

|

Τόπος: Νάξος – Σαγκρί (Πύργος Μπαζαίου)

Χρόνος: Σάββατο 24 Αυγούστου (ώρα έναρξης: 21:30)

Δράση: Συναυλία “Μπλε Κλωστή” με τον Νίκο Αντωνόπουλο

Διοργάνωση: Φεστιβάλ Νάξου 2024

Τι αναφέρει η πρόσκληση 

Το φετινό καλοκαίρι, ο Νίκος Αντωνόπουλος κάνει ένα διάλειμμα από τις περιοδείες των “Usurum” για την παρουσίαση της προσωπικής του παράστασης “Μπλε Κλωστή”, για κιθάρα, φωνή και ηλεκτρονικά.

To εγχείρημα αυτό είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας στην παραδοσιακή ελληνική μουσική, με ιδιαίτερη έμφαση στην πλούσια μουσική κληρονομιά των ελληνικών νησιών. Σε αυτή την παράσταση, τα παραδοσιακά στοιχεία επανεξετάζονται μέσα από έναν σύγχρονο φακό, συνδυάζοντας το αναλογικό παρελθόν με την ψηφιακή εποχή.

Η ουσία της παράστασης έγκειται σε αυτήν την ευαίσθητη ισορροπία μεταξύ του ξεθωριάζοντος αναλογικού κόσμου και της αναδυόμενης ψηφιακής πραγματικότητας. Η “Μπλε Κλωστή” ίσως να είναι η λεπτή αλλά ανθεκτική σύνδεση που γεφυρώνει αυτούς τους δύο κόσμους, δημιουργώντας έναν νέο, υβριδικό χώρο ανοιχτό για παιχνίδι και πειραματισμό.

Αυτή η παράσταση προσκαλεί το κοινό να βιώσει τη δυναμική αλληλεπίδραση παράδοσης και καινοτομίας, προσφέροντας μια νέα οπτική στην ελληνική μουσική κληρονομιά.

INFO:
Είσοδος: 15€
Εισιτήρια Πωλούνται:
Πύργος Μπαζαίου, 12χλμ οδού Χώρας Νάξου-Αγιασού. Τ. 22850 31402
Χώρος: Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου,
12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού.
Τ. 22850 31402
E. naxosculture@gmail.com

(English Text)

Saturday 24/8 | 21.30 | Nikos Antonopoulos – “Blue Thread”

Nikos Antonopoulos with guitar, voice and electronics, presents traditional Greek music with a modern approach, combining the analog past with the digital era.

INFO:
Ticket: 15€
Venue: Bazeos Tower, 17th-century monument, in the hinterland of Naxos, 12th km of Naxos Chora–Agiassos road.
T. +30 2285 031402
E. naxosculture@gmail.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Επίσκεψη του Πνευμονολόγου Νικολάου Κουφού στο Naxos Medical στις 28 Αυγούστου

Τρία χρόνια λειτουργίας του Naxos Medical και ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Metropolitan General δέχεται προγραμματισμένα ραντεβού στη Νάξο.

Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αμοργού από 30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου

Η κα Γονή Διατσέντα από το Νοσοκομείο Νάξου θα εξετάζει παιδιά και θα καλύπτει και επείγοντα περιστατικά στο νησί.

Ρουβίκωνας προς δήμαρχο Αμοργού: «Οκ δήμαρχε, let’s dance»

Μήνυμα με νόημα από τον Γιώργο Καλαϊτζίδη μετά την απόφαση του Δήμου Αμοργού να ζητήσει την ποινική δίωξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας σε πανηγύρι.

Νάξος – Σχολή Μπαλέτου Μαρίας Κατσικάρη – Μαρκοπουλιώτη: 18 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 15 Σεπτεμβρίου.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Σίκινος: Ερχονται πρόστιμα στους «aponeristas», το «έθιμο της βουτιάς» που ανησυχεί τις Αρχές

Από χαριτωμένο καλοκαιρινό έθιμο σε επικίνδυνο φαινόμενο. Τα βίντεο με τις βουτιές στο λιμάνι γίνονται viral, αλλά οι λιμενικοί προειδοποιούν και επιβάλλουν πρόστιμα.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.