Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΥπόθεση "Mega": Το ΕΣΡ ανακοίνωσε "τίτλοι τέλους"

Υπόθεση “Mega”: Το ΕΣΡ ανακοίνωσε “τίτλοι τέλους”

|

Με ψήφους 6-3, η Ανεξάρτητη Αρχή απέρριψε το υπόμνημα που κατέθεσε το Δ.Σ. της Τηλέτυπος (MEGA) απορρίπτοντας έτσι την αίτησή του να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Το καλώδιο βγήκε από την πρίζα… Και διά χειρός του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)…. Η Ανεξάρτητη Αρχή πριν από λίγο με ψήφους 6 – 3 απέρριψε το υπόμνημα που κατέθεσε το Δ.Σ. της Τηλέτυπος (MEGA) λέγοντας «όχι» στην αίτηση της εταιρείας να θεωρηθεί το κανάλι «μη ενημερωτικό» ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Και ουσιαστικά μπαίνει τέλος σε ένα σίριαλ σχεδόν δύο ετών όπου ο ένας μετά τον άλλο οι μεγαλομέτοχοι του «Μεγάλου Καναλιού» (από τους Μπόμπολα – Ψυχάρη έως Βαρδιονογιάννη – Μαρινάκη και Σαββίδη) έπαιξαν με τους περίπου 400 εργαζόμενους καθότι τους κράτησαν όμηρους σε μία ψυχοφθόρα κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια οδήγησε στο …μαύρο.

Και με την οριστική απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αρχίζει να αδειάζει η κλεψύδρα καθότι το ΕΣΡ αναμένεται να στείλει την απόφασή του στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων με κοινοποίηση και στην Digea, η οποία και θα είναι υποχρεωμένη να διακόψει τη μετάδοση του σήματος του MEGA.

Η απόφαση του ΕΣΡ

 «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης.

Το βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα typologies.gr είναι πως ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη, με βάση διοικητικές  πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε μέρος δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27.11.2017). Ο σταθμός συνεχίζει η απόφαση του ΕΣΡ «δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματος του, είναι δεν κοινώς γνωστό (πανελλήνια πασίδηλο)  ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε την μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων”. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το ΕΣΡ με ψήφους 6-3 κρίνει πως “εμπίπτει στην ρύθμιση του  άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και πρέπει να αναγνωρισθεί τούτο και να αποφασισθεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

Χθες η Τηλέτυπος είχε στείλει υπόμνημα και σήμερα κάποια συμπληρωματικά στοιχεία. Ωστόσο, τα τελευταία δεν ελήφθησαν υπόψη.   Eντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που περίμεναν στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ, μόλις άκουσαν την απόφαση,και αποφάσισαν να προσφύγουν στο ΣτΕ διεκδικώντας την αναστολή της απόφασης του ΕΣΡ, μέχρι την κύρια εκδίκασης της προσφυγής της Τηλέτυπος ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΣΡ είχε κατατεθεί πριν μια εβδομάδα υπόμνημα από τους μετόχους του Mega, προκειμένου να επιτρέψει την μετατροπή του από ενημερωτικό σε θεματικό, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Την περασμένη Πέμπτη είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση έτσι ώστε να αποδεσμευθούν χρήματα που είναι δεσμευμένα στις τράπεζες, για να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι. Υπενθυμίζεται ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ βρίσκονται δεσμευμένα περίπου 55 εκατομμύρια ευρω, από τις διαφημίσεις που προέβαλλε το κανάλι. Την ίδια στιγμή, ασκήθηκαν πιέσεις από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σημειώνεται πως ο ΣΚΑΪ είχε καταθέσει επιστολή στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, όπου κάνει λόγο για παράνομη λειτουργία του MEGA, καθώς έχει λήξει το τρίμηνο που ορίζει ως προθεσμία ο νόμος για όσους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οπότε και πρέπει να διακοπεί το σήμα τους.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων