Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Β. Κικίλιας: "χαιρόμαστε που βλέπουμε ένα πολύ καλό κλίμα...

Εκλογές 2023 – Β. Κικίλιας: “χαιρόμαστε που βλέπουμε ένα πολύ καλό κλίμα στο νησί”

|

Στα θετικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό το 2023, για το πρώτο τετράμηνο του έτους (Ιανουάριος 2023- Απρίλιος 2023), που παρουσίασε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, αναφέρθηκε από τη Νάξο ο πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Οπως έχουμε αναφέρει από το πρωί, ο πρωήν υπουργός – μαζί με την Δόμνα Μιχαηλίδου (πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), τον Ευάγγελο Κυριαζόπουλο,  (Γενικός Γραμματέας Λιμένων) και τον Χρήστο Ροϊλό  (Διευθυντής της 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων) – αλλά και την υποψήφια βουλευτή Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυίού (σ.σ. ήρθε λίγο αργότερα)  – βρέθηκαν στο νησί ως μέρος της περιοδείας του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο κος Κικίλιας ανέφερε: “χαιρόμαστε που βλέπουμε ένα πολύ καλό κλίμα στο νησί, αυτό έρχεται να ενισχυθεί και με τα στοιχεία τα οποία σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας για μια σημαντική αύξηση στα ταξιδιωτικά έσοδα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2023 της τάξεως του 15% πάνω από το 2019, η οποία όμως αύξηση δεν μας εφησυχάζει.

Αντιθέτως είμαστε όλοι στη γραμμή της σκληρής δουλειάς και της προσπάθειας, έτσι ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη μέση ελληνική οικογένεια, για τη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση και την ελληνική κοινωνία, εάν μας δώσει τη δύναμη ο λαός”.

Το πρόγραμμα του κλιμακίου, ξεκίνησε με ένα καφέ στη Χώρα της Νάξου, ενώ λίγο αργότερα ο κ. Κικίλιας και η κ. Μηχαηλίδου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και απλούς πολίτες.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ η περιοδεία στη Χώρα, έκλεισε με την επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, συνομίλησε με τον κ. Κικίλια, την κ. Μηχαηλίδου και την Υποψήφια Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού, η οποία με το που έφθασε στη Νάξο, ενσωματώθηκε στο κλιμάκιο, με προορισμό την Ορεινή Νάξο.

Η αναχώρηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είναι προγραμματισμένη για νωρίς το απόγευμα, αεροπορικώς.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την σελίδα Kykladiki.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο