Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝάξος & Μικρές Κυκλάδες#ΑξίεςΖωής: Η Δονούσα στο προσκήνιο (video)

#ΑξίεςΖωής: Η Δονούσα στο προσκήνιο (video)

|

Όταν η Ειρήνη πήγαινε στο σχολείο, στη μικρή ακριτική Δονούσα, στις Μικρές Κυκλάδες, ονειρευόταν πως η δική της πορεία δεν θα είχε «ουρανό» και ήταν έτοιμη να σπάσει κάθε «γυάλινη οροφή» στον δρόμο της.

Αρκεί να είχε τη στήριξη που χρειαζόταν – τη στήριξη που χρειάζεται κάθε παιδί, σε κάθε ακριτική περιοχή της Ελλάδας, κάθε παιδί που θέλει να μάθει, να κατακτήσει πρώτα τη γνώση και μετά τον κόσμο…

Φυσικά, ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και συχνά, τα παιδιά που ζουν και πηγαίνουν σχολείο στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, στα πιο μικρά νησιά ή τα πιο απομακρυσμένα χωριά, αισθάνονται πως δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση. Αισθάνονται πως δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και πως τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουν στον δρόμο προς την εκπλήρωση των ονείρων τους είναι αμέτρητα – ίσως και αξεπέραστα, κάποιες φορές.

Η Ειρήνη από τη Δονούσα, όμως, σήμερα, κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: Με την ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas, με χορηγό τη doValue, βρήκε δύο σημαντικούς συμπαραστάτες στον δρόμο της προς την κατάκτηση των δικών της κορυφών και γεμάτη ελπίδα και αισιοδοξία, ετοιμάζεται να ξεπεράσει κάθε τι που βρίσκεται μπροστά της.

Πρόκειται για μία σημαντική δράση του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της doValue Greece: Το #ΑξίεςΖωής δίνει την ευκαιρία σε παιδιά όπως η Ειρήνη να ξεπεράσουν αυτό που οι περισσότεροι, ίσως, περίμεναν από αυτούς. Η ακαδημαϊκή υποτροφία ExcellenSeas που κέρδισε η Ειρήνη, εκτείνεται σε τρεις άξονες και αφορά στην οικονομική βοήθεια, την παροχή μέντορα ή επιστημονικού συμβούλου και στην πρακτική άσκηση. Στοχεύει στη στήριξη παιδιών που προέρχονται κυρίως από ακριτικά, μικρά νησιά Ελλάδας, (πληθυσμού κάτω των 2.000 κατοίκων), ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ακαδημαϊκές τους σπουδές και με ουσιαστικά εφόδια, να ανοίξουν τα φτερά τους στον κόσμο.

Με την υποτροφία αυτή, η Ειρήνη Πράσινου από τη Δονούσα θα σπουδάσει επί 4 χρόνια, θα διευρύνει τους ορίζοντές της και θα προσπαθήσει να πετύχει νέους, όλο και υψηλότερους στόχους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η ίδια αναγνωρίζει στη συγκεκριμένη υποτροφία μια ασφάλεια για το μέλλον της: «Η υποτροφία που μου δόθηκε, μου δίνει μία σιγουριά για το μέλλον μου, τόσο το ακαδημαϊκό όσο και το επαγγελματικό. Οι συμβουλές, η καθοδήγηση και η οικονομική στήριξη που μου εξασφαλίζει η ExcellenSeas και χρηματοδοτεί η doValue, μου παρέχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στις καθημερινές απαιτήσεις» δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

 

 

Η Aστική Mη Kερδοσκοπική Eταιρία ExcellenSeas, άλλωστε, εστιάζει στον αγώνα των νέων να πετύχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και όπως τονίζει η κ. Ευγενία Τζαννίνη, πρόεδρος του ΔΣ: «Έχουμε επιτύχει έναν πολύ καλό αριθμό φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν μέσα από το πρόγραμμα, ήδη είναι 32 και φέτος φτάνουμε τους 40. Στόχος μας είναι να μπορούσαμε να καλύψουμε όλες τις αιτήσεις αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τη βοήθεια των χορηγών μας».

Στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης δράσης αλλά και όλου του πλέγματος δράσεων που συνθέτουν το πρόγραμμα #ΑξίεςΖωής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DoValue Greece κ. Τάσος Πανούσης επισήμανε: «Η έναρξη των πρωτοβουλιών αυτών από τα ακριτικά νησιά μας, σηματοδοτεί τη δέσμευση της DoValue να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος των εσόδων που παράγονται από τη δουλειά των ανθρώπων μας. Αποτελεί συνειδητή επιλογή μας η στήριξη τόσο των ακριτικών σχολείων, αρχής γενομένης από την Ανάφη, συμβάλλοντας στη δημιουργία κινήτρων για τα παιδιά που προάγουν το μέλλον των περιοχών αυτών, όσο και η έμπρακτη στήριξη νέων ανθρώπων όπως η Ειρήνη από τη Δονούσα, στο ξεκίνημά τους να κατακτήσουν μέσα από τις σπουδές τους τον κόσμο. Στόχος μας είναι κάθε δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα και να στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της κοινωνίας».

