Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Φ. Μαυρομμάτης: "Συνεχίζουμε με εντιμότητα, στηρίζουμε σταθερές αξίες"

Εκλογές 2023 – Φ. Μαυρομμάτης: “Συνεχίζουμε με εντιμότητα, στηρίζουμε σταθερές αξίες”

|

Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2019, μας εμπιστευθήκατε και δώσατε στη Δημοτική Παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ισχυρή εντολή για τη διακυβέρνηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Δυστυχώς, όμως, στην αρχή μόλις της δημοτικής μας θητείας με το ξέσπασμα της πανδημίας οι προτεραιότητέςκαι ο προγραμματισμός μας άλλαξαν άρδην.

Κείμενο – υποψηφιότητας: Φώτης Μαυρομμάτης “Ενωμένοι Μπορούμε” 

Τρεις δημοτικοί προϋπολογισμοί και αντίστοιχα τεχνικά προγράμματα των ετών 2020, 2021 και 2022 δεν μπόρεσαν να εφαρμοστούν πλήρως. Πρώτη προτεραιότητά μας κατέστην η  προστασία της δημόσιας υγείας και η συνεργασία και ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου -Κέντρου Υγείας Νάξου και των δημόσιων δομών υγείας του τόπου μας, ως και η ασφαλής λειτουργία τωνυπηρεσιών και όλων των δομών του Δήμου μας (σχολείων κλπ).

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τα νομικά του πρόσωπα στο χρονικό διάστημα αυτό κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.650.000,00 ευρώ για την προστασία της δημόσιας υγείας. Διαχειριστήκαμε δε την πανδημία σε τοπικό επίπεδο καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια και ήμασταν δίπλα  στους δημότες μας με κάθε δυνατό τρόπο. Η μετά την πανδημία δε ενεργειακή κρίση επιβάρυνε ακόμα επιπλέον οικονομικά  τον Δήμο μας.

Παρόλες, όμως, τις δυσκολίες, μη φειδόμενοι χρόνου και κόπου και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, κρατήσαμε ψηλά τη σημαία του Δήμου Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων και τον καταστήσαμε ακόμα ισχυρότερο.Βελτιώσαμε τις υποδομές του Δήμου μας και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών μας. Είμαστε ο πρώτος και πιο ισχυρός  Δήμος στον Νομό Κυκλάδων, ο Δήμος με αύξηση του πληθυσμού του, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή, κατά 8% και μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.

Στη διάρκεια της δημοτικής μας θητείας αυτής και παρά τις δυσκολίες σχεδιάστηκαν, προγραμματίστηκαν, συμβασιοποιήθηκαν  και άρχισαν να εκτελούνται εμβληματικά έργα αξίας 75.000.000 ευρώ, ενώ πριν από λίγες ημέρες, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, υποβλήθηκε πρόταση για χρηματοδότηση έργων στην πόλη της Νάξου από ευρωπαϊκά προγράμματα ποσού 22.400.000,00 ευρώ τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περαιτέρω τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Αεροδρόμιο 

Η βελτίωση και επέκταση του αεροδρομίου της Νάξου, έργο που ξεκίνησε το έτος 2014, και ολοκληρώθηκε και δημοπρατήθηκε στην παρούσα δημοτική θητεία, προϋπολογισμού 23.000.000,00 ευρώ, ήδη εκτελείται και τον Μάιο του έτους 2025 το νέο αεροδρόμιο της Νάξου θα είναι πραγματικότητα. Παράλληλα για την κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων 2.000,00 τετραγωνικών μέτρων αξίας 12.000.000,00 ευρώ ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη και ετοιμάζεται η δημοπράτηση και του έργου αυτού. Στο αεροδρόμιο δε της Νάξου από κατασκευής του το έτος 1990 κανένα έργο υποδομής δεν είχε λάβει χώρα.

Η επέκταση των οικισμών του Δήμου μας και η κατάρτιση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, έργο που καρκινοβατούσε από το έτος 1985, ήδη έχει λάβει σάρκα και οστά. Ο Δήμος  μας ήταν από τον πρώτους Δήμους που μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου εντάχθηκε στο σχετικό πρόγραμμα. Ήδη, από τον μήνα Ιούνιο του έτους 2023 έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον μελετητή με χρονική διάρκεια ολοκλήρωσή της  36 μήνες. Έργο σημαντικότατο, δεδομένου ότι ο Δήμος μας με έκταση 436 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχει πολλές ιδιοκτησίες εκτός των σχεδίων πόλεως και των οικισμών.

