Προεκλογική περίοδος και είναι μία καλή αφορμή για συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν τους κατοίκους. Είδαμε πρόσφατα μία αναφορά από τα μέλη Συλλόγου από το Σαγκρί που έκανε λόγο τόσο για ζητήματα πανναξιακού επιπέδου όσο και για το Σαγκρί. Τώρα, έρχονται οι σύλλογοι Κορωνίδας και Κορωνιδιατών Νάξου να μιλήσουν για αντίστοιχα ζητήματα που αφορούν την ορεινή Νάξο…
Ποια είναι; Αρχικά το οδικό δίκτυο και η ανάγκη ανασχεδιασού για την ασφαλέστερη και πιο γρήγορη πρόσβαση στη πόλη της Νάξου. Και είναι σε δύο επίπεδα: τόσο από Χώρα προς Απόλλωνα όσο και στη διαδρομή Κωμιακή – Αμπράμ μέσω Μυρίση… Και το δεύτερο; Το ζήτημα της συγκοινωνίας του ΚΤΕΛ. Διαχρονικά θέματα που όμως δεν έχουν λυθεί. Υποσχέσεις υπάρχουν. Αλλά μέχρι σήμερα τι έχει γίνει;
Μήπως να το ξαναδούμε; Το λόγο έχουμε οι υποψηφίοι περιφερειάρχες, περιφερειακοί συμβούλοι, δημάρχοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και οι δημοτικοί συμβούλοι.
Η ανακοίνωση των Συλλόγων Κορωνίδας και Κορωνιδιατών Νάξου με τίτλο ” Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Αιγαίο: Προτάσεις και Ερωτήματα προς τους Υποψηφίους”
“Σεβαστοί Υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη, και με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός, θα θέλαμε να καταθέσουμε ορισμένες προτάσεις και να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που θεωρούμε κρίσιμα για την ανάπτυξη, τόσο της εν λόγω περιοχής, από την Κεραμωτή έως τον Απόλλωνα, όσο και του συνολικού νησιωτικού συμπλέγματος, καθώς το νησί αποτελεί μία οργανική οντότητα.
Πρώτον, το οδικό δίκτυο, παρά το γεγονός ότι γίνεται κατά καιρούς προσπάθεια συντήρησης, σχεδιάστηκε πριν από πολλά χρόνια και χρήζει σχεδιασμού προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόσβαση στην πόλη του νησιού. Επιπροσθέτως, απαιτείται εκ νέου αξιολόγηση με στόχο την αύξηση της ασφάλειας των επιβατών, αποφεύγοντας περιοχές που ενδέχεται να συνιστούν κίνδυνο για ατυχήματα. Προτείνουμε, όπως φαίνεται στην επισυναπτόμενη φωτογραφία, μια διαδρομή που υπάρχει ήδη σε αρχικό στάδιο και μπορεί να συντελέσει στη συντόμευση της διαδρομής από την Χώρα προς τον Απόλλωνα, περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα, με μείωση του χρόνου κατά περίπου είκοσι (20) λεπτά, αφού αποφεύγονται τόσο το χωριό του Κυνηδάρου όσο και η επικίνδυνη διαδρομή μέσα από τις στροφές του δρόμου που περνάει από τις Σίφωνες.
Δεύτερον, η συγκοινωνία μέσω του ΚΤΕΛ αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν φέτος το καλοκαίρι για αύξηση των δρομολογίων, και παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι ίσως το επιβατικό κοινό δεν είναι το προσδοκώμενο πρέπει να στηριχτεί και με περισσότερα δρομολόγια στα πλαίσια της ισότιμης πρόσβασης σε όλα τα μέρη του νησιού.
Τρίτον, ο δρόμος Κωμιακή – Μυρίση – Αμπράμ αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη σύνδεση του βορειοανατολικού μέρους του νησιού με το βορειοδυτικό. Επιπλέον, διευκολύνει την πρόσβαση προς παραλίες που βρίσκονται σε αυτήν την πλευρά του νησιού.
Εν κατακλείδι, παροτρύνουμε τις υποψήφιες παρατάξεις να διατυπώσουν τις θέσεις τους σχετικά με αυτά τα θέματα.
Ενδιαφερόμαστε για τις σκέψεις τους, άν αυτά τα ζητήματα περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της επόμενης πενταετίας και εάν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους.
Αναπτυξιακές-Προοπτικές-για-το-Νότιο-Αιγαίο