 

Το πρόγραμμα #ΑξίεςΖωής, στο οποίο εντάσσεται η δράση στη Δονούσα από τη doValue Greece, αγκαλιάζει συγκεκριμένες ανάγκες, πάνω σε τρεις άξονες: Κοινωνία, Περιβάλλον Υγεία με στοχευμένες δράσεις που αποκαθιστούν προβλήματα, παρέχοντας συγκεκριμένες λύσεις. Η εταιρεία έχει υλοποιήσει ένα ευρύ πλάνο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εναρμονισμένο με την στρατηγική βιωσιμότητας που εφαρμόζει το Group, καθώς στους βασικούς στόχους της, είναι να στέκεται αρωγός στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις περιοχές της χώρας οι οποίες παρουσιάζουν ελλείψεις και αδυναμίες.

Στρατηγική στόχευση για τη doValue Greece είναι η δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης αξίας και η ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους: Εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές και κοινότητες. Οι πολύτιμες και οικουμενικές αξίες της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός, η φροντίδα και η υπευθυνότητα, αποτελούν για την εταιρεία βασικά συστατικά της ίδιας της φιλοσοφίας της, που επιτάσσει τη δημιουργία αξίας, επιστρέφοντας έμπρακτα στην κοινωνία, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο και βιώσιμο μέλλον.

 

Μεταξύ των δράσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο αυτό είναι η πλήρης ανακαίνιση του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στην Εύβοια που επλήγη από πυρκαγιές και πλημμύρες το 2021, η χρηματοδότηση του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα» στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με τη δημιουργία του ειδικού χώρου #pamperingroom, η συνδρομή, για δεύτερη χρονιά, στο έργο της ΑΜΚΕ «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ» με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, η χρηματοδότηση αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και η στήριξη από την πρώτη στιγμή, στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, η doValue Greece, υποστηρίζει ως χορηγός, τον Στέφανο Ντούσκο, τον πρώτο Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας, συνδράμοντας τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας και της αξίας ως αναγνώριση της προσπάθειας, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους.

Η Δονούσα, ως σημαντικός σταθμός του προγράμματος #Αξίες ζωής, γίνεται η αφετηρία μιας πρωτοβουλίας που υποστηρίζει την κοινωνία σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Με σεβασμό στον πολίτη και στις ανάγκες του, με στόχο την ευζωία, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς ομάδες, η doValue καινοτομεί στον τομέα της υγείας, φροντίζει για την εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας, στέκεται δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στηρίζει τα όνειρα των νέων ανθρώπων, στηρίζει τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της χώρας και βάζει το δικό της πολύτιμο μέρος στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο, που ονειρευόμαστε όλοι.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυβέρνηση: Κλειστά τα γήπεδα της Super League 1 για δύο μήνες (video)

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοινώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σύρος – Ιερά Μητρόπολη: Περιήγηση μέσω εικονικής πραγματικότητας

Περιήγηση στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου μέσω εικονικής πραγματικότητας -Εικόνες, ξυλόγλυπτα, ξεφυλλίζουμε βιβλία

“Καλάθι Χριστουγέννων”: Ξεκινάει μεθαύριο Τετάρτη, τι περιλαμβάνει

Ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη το «Καλάθι Χριστουγέννων» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Αμοργός: Το προσεχές Σάββατο (161/12) η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής

Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Αμοργού... Πότε και που

Ξενοδοχεία 2023: Κατέγραψαν ίδιες περίπου πληρότητες με το 2022

Αναντίστοιχη η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων το 2023 με την πληρότητα στα ξενοδοχεία

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ο Δήμος στο …κυνήγι των γιατρών

Προκήρυξη θέσης ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ στο ΚΥ Αμοργού – Οικονομικά κίνητρα από το Δήμο Αμοργού

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Υπό το βλέμμα Πολυτάρχου, “πέρασε” από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά νίκησε την ΦΕΑ (85-75) ανέβηκε στη 2η θέση και περιμένει την άλλη εβδομάδα το ιστορικό Παγκράτι

ΑΟ Θήρας: Κέρδισε το Μαρκόπουλο, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή

Νίκησε με άνεση ο ΑΟ Θήρας (3-0 σετ) το Μαρκόπουλο και παραμένει στην πρώτη θέση ο ΑΟ Θήρας - Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΚ στην Αθήνα

Ντροπή: Ερχεται “λουκέτο” μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων;

Το μεσημέρι ανακοινώνεται το πακέτο μέτρο μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας - Ρυθμίσεις για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και εφαρμογή του μέτρου για μία λέσχη οπαδών ανά ΠΑΕ/ ΚΑΕ

Εκλογές – Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Πρώτος σε ψήφους ο Ζήσιμος, ακούστηκαν τα πρώτα κάλαντα (video)

Με ευχές και κάλαντα ολοκληρώθηκε η εκλογική μάχη για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου (video)

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Γλινάδο- Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων: Διασκεδάζουμε το “Εναστρον” για καλό σκοπό

Στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Έναστρον" στο Γλινάδο!! - Ποιος είναι ο λόγος;

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Αεροδρόμιο Νάξου: Η έντονη βροχόπτωση “μετέφερε” την πρωινή πτήση της Sky Express

Εντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Νάξο από τις πρώτες πρωινές ώρες... 36 χιλιοστά βροχόπτωσης στην Κόρωνο - "Μεταφέρθηκε" η πρωινή πτήση της Sky Express

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται ο οδηγός “υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού”

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαντορίνη ( 5.30 μμ - αίθουσα Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Σαντορίνης - Βλυχάδα)