Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Φ. Μαυρομμάτης: "Συνεχίζουμε με εντιμότητα, στηρίζουμε σταθερές αξίες"

Εκλογές 2023 – Φ. Μαυρομμάτης: “Συνεχίζουμε με εντιμότητα, στηρίζουμε σταθερές αξίες”

|

Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2019, μας εμπιστευθήκατε και δώσατε στη Δημοτική Παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ισχυρή εντολή για τη διακυβέρνηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Δυστυχώς, όμως, στην αρχή μόλις της δημοτικής μας θητείας με το ξέσπασμα της πανδημίας οι προτεραιότητέςκαι ο προγραμματισμός μας άλλαξαν άρδην.

Κείμενο – υποψηφιότητας: Φώτης Μαυρομμάτης “Ενωμένοι Μπορούμε” 

Τρεις δημοτικοί προϋπολογισμοί και αντίστοιχα τεχνικά προγράμματα των ετών 2020, 2021 και 2022 δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν πλήρως. Πρώτη προτεραιότητά μας κατέστην η  προστασία της δημόσιας υγείας και η συνεργασία και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου -Κέντρου Υγείας Νάξου και των δημόσιων δομών υγείας του τόπου μας, ως και η ασφαλής λειτουργία τωνυπηρεσιών και όλων των δομών του Δήμου μας (σχολείων κλπ).

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τα νομικά του πρόσωπα στο χρονικό διάστημα αυτό κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.650.000,00 ευρώ για την προστασία της δημόσιας υγείας. Διαχειριστήκαμε δε την πανδημία σε τοπικό επίπεδο καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και ήμασταν δίπλα  στους δημότες μας με κάθε δυνατό τρόπο. Η μετά την πανδημία δε ενεργειακή κρίση επιβάρυνε ακόμα επιπλέον οικονομικά  τον Δήμο μας.

Παρόλες, όμως, τις δυσκολίες, μη φειδόμενοι χρόνου και κόπου και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, κρατήσαμε ψηλά τη σημαία του Δήμου Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων και τον καταστήσαμε ακόμα ισχυρότερο.Βελτιώσαμε τις υποδομές του Δήμου μας και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας. Είμαστε ο πρώτος και πιο ισχυρός  Δήμος στον Νομό Κυκλάδων, ο Δήμος με αύξηση του πληθυσμού του, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή, κατά 8% και μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.

Στη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας αυτής και παρά τις δυσκολίες σχεδιάστηκαν, προγραμματίστηκαν, συμβασιοποιήθηκαν  και άρχισαν να εκτελούνται εμβληματικά έργα αξίας 75.000.000 ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση έργων στην πόλη της Νάξου από ευρωπαϊκά προγράμματα ποσού 22.400.000,00 ευρώ τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περαιτέρω τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Αεροδρόμιο 

Η βελτίωση και επέκταση του αεροδρομίου της Νάξου, έργο που ξεκίνησε το έτος 2014, και ολοκληρώθηκε και δημοπρατήθηκε στην παρούσα δημοτική θητεία, προϋπολογισμού 23.000.000,00 ευρώ, ήδη εκτελείται και τον Μάιο του έτους 2025 το νέο αεροδρόμιο της Νάξου θα είναι πραγματικότητα. Παράλληλα για την κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων 2.000,00 τετραγωνικών μέτρων αξίας 12.000.000,00 ευρώ ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη και ετοιμάζεται η δημοπράτηση και του έργου αυτού. Στο αεροδρόμιο δε της Νάξου από κατασκευής του το έτος 1990 κανένα έργο υποδομής δεν είχε λάβει χώρα.

Η επέκταση των οικισμών του Δήμου μας και η κατάρτιση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, έργο που καρκινοβατούσε από το έτος 1985, ήδη έχει λάβει σάρκα και οστά. Ο Δήμος  μας ήταν από τον πρώτους Δήμους που μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα. Ήδη, από τον μήνα Ιούνιο του έτους 2023 έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον μελετητή με χρονική διάρκεια ολοκλήρωσή της  36 μήνες. Έργο σημαντικότατο, δεδομένου ότι ο Δήμος μας με έκταση 436 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχει πολλές ιδιοκτησίες εκτός των σχεδίων πόλεως και των οικισμών.

Αργοκοιλιώτισσα 

Το εμβληματικό έργο της ανακατασκευής το Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας  στην Κόρωνο Νάξου και η κατασκευή  νέων εγκαταστάσεων αξίας 8.100.000,00 ευρώ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και το Ιερό Προσκύνημα, έργο το οποίο ήδη έχει δημοπρατηθεί, θα καταστήσει με την ολοκλήρωση του το Προσκύνημα από τα πιο εμβληματικά στο Αιγαίο και θα δώσει τεράστια ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό του  τόπου μας.

Η βελτίωση των υποδομών του Λιμένα της Νάξου και το νέο Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης του Λιμένα μας (Π.Ε.Α.Λ), έργο το οποίο δυστυχώς καταψηφίστηκε από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καταστήσει τον Λιμένα της Νάξου λειτουργικό και ασφαλή για την ακτοπλοΐα, την αλιεία και τον θαλάσσιο τουρισμό του τόπου μας.

