Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΔ. Λιανός: "Μπαίνει τέλος στις αυξομειώσεις και τις απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος"

Δ. Λιανός: “Μπαίνει τέλος στις αυξομειώσεις και τις απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος”

|

“…. σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας του παραπάνω υποσταθμού, που θα λύσει το χρονίζον πρόβλημα της σταθερής και ασφαλούς ηλεκτροδότησης του Κουφονησίου και των ευρύτερων ανατολικών παράκτιων περιοχών της Νάξου….”

Πέμπτη 1η Αυγούστου και νωρίς το μεσημέρι, ο Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μέσω της προσωπικής του σελίδας, προχώρησε σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία μπαίνει τέλος σε ένα σοβαρό θέμα. Ποιο είναι αυτό; Μα το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε σταθερή ροή ηλεκτρικού ρεύματος προς τις περιοχές στα Ανατολικά της Νάξου και τα Κουφονήσια.. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και χθες, στα Κουφονήσια για αρκετά λεπτά είχαμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια οι μικρές νησιωτικές δημοτικές ενότητες του Δήμου μας υπήρξαν οι συχνές αυξομειώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και οι απροειδοποίητες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ο Δήμος μας, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του και της υποχρέωσης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, από την αρχή, με εξώδικες επιστολές και παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς και τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, επισήμανε τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζήτησε την επίλυση των δυσλειτουργιών.

Ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) μετά από την σύνταξη σχετικών μελετών διαπίστωσε τα προβλήματα και πρότεινε ως προσφορότερη λύση την εγκατάσταση ρυθμιστών τάσης στην τοποθεσία ΚΑΜΠΙ της Κοινότητας Απειράνθου.

Επειδή ο προτεινόμενος χώρος τοποθέτησης των ρυθμιστών τάσης ανήκει σε ευρύτερη έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Τοπικού Συμβουλίου Απειράνθου, αποφάσισε ομόφωνα στις 26 Μαρτίου 2024 την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα προς την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για 20 χρόνια τουλάχιστον, χρήσης χώρου επί δημοτικού ακινήτου στη θέση ΚΑΜΠΙ Κοινότητας Απειράνθου επί του επαρχιακού δρόμου Απειράνθου Μουτσούνας για τη λειτουργία του υποσταθμού.

Προσπάθεια παρεμπόδισης της κατασκευής του έργου από ιδιώτες, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο και έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας του παραπάνω υποσταθμού, που θα λύσει το χρονίζον πρόβλημα της σταθερής και ασφαλούς ηλεκτροδότησης του Κουφονησίου και των ευρύτερων ανατολικών παράκτιων περιοχών της Νάξου.

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Οι μαθητές της Γ1 μυήθηκαν στα μυστικά της ζαχαροπλαστικής

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου έζησαν μια βιωματική εμπειρία μάθησης στο εστιατόριο “Δουκάτο”, μαθαίνοντας με τη βοήθεια δύο σεφ πώς η καρυδόπιτα γίνεται μάθημα συνεργασίας, δημιουργίας και χαράς

Αμερική – 100 μέρες Τραμπ: Η Νέα Υόρκη καθρέπτης των αλλαγών (μέρος 2ο)

Μία Ελληνίδα στην Νέα Υόρκη μας μεταφέρει τις σκέψεις της με αφορμή τις 100 πρώτες ημέρες παρουσίας του Τραμπ στο τιμόνι της Αμερικανικής ηγεσίας ( μέρος 2ο)

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Premier League: Κίνητρο και θέληση από τη Τσέλσι που ποντάρει και στην έδρα

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Ακραία θέληση για τα «άστρα» στο 2.10! - Γιατί είναι φαβορί η Τσέλσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Πρόταση Ημέρας: Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια

Ο "γαστρονόμος" προτείνει ένα πιάτο όπου "ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων