Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΜΜΕΣύρος: Παραίτηση Βαγγέλη Μαραγκού και .. επόμενη ημέρα

Σύρος: Παραίτηση Βαγγέλη Μαραγκού και .. επόμενη ημέρα

|

Ανοιχτή επιστολή και υποβολή παραίτησης από τον ραδιοφωνικό παραγωγό Βαγγέλη Μαραγκό προς τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού στη Σύρο

Μετά την αποστολή και κατάθεση της παρούσας επιστολής, σας ενημερώνω την οριστική και αμετάκλητη απόφαση μου, για αποχώρηση από την Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση, ενώ ως Κοινοτικός  Σύμβουλος  Ερμούπολης με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών  και με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο σας και στον θεσμό που υπηρετείτε,  σας επισημαίνω  και σας  εφιστώ την απαραίτητη προσοχή σας ως Δήμαρχος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Με την δήλωση αυτή μέσω ανοιχτής επιστολής, ο Βαγγέλης Μαραγκός – ραδιοφωνικός παραγωγός – ενημερώνει το δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα για την οριστική του παραίτηση από την Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση (Δημοτική επιχείρηση) επικαλούμενος ακραίες καταστάσεις και χωρίς ενημέρωση για αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας του σταθμού…

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Με την παρακάτω επιστολή μου θα ήθελα να εκφράσω την δυσαρέσκεια  μου  σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας  του Δημοτικού  ραδιοφώνου.

1) Εγείρει πραγματικά πολλές απορίες ,πώς γίνεται να διαφημίζεται και να ξεκινά από  Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021  ένα νέο πρόγραμμα στα social media, και στο προφίλ του ίδιου του σταθμού στο Facebook, χωρίς να υπάρχει απόφαση του  Δ.Σ  το οποίο θα συνεδρίαζε   Δευτέρα  22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00 το απόγευμα για την παρουσία και έγκριση του από το Δ.Σ της Επιχείρησης.

2) Θεωρώ άκυρη την σύσταση επιτροπής ραδιόφωνου, διότι  εν αγνοία μελών του Δ.Σ και συγκεκριμένα τα μέλη  Μπάμπης Γαβριήλ και Μπάμπης κουλούρας δηλώσαν έκπληκτοι, περί της συγκρότησης της επιτροπής αυτής, στην οποία  παρόντες στην συνάντηση  αυτή ήταν  και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί  Μαραγκός Παναγιώτης  και Σταύρος Πετρίδης πέρα εμού.

3) Βασική δέσμευση  του Αντιπροέδρου της επιχείρησης Πέτρου Φρέρη ήταν η ολοκλήρωση της περιβόητης οικονομοτεχνικής μελέτης  βιωσιμότητας και συνέχισης λειτουργίας,  την οποία  με σθένος και  παρρησία παρουσίασε και διατυμπάνιζε όλους  αυτούς τους 17 μήνες με την εξαγγελία και την δέσμευση του στην πράξη να παρουσιάζετε ως άνθρακας (Σχετικό άρθρο  δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  Κοινή γνώμη   με αριθμό φύλλου 5.555 ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2021 με τίτλο « Ούτε νύξη για μελέτη βιωσιμότητας, με εξαίρεση την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Μ. Αλιφραγκή  στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής όπου εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός  της επιχείρησης το 2021 και στην τοποθέτηση του  ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ζήτησε την συγκεκριμένη μελέτη.

4) Με λύπη παρατήρησα  των αποκλεισμό  παλαιών ραδιοφωνικών παραγωγών  και συγκεκριμένα των  : Τάνια Ρούσσου, Άννα Πρίντεζη, Λευτέρης Βελούδο, από το πρόγραμμα του ραδιόφωνου, στο οποίο Πρόεδρος της επιτροπής ραδιοφώνου είναι ο Αντιπρόεδρος Πέτρος Φρέρης.

5) Μετά από 30 χρόνια ενασχόλησης στο χώρο του ραδιοφώνου και έχοντας αποκτήσει  την ανάλογη εμπειρία , θεωρώ  Ελλιπής την  κατάρτιση του προγράμματος  ειδικά  στις ζώνες του  σαββατοκύριακου,  καθώς και την  γενικότερη απουσία  παρουσίασης  εκπομπών  τοπικών θεμάτων  παράδοσης πολιτισμού και επικαιρότητας  αλλά και  ενημέρωσης, όταν βασικό στοιχείο της ίδρυσης και λειτουργίας  των Δημοτικών Ραδιοφώνων  ήταν και είναι ο πλουραλισμός  η πολυφωνία η αμεροληψία και φυσικά η ενημέρωση των Δημοτών.