Αργοκοιλιώτισσα 

Το εμβληματικό έργο της ανακατασκευής το Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας  στην Κόρωνο Νάξου και η κατασκευή  νέων εγκαταστάσεων αξίας 8.100.000,00 ευρώ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και το Ιερό Προσκύνημα, έργο το οποίο ήδη έχει δημοπρατηθεί, θα καταστήσει με την ολοκλήρωση του το Προσκύνημα από τα πιο εμβληματικά στο Αιγαίο και θα δώσει τεράστια ώθηση στον θρησκευτικό τουρισμό του  τόπου μας.

Η βελτίωση των υποδομών του Λιμένα της Νάξου και το νέο Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης του Λιμένα μας (Π.Ε.Α.Λ), έργο το οποίο δυστυχώς καταψηφίστηκε από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καταστήσει τον Λιμένα της Νάξου λειτουργικό και ασφαλή για την ακτοπλοΐα, την αλιεία και τον θαλάσσιο τουρισμό του τόπου μας.

Η μελέτη και κατασκευή σημαντικών έργων υδρεύσεως με αντικατάσταση δικτύων αμιάντου, τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδρομετρητών και βελτίωση και περαιτέρω επέκταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αξίας 10.500.000,00 ευρώ ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται.

Νοσοκομείο

Στο τομέα της υγείας ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου ποσού 300.000,00 ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε με χορηγία ιδιώτη, και από ευρωπαϊκά προγράμματατου Υπουργείου Υγείας έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου με ποσό 6.000.000,00 ευρώ. Παράλληλα ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ήδη από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα συνεχώς χορηγεί σε 15 επικουρικούς ιατρούς του Νοσοκομείου μας μηνιαίο επίδομα σίτισης και διαμονής ποσού 400,00 ευρώ, το οποίο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για την έλευση περισσότερων ιατρών στο Νοσοκομείο μας.

Στο τομέα της παιδείας ιδρύσαμε το εσπερινό Γενικό Λύκειο και το εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως Νάξου που είχε ξεκινήσει το έτος 2011, η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου Νάξου που είχε ξεκινήσει το έτος 2012, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στο Φιλότι Νάξου, και έχει εκμισθωθεί ακίνητο στην πόλη της Νάξου όπου θα λειτουργήσει ο τρίτος παιδικός σταθμός Νάξου.Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Υποδομές Νάξος 

Στην πόλη της  Νάξου  ήδη έχει δημοπρατηθεί  και αναμένεται εντός του  Οκτωβρίου 2023 να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου της ανακατασκευής και βελτίωσης της οδού Παπαβασιλείου, της πλατείας Πέτρου Ευριπαίου (Πρωτοδικείου) και των καθέτων οδών αυτών Εξαρχοπούλου, Αριστείδη Πρωτοπαπαδάκη και Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, συνολικού ποσού 2.400.000,00 ευρώ το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Στον τομέα  της Δικαιοσύνης εκτελέσαμε τη μελέτη αποκατάστασης του Ειρηνοδικείου Νάξου αξίας 215.000,00 ευρώ και ετοιμάζεται η δημοπράτηση του εν λόγω έργου. Επιπλέον το νέο Δικαστικό Μέγαρο Νάξου ήδη δρομολογείται παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν μετά από αρχαιολογικά ευρήματα.

Ψηφιοποιήσαμε πολλές από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, ενώ εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί στην πόλη της Νάξου ένα από τα πιο σύγχρονα Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα.

Σημαντικά έργα βελτίωσης των υποδομών και της ζωής των κατοίκων των Μικρών Κυκλάδων έλαβαν χώρα.

Στις 8 Οκτωβρίου 2023 ζητάμε την ισχυρή εντολή και εμπιστοσύνη  σας για να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

 Στις 8 Οκτωβρίου 2023 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

Δικηγόρος παρ’ΑρείωΠάγω

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».