Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕλλάδα - Οικογενειακοί προορισμοί: Η Νάξος γαλήνια εναλλακτική επιλογή

Ελλάδα – Οικογενειακοί προορισμοί: Η Νάξος γαλήνια εναλλακτική επιλογή

|

Πέντε ταξιδιωτικούς προορισμούς κατάλληλους για οικογενειακές διακοπές προτείνει η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου αλλά βρίσκοντας και το κοινό νήμα που συνδέει κάθε μια από τις περιοχές εκείνες που αποτελούν το top-5 του τουριστικού μωσαϊκού της χώρας κατά την ίδια.

«Με τις φιλικές στα μικρά παιδιά ταβέρνες να υπηρετούν τη δημοφιλή της κουζίνα, συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, υπέροχες αμμώδεις παραλίες και άνετα ξενοδοχεία και θέρετρα, η Ελλάδα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο φιλικούς προορισμούς της Ευρώπης για οικογένειες» σημειώνει μεταξύ άλλων η ταξιδιωτική συντάκτρια του βρετανικού μέσου Heidi Fuller-love.

Συγκεκριμένα, το Travel.gr σας παρουσιάζει τους πέντε κορυφαίους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές στην ελληνική επικράτεια σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Νάξος

Το διεθνές μέσο αναφέρει ότι η Νάξος αποτελεί «μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με τα υπερτουριστικά νησιά που την περιτριγυρίζουν», αναφέροντας παράλληλα ότι διαθέτει πλήθος δραστηριοτήτων ικανών να κάνουν την ζωή της οικογένειας ευτυχισμένη. Ειδική αναφορά γίνεται επίσης στις παραλίες του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, από τη ζωντανή χρυσαφένια αμμουδιά του Αγίου Προκοπίου μέχρι το γεμάτο κέδρους Αλυκό για να επιβεβαιωθεί ότι το νησί διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα.

Αναφορά γίνεται και στα πανέμορφα χωριά της Νάξου όπως οι Μέλανες, με τα αρχαία λατομεία μαρμάρου στην περιοχή του Φλεριού και τους διάσημους υπερμεγέθεις κούρους ή το φτιαγμένο ανάμεσα δύο επιβλητικούς πύργους του 17ου αιώνα πετρόχτιστο χωριό Απείρανθο.

Εύβοια
Ως προορισμό «κάτω από το ραντάρ» αναφέρει την Εύβοια η εφημερίδα, καθώς εκτιμά ότι ενώ απέχει μόλις μερικές ώρες με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα εξαιτίας του μεγέθους και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, καθίσταται ιδανικός οικογενειακός προορισμός.

Το κείμενο στέκεται ιδιαίτερα στον μικρό οικισμό του Γρεγολίμανου, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε υπέροχη απομόνωση, περιτριγυρισμένο από πευκοδάση με θέα σε μια ζώνη άμμου στη βορειοδυτική ακτή του νησιού». Αναφορά γίνεται και στις αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνει η περιοχή και οι εγκαταστάσεις που εδρεύουν εντός αυτής. Δραστηριότητες που προσφέρονται για όλη την οικογένεια, όπως τένις, wakeboarding, ιστιοπλοΐα με λέμβο, ενώ στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στο γύρω δάσος, το οποίο είναι γεμάτο με αιώρες και δεντρόσπιτα, αποτελώντας μια συναρπαστική εκδοχή μιας υπαίθριας παιδικής χαράς για τους μικρούς επισκέπτες.

ΠΝΑΙ - Ρόδος
ΠΝΑΙ – Ρόδος

Ρόδος
Ως ιδανική για μια απόδραση με την οικογένεια καταγράφεται και η Ρόδος, η οποία απολαμβάνει 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. «Θρυλική τοποθεσία του αγάλματος του Κολοσσού, αυτό το εκθαμβωτικό νησί των Δωδεκανήσων, διαθέτει επίσης μια πληθώρα παρθένων παραλιών με Γαλάζια Σημαία και μια παλιά πόλη που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα της Unesco» σημειώνει μεταξύ άλλων το αφιέρωμα και συμπληρώνει: «Η εξερεύνηση των μουσείων, των παλατιών, των τζαμιών και των εμπορικών δρόμων που μοιάζουν με λαβύρινθους αυτής της μεσαιωνικής τοποθεσίας είναι σαν να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Αξίζει επίσης ένα ταξίδι για να δείτε τους αρχαίους ναούς και τάφους και την ψηλή Ακρόπολη της υπέροχης Λίνδου».

Κέρκυρα
Η καταπράσινη, υπέροχη Κέρκυρα ξεπροβάλλει ως αυτονόητη επιλογή ήδη από τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, όταν λουλούδια ανθίζουν στις πευκόφυτες πλαγιές και οι μέρες είναι ζεστές χωρίς να είναι αποπνικτικές.

Στην παραπάνω αίσθηση συνηγορεί και το άρθρο, το οποίο μας καλεί να περάσουμε μια ολόκληρη μέρα εξερευνώντας την πανέμορφη, αρχοντική πόλη του Ιονίου, που περιλαμβάνεται στη λίστα της Unesco, με τα αρχαία φρούρια και τα στενά σοκάκια που συγκεντρώνονται γύρω από την κεντρική πλατεία της Σπιανάδας, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τσιτσιμπίρα.

Στο ίδιο πλαίσιο, αν θέλουμε μια γεύση από θάλασσα, καλούμαστε να εξερευνήσουμε τις αμμουδερές παραλίες κατά μήκος της νότιας ακτής της Κέρκυρας ή να κατευθυνθούμε προς τον Άγιο Στέφανο, στο βόρειο άκρο του νησιού, όπου οι βάρκες φεύγουν για τα Διαπόντια, μια ντουζίνα σχεδόν από πανέμορφα ερημωμένα νησιά.

Κρήτη
«H Κρήτη έχει ήδη λιακάδα», μας πληροφορεί η συντάκτρια της Daily Telegraph, καθιστώντας την τον ιδανικό προορισμό για ανοιξιάτικες διακοπές. Το αφιέρωμα στέκεται ιδιαίτερα στη Χερσόνησο, στα ανατολικά του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας.

Μια ώρα οδικώς από το Μινωικό Παλάτι της Κνωσού και τα μουσεία στο Ηράκλειο, αυτό το πολυσύχναστο παραθαλάσσιο θέρετρο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα της ανατολικής Κρήτης τον Άγιο Νικόλαο, που φημίζεται για την «απύθμενη» (πραγματικό βάθος 64 μέτρων) λίμνη και τον λαβύρινθο των λιθόστρωτων εμπορικών σοκακιών.

Για τις οικογένειες που επιθυμούν μεγαλύτερη δόση περιπέτειας, τονίζεται ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα σαφάρι με τζιπ για να εξερευνήσουν το γεμάτο ανεμόμυλους οροπέδιο του Λασιθίου ή να επιβιβαστούν σε μια βάρκα για τη Σπιναλόγκα, το διάσημο νησί του μυθιστορήματος της Βικτόρια Χίσλοπ. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Μαξίμου: Υιοθέτηση ισχυρισμών Ισραηλινών τουριστών για την υπόθεση της “Αξιώτισσας”

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλά για «ανατριχιαστικό περιστατικό» και καλεί εμμέσως τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο – Αμηχανία σε ερώτηση για τη συμπεριφορά των πελατών.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.