Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΑνακοίνωση από την Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου, τι αναφέρει;

Ανακοίνωση από την Κτηνοτροφική Ενωση Φιλωτίου, τι αναφέρει;

|

Με αφορμή τις προσπάθειες των τελευταίων μηνών για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της Ε.Α.Σ. Νάξου (και για να γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης – Ανώνυμη Εταιρεία “Ε.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ Α.Ε.Σ. Α.Ε.”) τα οποία δημιουργήθηκαν τόσο λόγω της εμφάνισης του Κορωνοϊού όσο και του πολέμου στην Ουκρανία σας θέτουμε τα παρακάτω :

Η Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτίου Νάξου (σ.σ. η επιστολή φέρει την υπογραφή του προέδρου της Βασίλη Κρασσά) από το έτος ιδρύσεώς της έως και σήμερα είναι αρωγός και συμπαραστάτης της Ε.Α.Σ. Νάξου σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει για τα προβλήματα των αγροκτηνοτρόφων ολόκληρης της Νάξου.

Από τη στιγμή όμως που εκτιμούμε ότι κάποιος μέσω της Εταιρείας και των αποδεδειγμένων τεράστιων προβλημάτων των αγροκτηνοτρόφων της Νάξου με την καθημερινή αυτοπροβολή του σε Μ.Μ.Ε. για την πιθανή εξυπηρέτηση μελλοντικών πολιτικών ανελίξεών του, οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας σε ότι αφορά την έως και σήμερα διαχείριση της Ένωσης επισημαίνοντας όμως, ότι η Κτηνοτροφική Ένωση Φιλωτίου Νάξου θα συνεχίσει να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Εταιρείας παρουσιάζει με λανθασμένο τρόπο τα υπάρχοντα προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, με λανθασμένους χειρισμούς, όπως :

1) Η πώληση ζωοτροφών και λιπασμάτων αρκετές φορές ακριβότερα από τη μέγιστη τιμή του ελεύθερου εμπορίου,

2) Η διαφορετική αντιμετώπιση ανά παραγωγό στην τιμή αγοράς των προϊόντων του,

3) Η αδυναμία απορρόφησης του συνόλου του γάλακτος για όλο το έτος λόγω κορεσμού και

4) Η μη πληρωμή του σε ορισμένες περιπτώσεις με τη δικαιολογία ότι ήταν ξινισμένο (επιβάλλοντας μάλιστα και πρόστιμα) οδήγησαν τους παραγωγούς στην εξεύρεση λύσεων και στην αναζήτηση νέων αγορών.

Φαντάζει οξύμωρο το ότι διαφημίζει μόνο τη γραβιέρα Νάξου ακόμα και όταν επισκέπτεται τα ορεινά χωριά παρόλο που έχει Π.Ο.Π. για τυριά ορεινής προέλευσης όπως είναι το κατσικοπρόβειο, το αρσενικό κ.α.

Σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεσμεύει όλο το ποσό των επιδοτήσεων των παραγωγών για οφειλή μικρότερη της επιδότησης, και μάλιστα σε καίρια χρονικά διαστήματα (Εορτές π.χ.), επιστρέφοντας μετά από λίγο χρονικό διάστημα τη διαφορά με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα δεσμευμένα χρήματα και το κατά πόσο νόμιμο είναι αυτό.

Ο Πρόεδρος προβάλλει και μειώνει ηθελημένα ή μη τα προϊόντα,

1) Όταν διαφημίζει την εισαγωγή ζωικών και φυτικών τροφών από άλλες χώρες για τυριά με προστατευμένη ονομασία προέλευσης,

2) Όταν εσφαλμένα αναφέρει ότι έχουν σφαγεί 40.000 αιγοπρόβατα δημιουργώντας έτσι προβλήματα  στον αριθμό των ζωικών μονάδων για τις οποίες επιδοτούνται οι κτηνοτρόφοι,

3) Όταν αναφέρει ότι μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος (κατά 10 τόνους) ενώ γνωρίζει ότι με δικούς του λάθος χειρισμούς η ποσότητα αυτή πωλείται σε ναξιώτικα ιδιωτικά τυροκομία (4 τόνοι) αλλά και σε ελληνική γαλακτοβιομηχανία (6 τόνοι).

Τέλος, άξιον απορίας είναι το πώς και από ποιους πόρους πληρώνονται οι καθημερινές και πολύωρες διαφημίσεις και τα κεραστικά του Προέδρου της εταιρείας αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην επιχείρηση.

Δείτε εδώ την επιστολή Ανακοίνωση Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.