Η μελέτη και κατασκευή σημαντικών έργων υδρεύσεως με αντικατάσταση δικτύων αμιάντου, τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρομετρητών και βελτίωση και περαιτέρω επέκταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αξίας 10.500.000,00 ευρώ ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται.

Νοσοκομείο

Στο τομέα της υγείας ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου ποσού 300.000,00 ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε με χορηγία ιδιώτη, και από ευρωπαϊκά προγράμματατου Υπουργείου Υγείας έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου με ποσό 6.000.000,00 ευρώ. Παράλληλα ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ήδη από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα συνεχώς χορηγεί σε 15 επικουρικούς ιατρούς του Νοσοκομείου μας μηνιαίο επίδομα σίτισης και διαμονής ποσού 400,00 ευρώ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την έλευση περισσότερων ιατρών στο Νοσοκομείο μας.

Στο τομέα της παιδείας ιδρύσαμε το εσπερινό Γενικό Λύκειο και το εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως Νάξου που είχε ξεκινήσει το έτος 2011, η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου Νάξου που είχε ξεκινήσει το έτος 2012, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλότι Νάξου, και έχει εκμισθωθεί ακίνητο στην πόλη της Νάξου όπου θα λειτουργήσει ο τρίτος παιδικός σταθμός Νάξου.Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Υποδομές Νάξος 

Στην πόλη της  Νάξου  ήδη έχει δημοπρατηθεί  και αναμένεται εντός του  Οκτωβρίου 2023 να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της ανακατασκευής και βελτίωσης της οδού Παπαβασιλείου, της πλατείας Πέτρου Ευριπαίου (Πρωτοδικείου) και των καθέτων οδών αυτών Εξαρχοπούλου, Αριστείδη Πρωτοπαπαδάκη και Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, συνολικού ποσού 2.400.000,00 ευρώ το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Στον τομέα  της Δικαιοσύνης εκτελέσαμε τη μελέτη αποκατάστασης του Ειρηνοδικείου Νάξου αξίας 215.000,00 ευρώ και ετοιμάζεται η δημοπράτηση του εν λόγω έργου. Επιπλέον το νέο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου ήδη δρομολογείται παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν μετά από αρχαιολογικά ευρήματα.

Ψηφιοποιήσαμε πολλές από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, ενώ εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί στην πόλη της Νάξου ένα από τα πιο σύγχρονα Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα.

Σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών και της ζωής των κατοίκων των Μικρών Κυκλάδων έλαβαν χώρα.

Στις 8 Οκτωβρίου 2023 ζητάμε την ισχυρή εντολή και εμπιστοσύνη  σας για να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

 Στις 8 Οκτωβρίου 2023 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Δικηγόρος παρ’ΑρείωΠάγω

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής

Οι δύο Ινδοί που εργάζονται σε μία από τις παλαιότερες κτηνοτροφικές μονάδες της Γαλάτιστας με πάνω από είκοσι χρόνια λειτουργίας και περισσότερα από 300 πρόβατα και 200 κατσίκια

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Το μυκόπλασμα της πνευμονίας – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας συνδέονται με το βακτήριο που ονομάζεται μυκόπλασμα της πνευμονίας (Μycoplasma pneumoniae), γνωστό στους επιστήμονες, καθώς πρόκειται για κοινή αιτία αναπνευστικών λοιμώξεων, που δίνει εστίες πνευμονίας περιοδικά.

Πόλεμος στη Γάζα: Η αντίληψη για την ασφάλεια επηρεάζει τις κρατήσεις στις χώρες της περιοχής – Η θέση της Ελλάδας

Ο δείκτης Mabrian Security Perception Index έχει διαμορφωθεί εδώ και 9 χρόνια. Μετρά, το επίπεδο εμπιστοσύνης που εκφράζουν οι επισκέπτες και οι πιθανοί ταξιδιώτες σχετικά με έναν τουριστικό προορισμό με βάση την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δρομολόγια των πλοίων της Zante Ferries κατά το μήνα Δεκέμβριο

Οι ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων από τα λιμάνια των νησιών που προσεγγίζουν τα πλοία 

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε και στη Πάρο η λειτουργία υποκαταστήματος

Ξεκίνησε η λειτουργία υποκαταστήματος στην Πάρο – Πλέον λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 65 από τα 75 Υποκαταστήματα τους

Λογικό ή Παράλογο; Εχει τσακωθεί η Κυβέρνηση με την αλήθεια;

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει τα γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε και θυμάται μία από τις πιο γνωστές ατάκες με πρωταγωνιστή τον Λαζόπουλο "Παράλογο... παράλογο.. παράλογο"

Υπόθεση Ολιβερ: Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη που βασάνισε το χάσκι (video)

Στο μικροσκόπιο της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών η σορός του άτυχου τετράποδου.

Ενδοκυκλαδικά: Οι αλλαγές στο δρομολόγιο του “Sporades Star”

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και στις 12:00 το μεσημέρι, θα αναχωρήσει το Sporades Star από την Μήλο

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΠΝΑΙ – 14ο Φεστιβάλ Μελιού: Διακρίσεις για προϊόντα Νάξου, Σερίφου και Σύρου

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται ο οδηγός “υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού”

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαντορίνη ( 5.30 μμ - αίθουσα Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Σαντορίνης - Βλυχάδα)