Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Ν. Μαρούλης: "Ηρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε το ρόλο...

Εκλογές 2023 – Ν. Μαρούλης: “Ηρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε το ρόλο του ενεργού πολίτη”

|

“….. Φίλες και φίλοι, κάποια χρονική στιγμή, έρχεται η ανάγκη ή αλλιώς η επιθυμία, αυτή η πρωτοβουλία, να αναβαθμιστεί και να εξελιχθεί σε πιο επίσημη ή αλλιώς, σε ακόμα μεγαλύτερη θέση ευθύνης μέσα στην κοινωνία, όπως αυτή του δημοτικού συμβούλου, του ατόμου με θεσμικό ρόλο πλέον, το οποίο μπορεί, να συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων, που αφορούν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού προγράμματος, για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής του, στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αποτελεσματική διοίκηση του δήμου…”.

Ποιος το αναφέρει αυτό και γιατί; Ο λόγος για τον Οικονομολόγο Νίκο Μαρούλη, ο οποίος πήρε την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση που του έγινε από τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου και να “κατέβει” στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη παράταξη “Δύναμη Αλλαγής” Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του 

Φίλες και φίλοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ και ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ στον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ με επικεφαλής τον ΛΕΟΝΑΡΔΟ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ, στις επικείμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023.

Φίλες και φίλοι, πάντα ήμουν υπέρμαχος της έννοιας του ενεργού πολίτη, του ατόμου εκείνου, που θα έχει ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία στην οποία ζει, εργάζεται και μεγαλώνει την οικογένειά του, του ατόμου εκείνου, που επιδιώκει δημόσια έκφραση, βοηθά τους συμπολίτες του και δέχεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, του ατόμου εκείνου, που επιδιώκει να δραστηριοποιηθεί, εθελοντικά και πρόθυμα σε διάφορους τομείς, όπως της υγείας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Φίλες και φίλοι, κάποια χρονική στιγμή, έρχεται η ανάγκη ή αλλιώς η επιθυμία, αυτή η πρωτοβουλία, να αναβαθμιστεί και να εξελιχθεί σε πιο επίσημη ή αλλιώς, σε ακόμα μεγαλύτερη θέση ευθύνης μέσα στην κοινωνία, όπως αυτή του δημοτικού συμβούλου, του ατόμου με θεσμικό ρόλο πλέον, το οποίο μπορεί, να συμβάλλει στη λήψη αποφάσεων, που αφορούν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού προγράμματος, για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής του, στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αποτελεσματική διοίκηση του δήμου.

Φίλες και φίλοι, για τους λόγους που προανέφερα, πήρα αυτή τη σημαντική απόφαση, να κατέλθω και να ζητήσω την ψήφο σας στο πρόσωπο μου, στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ με υποψήφιο δήμαρχο τον ΛΕΟΝΑΡΔΟ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ, τον οποίο θεωρώ, με γνώμονα την μεγάλη του εμπειρία και τις τεράστιες γνώσεις που διαθέτει στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον καθ’ ύλην αρμόδιο και κατάλληλο να οδηγήσει τη ΝΑΞΟ μας και τις ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ξανά στο δρόμο της οικονομικής μεγέθυνσης, των αναπτυξιακών έργων υποδομής, στη καλυτέρευση της καθημερινότητας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ και ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Με εκτίμηση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΟΥΛΗΣ.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Δ.Ε. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΠΙΘΕΤΟΜΑΡΟΥΛΗΣ

ΟΝΟΜΑΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑΙΩΑΝΝΗΣ (από ΠΟΤΑΜΙΑ)

ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ : ΣΤΥΛΙΑΝΗ το γενος ΜΑΙΤΟΥ (από ΓΑΛΑΝΑΔΟ)

ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ:  5/5/1977

ΚΑΤΟΙΚΙΑΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: παντρεμένος με την ΚΑΠΗΝΙΑΡΗ ΙΑΚΩΒΙΝΑ του ΛΑΜΠΡΟΥ και της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΚΚΟΛΙΟΥ από το ΓΑΛΑΝΑΔΟ έχουμε αποκτήσει πρόσφατα 2 δίδυμους γιούς

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6945539495

ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ( Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο marketing ). Και μελος του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.
  2. ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ.
  1. THE UNIVERSITY OF MICHIGAN- CERTIFICATE OF COMPETENCY IN ENGLISH (Πτυχίο Αγγλικών LOWER).
  1. THE UNIVERSITY OF MICHIGAN-ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH. (πτυχίο αγγλικών ADVANCED)
  1. ECDL Progress Certificate syllabus version 4.0

         .  Word Processing (επεξεργασία κειμένου).

         .  Spreadsheets       ( υπολογιστικα φυλλα).

         .  Information and Communication   ( υπηρεσιες διαδικτυου).

  1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΝΑΞΟΥ ( « ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ», « ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ» ) ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ « ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ» Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΟΣ 2002- Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΟΣ 2002- Δ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΤΟΣ 2003.
  2. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ( ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ στα μαθήματα ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ) ΣΤΟ ΕΠΑΛ. ΝΑΞΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2003-04 και Π.Δ.Σ. 2008-09,2009-10, ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ ΣΤΗ Π.Δ.Σ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2003-04, 2004-05,2005-06,2006-07,2007-08, 2008-09, 2009-10 ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΣΤΗ Π.Δ.Σ. 2009-10.
  3. ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ από 2010 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  4. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
  5. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΑ-ΕΦΗΒΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Α.Ο. ΑΓΕΡΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002-2005.
  6. ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ.
  7. ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΝΑΞΟΥ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, το μήνυμα του Γιάννη Μαργαρίτη

Ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων τονίζει την ανάγκη για ποιοτικό τουρισμό, σεβασμό στο περιβάλλον και ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας στο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σίφνος: “Με τα Χέρια και την Καρδιά”, δομεί το μέλλον με πέτρα και συμμετοχή (αφίσα)

Συμμετοχικό εργοτάξιο, παραδοσιακή ξερολιθική τέχνη, νεανική μαθητεία και κοινότητα χτίζουν μαζί τα νέα υδροφράγματα του νησιού – μια εμπειρία που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Άγιος Προκόπιος: Ο δρόμος των θαυμάτων (και των κορναρισμάτων)

Όταν η ελληνική φιλοξενία συναντά τον αστικό σουρεαλισμό – το οδικό χάος γίνεται εμπειρία ζωής στην πιο πολυσύχναστη τουριστική γωνιά της Νάξου.