Μετά την αποστολή και κατάθεση της παρούσας επιστολής, σας ενημερώνω την οριστική και αμετάκλητη απόφαση μου, για αποχώρηση από την Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση, ενώ ως Κοινοτικός  Σύμβουλος  Ερμούπολης με αίσθημα ευθύνης έναντι των δημοτών  και με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση στο πρόσωπο σας και στον θεσμό που υπηρετείτε,  σας επισημαίνω  και σας  εφιστώ την απαραίτητη προσοχή σας ως Δήμαρχος του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σας ευχαριστώ πολύ

Μετά τιμής

Ευάγγελος Μαραγκός  Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμούπολης

Δημοσιογράφος  – Μέλος  Ε.Κ.Υ.Τ  (Ένωση Κυκλαδικού Τύπου)

 Π.Σ.Α.Τ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου)

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρέμβαση Καφούρου για το Αεροδρόμιο Πάρου: «Οι καθυστερήσεις πλήττουν την εικόνα του νησιού»

Ερώτηση στη Βουλή από τον Μάρκο Καφούρο για το έργο-κλειδί του Αεροδρομίου Πάρου που μετατίθεται για Απρίλιο 2026 – Αντίδραση για την ασφυκτική κατάσταση και τον κίνδυνο απώλειας τουριστικής δυναμικής

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)

Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου σε έργα υποδομής στην Αγκαιριά

Ο Κωνσταντίνος Μπιζάς επιθεώρησε τρία σημαντικά έργα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς, αναδεικνύοντας την έμπρακτη μέριμνα του Δήμου για την ενίσχυση της καθημερινότητας των πολιτών

«Μουσικός Περίβολος» 2025: 7 νύχτες, 7 συναυλίες στο Γυμνάσιο Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό πολιτισμού, με συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών και δράσεις σε έναν ιστορικό χώρο

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Όταν η μυθοπλασία συναντά την ιστορική μνήμη (video)

Ο Ναξιώτης συγγραφέας Γ. Καστελλάνος μιλά για το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Μυστικό του Αρχιπελάγους» και την ανάγκη να αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα του νησιού

Sea Jets: Με το “Superstar II” ταξιδεύει στο Ανατολικό Αιγαίο (video)

Από 2 Ιουλίου, νέα δρομολόγια με ανανεωμένο στυλ και άνεση, ενώνουν Πειραιά, Κυκλάδες, Ικαρία, Σάμο και Δωδεκάνησα — με προσιτές τιμές και VIP εμπειρία (video)

1η Ιουλίου στην Πάρο: Όταν τα πλοία γράφουν ιστορία στο Αιγαίο

Μια ημερομηνία-σταθμός για την Παροικιά και την ακτοπλοϊκή μνήμη – Σαν σήμερα, ιστορικά πλοία έδεσαν, ξεκίνησαν ή άλλαξαν ρυθμούς στα νερά της Πάρου.

Η Sichuan Airlines εγκαινιάζει το πρώτο δρομολόγιο από την Κεντρική και Δυτική Κίνα προς την Αθήνα

Ξεκίνησε επίσημα η γραμμή Τσενγκντού – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, με 4 πτήσεις την εβδομάδα και στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας Κίνας – Ευρώπης.

Ο Παύλος Γεραμάνης στα «Φανάρια», σημαντική μεταγραφή για τον ΑΠΑΣ Νάξου

Ο 24χρονος φόργουορντ με εμπειρία στη National League 1 ενισχύει το ρόστερ της ομάδας της Νάξου, με στόχο μια άνετη πορεία στη νέα σεζόν.

Νάξος: «Η Φλόγα της Παράδοσης» ανάβει για δεύτερη φορά, ένα διήμερο γιορτής, χορού και πολιτιστικής μνήμης

Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου στις Τρίποδες και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα στην Παραλία της Χώρας – Δύο νύχτες που αναβιώνουν το ελληνικό πνεύμα

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Νάξος: Έφυγε ο “Κρινακογιώργης”, η Κωμιακή αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος, ο άνθρωπος του ταξί, του κυνηγιού και της καθημερινότητας του χωριού, φεύγει πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, χαμόγελα και μια σιωπηλή απουσία.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο