Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕΕΕΕΚ Νάξου: Μέσω ερώτησης του ΚΚΕ και πάλι στη Βουλή για το...

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Μέσω ερώτησης του ΚΚΕ και πάλι στη Βουλή για το κτηριακό

|

Η Νάξος και οι υποδομές της στην Ελληνική Βουλή. Και το συγκεκριμένο θέμα φτάνει για μία ακόμη φορά… Για τα μεγάλα και σοβαρά κτιριακά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπο το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ Νάξου) βουλευτές του ΚΚΕ (Μαρία Κομνηνάκα, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη και Μανώλης Συντυχάκης) κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς (Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών) .

Το ερώτημα δεν είναι εάν θα υπάρξει απάντηση, αλλά λύση…

Η ερώτηση με τίτλο ” Σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το ΕΕΕΕΚ Νάξου”

“Το EEEEK Νάξου από την ίδρυση του, 20 χρόνια πριν, φιλοξενείται σε ένα χώρο που απαρτίζεται από 4 προκάτ κατασκευές και κοντέινερ στο προαύλιο του 1ου και 2ου Γυμνασίου Νάξου. Έναν χώρο δηλαδή εντελώς ακατάλληλο για το ρόλο και τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου, στο οποίο φοιτούν μαθητές με αναπηρίες που έχουν συνθέτες και πολλαπλές εκπαιδευτικές ανάγκες. Παράλληλα το σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα και ως προς τη συντήρηση, επισκευή και προσαρμογή των υπαρχουσών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα:

– Τα πατώματα στις αίθουσες του σχολείου είναι κατεστραμμένα και ασταθή, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μαθητές και καθηγητές και δυσκολία για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην κίνησή τους.

– Η αίθουσα που χρησιμοποιείται για γυμναστική, εργοθεραπεία και φυσιοθεραπεία δεν χωράει τον απαραίτητο εξοπλισμό του σχολείου με αποτέλεσμα πανάκριβα μηχανήματα να μένουν στα κουτιά και να μην χρησιμοποιούνται από τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα ο ελεύθερος χώρος για την κίνηση των μαθητών είναι πολύ περιορισμένος.

– Η μία και μοναδική τουαλέτα για ΑΜΕΑ που υπάρχει στο σχολείο είναι μικρή. Ο χώρος δεν επαρκεί ούτε είναι κατάλληλος και ελκυστικός ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών (που ενίοτε συνοδεύονται και από ΕΒΠ ) και την εκπαίδευση τους.

– Η υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σχολείου χρειάζεται συντήρηση (π.χ. στις τουαλέτες τρέχουν νερά και λόγω του ότι οι τουαλέτες βρίσκονται στο χώρο της κουζίνας ελλοχεύει υγειονομικός κίνδυνος).

– Όταν βρέχει σε κάποια σημεία η οροφή στάζει μέσα στις αίθουσες με αποτέλεσμα αφενός να υπάρχει κίνδυνος για τον εξοπλισμό του σχολείου και αφετέρου και αυτές οι λίγες αίθουσες που υπάρχουν να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

– Να βρεθεί μια άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα και να γίνει μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Νάξου σε ασφαλές και κατάλληλο χώρο που να ανταποκρίνεται στις σύνθετες ανάγκες των μαθητών, καλύπτοντας το επιστημονικό έργο που επιτελείται με αναβαθμισμένο και σύγχρονο τρόπο.

– Την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου ΕΕΕΕΚ στην Νάξο που να υπηρετεί και να διευκολύνει το έτσι κι αλλιώς σύνθετο, απαιτητικό επιστημονικό έργο της επαγγελματικής προετοιμασίας των μαθητών με αναπηρία, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μικρές Κυκλάδες, ιδανική επιλογή στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

Η νέα τάση «μικρονησιών» κατακτά τους Γάλλους, με Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια να πρωταγωνιστούν στη λίστα του GenerationVoyage.

Νεκρός νεαρός φυσητήρας στις ακτές της Σάμου – Έρευνα για τα αίτια

Το μεγαλόπνοο θηλαστικό, μόλις τεσσάρων μέτρων, ξεβράστηκε νεκρό σε μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους του Αιγαίου.

Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο απόλυτος θρύλος της μόδας έφυγε στα 91 του (video)

Ο Ιταλός σχεδιαστής που όρισε το σύγχρονο στιλ και μετέτρεψε το όνομά του σε παγκόσμιο brand, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μιλάνο.

Νάξος: Ανακαινίσεις σε δύο σχολεία, οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται, τι αναφέρει ο κος Μαυρομμάτης

Με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» προχωρούν έργα αναβάθμισης στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγγιδίων και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θαλλέλαιου, όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Μαυρομμάτης.

Πάρος: Στην κορυφή των διεθνών ταξιδιωτικών λιστών και το φθινόπωρο

Από την παγκόσμια πρωτιά στο Travel and Leisure μέχρι τις νέες διακρίσεις της Expedia και άλλων διεθνών Μέσων, η Πάρος συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιώτες υψηλού επιπέδου και εκτός καλοκαιριού.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Κέντρο Υγείας Αμοργού: Νέα παιδίατρος μετά από χρόνια αναμονής

Η κα Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ενισχύοντας τις υπηρεσίες υγείας για γονείς και παιδιά.

Web3 Staking; Τα κρυπτονομίσματα μπορούν στην πραγματικότητα να αποφέρουν παθητικό εισόδημα

Κερδίστε καθημερινά κέρδη μέσω staking. Προσκαλέστε μέλη της ομάδας να κερδίσουν ανταμοιβές πλατφόρμας.

Σλοβακία – Γερμανία: Πρεμιέρα με πολλά γκολ στο 1.72!

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Η «νατσιονάλμανσαφτ» ξεκινά με φαβορί κόντρα στη Σλοβακία

Γιάννης Μπουτάρης: «Θα πόνταρα στη Νάξο για το κρασί της» (video)

Ο εγγονός του θρυλικού οινοποιού μιλά για τον Ναξιώτικο αμπελώνα, τις κυκλαδίτικες ποικιλίες και την προοπτική του νησιού στον οινοτουρισμό.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.