Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕνωση Ξενοδόχων Νάξου: "Σεβασμός από επιχειρηματίες του φυσικού κάλους, έλεγχος από τοπικές...

Ενωση Ξενοδόχων Νάξου: “Σεβασμός από επιχειρηματίες του φυσικού κάλους, έλεγχος από τοπικές αρχές”

|

“… Καλούμε τους επιχειρηματίες του χώρου για την ορθή κατάληψη του χώρου εντός του αιγιαλού – παραλίας, σύμφωνα με τις συμβάσεις / αναθέσεις που ο κάθε επιχειρηματίας κατέχει, ούτως ώστε να επιτρέπεται και η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού μας…”.

Η Ενωση Ξενοδόχων Νάξου είναι εδώ…. Θα πει κάποιος ότι “άργησε”. Το ίδιο θα πούμε όμως και για την Δημοτική Αρχή ή τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες γίνεται μεγάλη κουβέντα στο διαδίκτυο για όσα συμβαίνουν στις παραλίες της Νάξου

Κι έρχεται η Ενωση Ξενοδόχων με ανοιχτή επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο και εκφράσει την θέση της…  Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ουκ ολίγα ζητήματα. Από το… άπλωμα (κατάληψη) χώρου πέρα των συμβάσεων. Από την καταστροφή των αμμοθινών για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα…

Και τι ζητάει; Τι άλλο από τον έλεγχο που οφείλουν να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες (τοπικές ή περιφερειακές ή κρατικές) για την τήρηση της νομοθεσίας.

Και στον επίλογο θέτει και το ζήτημα του διαλόγου από μηδενική βάση για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία… Από το χωροταξικό έως την διαχείρηση απορριμμάτων αλλά και την διαμονή εκπαιδευτικών και γιατρών.

Η απορία; Η κίνηση αυτή έγινε με βάση το γεγονός ότι η Ενωση Ξενοδόχων έχει πραγματική δύναμη ή απλά και μόνο για να πετάξει από πάνω της, τις όποιες ευθύνες μπορεί κάποιος να της αποδώσει;

Αναλυτικά η επιστολή από την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου που φέρει την υπογραφή του Προέδρου Μανώλη Μπαρδάνη και της Γενικής Γραμματέας Μαρίας Λεγάκη

« Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται έντονος προβληματισμός και έκφραση παραπόνων από τους κατοίκους και επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και τους επισκέπτες αυτού, για την «ανεξέλεγκτη» χρήση τραπεζο/καθισμάτων στον αιγιαλό και στις παραλίες του νησιού!

Καλούμε τους επιχειρηματίες του χώρου για την ορθή κατάληψη του χώρου εντός του αιγιαλού – παραλίας, σύμφωνα με τις συμβάσεις / αναθέσεις που ο κάθε επιχειρηματίας κατέχει, ούτως ώστε να επιτρέπεται και η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού μας.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι απαράδεκτη η καταστροφή των αμμοθινών προκειμένου να τοποθετηθούν τραπέζιά και άλλες κατασκευές . Η προστασία του φυσικού κάλους είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι τοπικές αρχές οφείλουν να ελέγχουν για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας.

Τέλος, με αφορμή και την παρούσα επιστολή, για ακόμα μία φορά καλούμε τις αρχές σε έναν ουσιαστικό διάλογο, πάνω στον σχεδιασμό του τουριστικού μας προϊόντος με ορίζοντα 20ετίας πριν γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως από τον Σύλλογο Ξενοδόχων του νησιού μας, τα βασικά θέματα που απασχολούν το νησί μας, οφείλουμε να τα βάλουμε στο τραπέζι και να τα επιλύσουμε, όπως το χωροταξικό – πολεοδομικό σχέδιο του  νησιού, οι επιτρεπόμενες χρήσης γης, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι υφιστάμενες και νέες υποδομές, η αρμονική συνύπαρξη τριτογενή με τον πρωτογενή τομέα, η διαχείριση των απορριμμάτων, υψηλό κόστος μετακινήσεων, εύρεση διαμονής για γιατρούς και εκπαιδευτικούς, εύρεση προσωπικού, ακόμα και η χρήση των υδάτων που είναι στα όρια τους, που πρέπει να επαναπροσδιοριστούν άμεσα, προς όφελος των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας!»

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νίκος Νομικός: «Η Σχοινούσα προχωρά με μέτρο, όραμα και σεβασμό στην αυθεντικότητά της» (video)

Ο Αντιδήμαρχος Σχοινούσας μιλά για τον τουρισμό, τις νέες επενδύσεις, το πολεοδομικό σχέδιο, την ύδρευση, το νέο λιμάνι και τις προτεραιότητες του νησιού

Νάξος: Το «Σπίτι του Εργαστηρίου» παρουσιάζει το νέο χειμερινό του πρόγραμμα για παιδιά

Δημιουργική απασχόληση, μάθηση και παιχνίδι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στη Νάξο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.