Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΔ. Λιανός για Νοσοκομείο Νάξου: "Οραματίστηκε η κοινωνία, πάλεψε και έγινε πραγματικότητα"

Δ. Λιανός για Νοσοκομείο Νάξου: “Οραματίστηκε η κοινωνία, πάλεψε και έγινε πραγματικότητα”

|

Τρίτη 12 Μαρτίου και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα τεύχη δημοπράτησης για την επέκταση του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου. Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Υγείας. Η χρηματοδότηση της παρούσας είναι εγγεγραμμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αρ. ΣΑΤΑ ΤΑ091: Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη την Ελλάδα (ΑΔΑ:ΩΖΡ5Η-6ΗΧ). Πιο συγκεκριμένα, η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 5.483.870,97 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά του ΠΔΕ ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 1.316.129,03 ευρώ και αφορά στον ΦΠΑ 24%.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 08/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00. Μία ημέρα αργότερα έχουμε την αποσφράγιση των προσφορών… Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 540 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός μέσω της προσωπικής του σελίδας στα social media έδωσε τη μακέτα του νέου νοσοκομείου και έκανε ένα ουσιαστικό σχόλιο..

“Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να βλέπεις αυτό που οραματίστηκε η κοινωνία και το οποίο παλέψαμε να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό το συναίσθημα ένιωσα με την έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Προσθήκη Διώροφης πτέρυγας Γ’ με υπόγειο, κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου» ύψους 6,8 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για την επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου ώστε να είναι ανταποκρινόμενες στις αυξημένες σημερινές και μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων της Νάξου, αλλά και των γύρω νησιών.

Είναι ένα τεράστιο έργο που με την οικονομική υποστήριξη του επίτιμου Δημότη μας Ντίνου Μαρτίνου και την πολύτιμη και άοκνη βοήθεια των συνεργατών του, εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες, εγκρίθηκαν και σήμερα δημοπρατείται το έργο, από τη Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μαρτίνο, τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον π. Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια και τους π. αναπληρωτές Υπουργούς Υγείας κ.κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και κα Μίνα Γκάγκα, καθώς και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό για την υποστήριξή τους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα και τη συνεργασία που είχαμε για την επίτευξη του στόχου, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου και τον Διευθυντή της κ.Καραγεώργη.

Ένα ευχαριστώ χρωστάω ακόμα στην Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλή Φραγκίσκου, συνοδοιπόρο στην προσπάθεια αυτή, στις Υπηρεσίες και στους Ιατρούς του Νοσοκομείου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Naxos Summer Camp 2025: Καλοκαίρι γεμάτο θάλασσα, παιχνίδι και νέες εμπειρίες!

Από 30 Ιουνίου στον Άη Γιώργη – Κολύμβηση, survivor games, ποδόσφαιρο, ζωγραφική, χορός και πολύ γέλιο για παιδιά 4-14 ετών!

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.